• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Strawberry shortcake recept

Ken jij de strawberry shortcake al? In Nederland is deze lekkernij nog niet heel erg bekend, maar Amerika is die al jarenlang razend populair. Voor dit recept gebruik je heerlijke verse aardbeien, waardoor je dus een lekker fris gebak krijgt. Perfect voor het voorjaar of een mooie zomerdag. Ben je benieuwd naar hoe je zelf deze lekkernij kunt maken? Kijk snel verder voor ons strawberry short cake recept.

Wat is een strawberry shortcake precies?

De strawberry short cake is een dessert met verse aardbeien en een heerlijke slagroom vulling. Het gebak is opgebouwd uit meerdere lagen cake of kruimelige koek, aardbeien en slagroom. Het is helemaal niet lastig om dit nagerecht te maken en de shortcake is echt een heerlijk lekkernij voor in de zomer.

± 1.5 uur bereidingstijd ± 1 uur wachttijd 10 personen 5/5 (2 waarderingen)

Ken jij de strawberry shortcake al? In Nederland is deze lekkernij nog niet heel erg bekend, maar Amerika is die al jarenlang razend populair. Voor dit recept gebruik je heerlijke verse aardbeien, waardoor je dus een lekker fris gebak krijgt. Perfect voor het voorjaar of een mooie zomerdag. Ben je benieuwd naar hoe je zelf deze lekkernij kunt maken? Kijk snel verder voor ons strawberry short cake recept.

Wat is een strawberry shortcake precies?

De strawberry short cake is een dessert met verse aardbeien en een heerlijke slagroom vulling. Het gebak is opgebouwd uit meerdere lagen cake of kruimelige koek, aardbeien en slagroom. Het is helemaal niet lastig om dit nagerecht te maken en de shortcake is echt een heerlijk lekkernij voor in de zomer.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 380 gram patentbloem;
  • 12 gram bakpoeder;
  • Snufje zout;
  • 60 milliliter zonnebloemolie;
  • 350 milliliter slagroom;
  • 300 gram Brand New Cake Crème Chantilly-mix;
  • Bakvorm met een diameter van 18 centimeter;
  • Bakpapier;
  • Spuitzak.

Overige benodigdheden:

  • 190 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
  • 4 eieren, maat M;
  • 120 gram zure room;
  • 230 milliliter volle melk;
  • 500 gram aardbeien.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
BrandNewCake Bakpoeder 100gr.
€ 2,79
+
Keukenzout 1kg
€ 1,09
+
BrandNewCake Creme Chantilly (klopschuim) 800g
€ 10,99
+
Patisse Bakpapier 38cm x 8m
€ 3,99
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Patisse Springvorm Silver-Top Ø18cm (9cm Hoog)
€ 13,99
+
Zonnebloemolie Biologisch 500ml
€ 3,70
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+

Recept

  1. Meng met een garde de bloem, bakpoeder en het snufje zout door elkaar heen.
  2. Mix daarna met een mixer voor 5 minuten de melk, zonnebloemolie, zure room, ongezouten roomboter en eieren erdoorheen.
  3. Verwarm de oven voor op 170 graden (heteluchtoven).
  4. Bekleed de bakvorm van met bakpapier.
  5. Giet het beslag in de bakvorm. Bak de cake in 50 minuten gaar. Tip! Prik met een satéprikker in de cake om te kijken of die goed gaar is.
  6. Haal de cake uit de oven en laat deze 1 uur koelen.
  7. Snijd daarna met een taartzaag de afgekoelde cake in 3 gelijke plakken.
  8. Laat de plakken wederom nog goed koelen.
    Tip! Als je dit niet doet, smelt de vulling.
  9. Klop de onopgeklopte slagroom door de Crème Chantilly-mix heen.
  10. Klop de crème stijf.
  11. Doe de crème in een spuitzak.
  12. Snijd de aardbeien in stukjes.
  13. Spuit op 1 laag wat crème chantily.
  14. Doe hier ongeveer eenderde van de aardbeien overheen.
  15. Leg de tweede laag cake hier bovenop.
  16. Spuit ook hier weer wat crème chantilly op.
  17. Doe daar weer een deel aardbeien bovenop.
  18. Leg de laatste laag cake hier bovenop.
  19. Spuit op deze laag mooie toefjes met de crème.
  20. Garneer deze laag met de aardbeien die nog over zijn.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Hoe bewaar je een strawberry shortcake?

Heb je een stuk strawberry shortcake over? Dan kun je deze gerust bewaren! Je kunt de shortcake buiten de koelkast bewaren in aluminiumfolie. Zet de cake dus niet in de koelkast neer, want dan droogt die uit. Je kunt de cake ook bewaren in een luchtdichte trommel. Wil je de cake invriezen? Geen probleem! Wikkel de shortcake goed in met plasticfolie en stop hem daarna in een plastic zak. Zo komt er geen lucht en vocht bij en kun je 'm tot wel 3 maanden bewaren in de vriezer.

Maak ook eens wat anders met verse aardbeien!

Je kunt natuurlijk ook iets anders lekkers maken met aardbeien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de swiss roll met aardbeien of een lekkere aardbeienvlaai. En ben je een echte ijsliefhebber? Dan kun je ook aardbeienijs maken! Zoals je ziet kun je dus allerlei lekkere baksels met aardbeien maken. Voor iedereen is er dus wel een fijn recept te vinden!

Deel jouw strawberry shortcake met ons!

Heb jij ook met ons recept lekkere shortcakes gemaakt? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen we jouw bakcreatie niet alleen zien maar ook delen met onze volgers!

Flag of Germany