• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Appelkruimelcake recept

Heb je thuis nog een paar appels over en weet je niet zo goed wat je met de appels kunt doen? Maak dan eens deze heerlijke appelkruimelcake. De appels geven de cake een lekkere fris-zoete smaak. Deze cake is perfect om bij een kopje koffie of thee te serveren. Ben je benieuwd naar hoe je zelf deze appelkruimelcake kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept!

± 1.5 uur bereidingstijd 12 personen

Heb je thuis nog een paar appels over en weet je niet zo goed wat je met de appels kunt doen? Maak dan eens deze heerlijke appelkruimelcake. De appels geven de cake een lekkere fris-zoete smaak. Deze cake is perfect om bij een kopje koffie of thee te serveren. Ben je benieuwd naar hoe je zelf deze appelkruimelcake kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 225 gram kristalsuiker;
  • 250 gram tarwebloem;
  • 1 eetlepel kaneel;
  • Cakeblik;
  • Zeef;
  • Bakspray;
  • Bakpapier;
  • Keukenzout.

Overige benodigdheden:

  • 3 eieren, maat M;
  • 1 eetlepel citroensap;
  • 4 middelgrote appels;
  • 150 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Pecannoten 150gr
€ 6,29
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Keukenzout 1kg
€ 1,09
+
BrandNewCake Speculaaskruiden 110g
€ 6,39
+
BrandNewCake Bakpoeder 100gr.
€ 2,79
+
Patisse Springvorm Ceramic Ø24cm
€ 13,99
+
Kitchen Craft Bakpapier 30 cm Rol 10 m
€ 7,89
+
BrandNewCake Bakspray 250ml
€ 4,69
+
Molen de Hoop Tarwebloem 1kg
€ 3,08
+
Vanille Extract Bourbon 60ml
€ 12,49
+

Recept

  1. Schil de appels en snijd deze in kleine blokjes. Spray de bakvorm in en leg er een velletje bakpapier in.
    Tip! Zorg ervoor dat er aan beide zijkanten een stuk bakpapier uitsteekt. Als je dat doet, kun je de cake straks makkelijker uit de cakeblik tillen als hij is afgekoeld.
  2. Verwarm de oven voor op 165 graden (heteluchtoven).
  3. Klop met de mixer 150 gram roomboter, 150 gram suiker en een snufje zout voor het cakebeslag zacht.
  4. Voeg de eieren 1 voor 1 aan het beslag toe.
  5. Zeef de bloem boven de kom en mix alles samen tot een glad cakebeslag.
  6. Mix tot slot het citroensap erdoorheen.
  7. Spatel nu de appelblokjes erdoorheen.
  8. Schep daarna het beslag in de cakevorm.
  9. Kneed met de vingertoppen 75 gram boter, 75 gram suiker, 100 gram bloem en 1 eetlepel kaneel tot een kruimelig deeg.
  10. Strooi het kruimelige deeg over het cakebeslag heen.
  11. Bak de appelkruimelcake in ongeveer 60 minuten gaar.
    Tip! Prik er even met een satéprikker in. Wanneer deze er droog uitkomt is de cake gaar.
  12. Laat de cake in de vorm afkoelen.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw appelkruimelcake met ons!

Heb jij ook met dit recept een lekkere appelkruimelcake gemaakt? Dan vinden wij het heel leuk om te zien hoe die is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, zodat wij jouw foto kunnen zien én delen met onze volgers!

Flag of Germany