Speltbloem T630 (10 kg)
Speltbloem (type 630) van Holland Meel voor het bereiden van speltbrood, maar ook om te verwerken in andere brood- en banketproducten.
Recept Speltbrood:
Speltbloem 100%
Witbroodpoeder 2%
Krokantbroodpoeder 1%
Zout 1,5%
Gist 2,5%
Water ±53%
Werkwijze:
-Grondstoffen mengen en kort kneden max. 3 minuten.
- Deegtemperatuur 27ºC.
-Afwegen en opbollen
-Bolrijs 45 min.
-Opmaken.
-Narijs ca. 70 min.
-Enkele malen diagonaal insnijden.
-Bakken als grootbrood met een beetje stoom.
Productomschrijving: Speltbloem gewonnen door reinigen, malen en zeven van speltkorrels.
Toepassing: Speltbrood
Ingrediënten: Speltbloem 100%
Voedingswaarde per 100 gram:
Energie 1.430 kj / 329 kcal
Vetten 1,3 gram
- waarvan verzadigde vetzuren 0,2 gram
Koolhydraten 68,9 gram
-waarvan suikers 0,7 gram
Vezels 3,7 gram
Eiwitten 12,4 gram
Zout <0,01 gram
Verpakking: verpakt in een meerwandige papieren zak van 10 kg.
Bewaarcondities: koel en droog bewaren <20°C met een relatieve luchtvochtigheid van <65%.