• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Aardbeienvlaai recept

Vlaaien: of je bent er dol op of je vindt het niets aan. Wij zijn dol op vlaaien, want je vindt ze in allerlei smaken en variaties. Een klassieker onder vlaaien, is toch wel de aardbeienvlaai. Deze vlaai is lekker zoet en kun je helemaal garneren en decoreren zoals je het zelf wilt. Bovendien is dit gebak ook nog eens 1 van de makkelijkste vlaaien om te maken. Reden genoeg dus om dat eens te gaan doen. Lees snel verder voor ons aardbeienvlaai recept en ga lekker aan de slag!

± 1.5 uur bereidingstijd ± 0.5 uur wachttijd 10 personen

Vlaaien: of je bent er dol op of je vindt het niets aan. Wij zijn dol op vlaaien, want je vindt ze in allerlei smaken en variaties. Een klassieker onder vlaaien, is toch wel de aardbeienvlaai. Deze vlaai is lekker zoet en kun je helemaal garneren en decoreren zoals je het zelf wilt. Bovendien is dit gebak ook nog eens 1 van de makkelijkste vlaaien om te maken. Reden genoeg dus om dat eens te gaan doen. Lees snel verder voor ons aardbeienvlaai recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 150 gram patentbloem;
  • 200 gram BrandNewCake Banketbakkersroom;
  • 200 milliliter slagroom;
  • Een zakje Klop-Fix;
  • 100 gram poedersuiker;
  • 100 gram witte chocolade krullen;
  • 30 gram kristalsuiker;
  • 6 gram droge gist;
  • Bakbonen;
  • Patisse Quichevorm Losse Bodem Hoge Rand Silver-Top Ø20cm;
  • Bakpapier;
  • Spuitzak;
  • 2D spuitmondje.

Overige benodigdheden:

  • 200 gram verse aardbeien;
  • 80 milliliter volle melk;
  • 500 milliliter water;
  • 20 gram ongezouten roomboter;
  • Snufje zout;
  • 1 eidooier, maat M.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
BrandNewCake Banketbakkersroom-mix 400g
€ 4,79
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+
Dr. Oetker Klop-Fix (slagroomversteviger) 24g (3x8g)
€ 1,79
+
Poedersuiker 250g
€ 2,19
+
PME Chocoladekrullen Wit 85 gram
€ 2,89

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Bruggeman Gist instant 500gr
€ 6,99
+
BrandNewCake Bakbonen 500g
€ 8,99
+
Patisse Quichevorm Losse Bodem Hoge Rand Silver-Top Ø20cm
€ 10,99
+
One Way Wegwerp Spuitzak Comfort Green 12st - 53x28cm**
€ 5,59

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Spuitmondje Bloem #2D
€ 1,98
+
Patisse Bakpapier 38cm x 8m
€ 3,99
+

Recept

Het maken van de bodem:

  1. Doe de bloem, kristalsuiker, snufje zout, ongezouten roomboter en eidooier in een kom.
  2. Verwarm de melk lauwwarm op in de magnetron.
  3. Roer de gist door de lauwwarme melk heen.
  4. Doe de melk ook in de kom.
  5. Kneed alles in een deegmachine voor 10 minuten door elkaar heen, totdat je een mooie deegbal hebt.
  6. Laat het deeg in de kom 30 minuten rijzen op een warme en droge plek.

Het bakken van de vlaaibodem:

  1. Verwarm de oven op 160 graden (heteluchtoven).
  2. Rol het gerezen deeg uit op vel bakpapier tot een dikte van 3 mm.
    Tip! Zorg ervoor dat het deeg iets groter is dan de bakvorm, zodat het er mooi in kan vallen.
  3. Bekleed dan de bodem en de binnenkant van de quichevorm met het deeg en verwijder het overige deeg.
  4. Leg een vel bakpapier op het deeg en doe de bakbonen daar bovenop.
  5. Bak de vlaaibodem in 25 minuten gaar.
  6. Laat de vlaaibodem na het bakken goed afkoelen.

Het afwerken van de aardbeienvlaai:

  1. Meng met een garde de Banketbakkersroom-mix en het water door elkaar heen.
  2. Smeer de room uit op de vlaaibodem.
  3. Klop de slagroom stijf met de Klop-Fix en poedersuiker.
  4. Doe de slagroom in de spuitzakje met het spuitmondje.
  5. Spuit hiermee toefjes op de rand van de aardbeienvlaai.
  6. Was en halveer de aardbeien en verdeel ze over de taart.
  7. Garneer de taart met de chocolade krullen.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Bekijk ook eens onze andere vlaai recepten!

Veel thuisbakkers bakken wel vaak taarten, maar helemaal niet zo vaak vlaaien. Wij weten niet zo goed waarom dat is, want het is helemaal niet lastig om zelf thuis een lekkere vlaai te bakken. Al helemaal niet als je 1 van onze recepten volgt, want wij leggen alle handelingen duidelijk en stap voor stap uit. Als je 1 van onze recepten gebruikt, moet het dus helemaal goedkomen. Inmiddels hebben wij een aantal recepten op onze blog gezet, waarmee je gemakkelijk thuis een heerlijke vlaai op tafel kunt zetten. Bekijk al onze vlaai recepten hier!

Bezoek regelmatig onze blog!

Weet jij al dat wij niet alleen alles verkopen om te bakken, maar ook erg actief onze blog vol met recepten onder houden? Inmiddels hebben wij ruim 1.200 recepten op onze blog verzameld en we vullen dit aantal regelmatig aan met nog meer fijne recepten. Het is dus zeker de moeite waard om er regelmatig een kijkje op te nemen. Je vindt al onze recepten hier!

Laat jouw zelfgemaakte aardbeienvlaai aan ons zien!

Ga je zelf met ons recept een aardbeienvlaai maken? Deel ’t resultaat dan met ons op Instagram! Wij zijn namelijk erg benieuwd naar hoe de vlaai is geworden. Maak een foto van jouw gebak en plaats deze in je Insta Story. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen we jouw foto niet alleen zien maar ook delen met onze volgers en dat vinden wij heel leuk om te doen.

Flag of Germany