Ben jij al bekend met Pandan cake? Dit is een heerlijke cake dat oorspronkelijk uit Indonesië komt. Pandan cake is erg opvallend door zijn prachtige groene kleur. Verder is de cake lekker luchtig en valt die dus niet zwaar op de maag. Je kunt deze cake daarom ook heerlijk combineren met een kopje koffie of thee! Het is trouwens helemaal niet lastig om deze lekkere cake te maken en het is weer eens wat anders dan een standaard vanille- of boerencake. Lees dus snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!
Wat is een pandan cake?
De pandan cake is een luchtige cake dat dus oorspronkelijk uit de Indonesische keuken komt. In het originele recept wordt deze cake gemaakt met sap van verse pandan bladeren van de zogeheten schroefpalm. Deze bladeren geven de cake zijn kenmerkende groene kleur en nootachtige smaak. Je kunt hiervoor trouwens ook heel goed een pandan extract gebruiken, zoals wij dat hebben gedaan. Je kunt dit extract vaak bij de toko om de hoek kopen.
Benodigdheden uit onze webshop:
- 285 gram bloem;
- 300 gram fijne suiker;
- 5 gram baking soda;
- 3 gram zout;
- Angel food cake bakvorm;
- Bakspray.
Overige benodigdheden:
- 220 milliliter kokosmelk;
- 120 milliliter zonnebloemolie;
- 6 eiwitten, maat L;
- 6 eigeel;
- 1 theelepel pandan extract.