• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Vrolijke cheesecake voor Pasen recept

Het is bijna Pasen, dus wij zijn alweer volop bezig met het bakken van allerlei lekkernijen die bij dit thema passen. Zo heeft Instagrammer @sihamdaily speciaal voor ons een vrolijke cheesecake voor Pasen gemaakt. Het speciale aan deze taart is dat die een gaaf marble-effect heeft. Hierdoor krijg je een onwijs feestelijk tafereel. De paaseitjes, toefjes crème chantilly en eetbare strooisels maken het gebak helemaal af. Wil je zelf zo'n vrolijke cheesecake voor Pasen maken? Lees dan snel verder voor het recept!

± 1 uur bereidingstijd ± 5 uur wachttijd 14 personen 5/5 (1 waardering)

Het is bijna Pasen, dus wij zijn alweer volop bezig met het bakken van allerlei lekkernijen die bij dit thema passen. Zo heeft Instagrammer @sihamdaily speciaal voor ons een vrolijke cheesecake voor Pasen gemaakt. Het speciale aan deze taart is dat die een gaaf marble-effect heeft. Hierdoor krijg je een onwijs feestelijk tafereel. De paaseitjes, toefjes crème chantilly en eetbare strooisels maken het gebak helemaal af. Wil je zelf zo'n vrolijke cheesecake voor Pasen maken? Lees dan snel verder voor het recept!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 250 gram BrandNewCake koekjes en taartbodem-mix;
  • 5 gelatineblaadjes;
  • BrandNewCake kleurstof gels in de kleuren geel, roze, blauw en groen;
  • BrandNewCake Crème Chantilly;
  • Eetbare strooisels naar keuze;
  • Dobla Chocoladedecoratie ei;
  • 200 gram witte smeltchocolade;
  • Springvorm met een diameter van 24 centimeter;
  • Plasticfolie;
  • Bakpapier;
  • Spatel;
  • Spuitzak;
  • Spuitmondje.
  • Overige benodigdheden:

  • 1 ei maat M;
  • 75 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur);
  • 250 milliliter ongeklopte slagroom;
  • 2 citroenen;
  • 400 gram monchou op kamertemperatuur;
  • 400 milliliter gecondenseerde melk;
  • 200 milliliter ongeklopte slagroom voor de Crème chantilly;
  • 5 schaaltjes.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Taartbodem en Koekjes-mix 500g
€ 4,39

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Dr. Oetker Bladgelatine Helder 23g (14 blaadjes)
€ 2,29
+
BrandNewCake Kleurstof Gel Assortiment (21x 35gr.)
Normale prijs € 62,79 Speciale prijs € 44,98
+
BrandNewCake Creme Chantilly (klopschuim) 800g
€ 10,99
+
Dobla Chocoladedecoratie Ei Assortiment Spikkel (156 st.)
€ 29,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Callebaut Chocolade Callets Wit (W2) 400g
€ 8,59
+
Patisse Springvorm Basic Ø24cm
€ 7,99
+
Vershoudfolie 30cm x 300m**
Normale prijs € 11,79 Speciale prijs € 9,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Spatel kunststof recht model 30cm
€ 4,69
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 100 stuks
€ 14,99
+
Spuitmondje gekarteld 6 Tands RVS 10mm
€ 3,29
+

Recept

Het maken van de taartbodem:

  1. Doe de roomboter, het ei en 250 gram BrandNewCake Taartbodem- en Koekjes-mix in een kom.
  2. Kneed dit samen tot een mooi samenhangend deeg.
  3. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het deeg een uur rusten in de koelkast. 
  4. Bekleed de springvorm met bakpapier. 
  5. Verdeel het deeg over de bodem van de springvorm.
    Tip! Druk alles goed plat. 
  6. Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  7. Bak de taartbodem in 15 minuten gaar.
  8. Laat de bodem daarna goed afkoelen.

Het maken van de cheesecake:

  1. Laat de gelatineblaadjes minstens 10 minuten weken in een bakje water. 
  2. Klop ondertussen de monchou eventjes en voeg er de gecondenseerde melk aan toe. 
  3. Voeg daarna geleidelijk aan ook de ongeklopte slagroom aan de monchou toe. 
  4. Was de citroen en rasp deze.
  5. Spatel de citroen rasp door de monchou heen.
  6. Haal de gelatineblaadjes uit het bakje en laat deze goed uitlekken.
  7. Pers 2 citroenen en doe het sap in een pannetje.
  8. Voeg hier ook de gelatineblaadjes aan toe. 
  9. Zet het pannetje op laag vuur en laat de gelatine rustig smelten.
  10. Voeg het gelatine-mengsel aan de monchou toe als de gelatine volledig is gesmolten.
  11. Roer dit mengsel goed door de monchou heen.

Het maken van het marble-effect:

  1. Verdeel nu het cheesecake beslag over 5 schaaltjes.
    Tip! Doe in elk schaaltje ongeveer 200 gram cheesecake beslag.
  2. Doe bij elk schaaltje één druppel van een kleurstof.
  3. Meng de kleurstof goed door het beslag heen.
  4. Schenk het cheesecake-beslag met de blauwe kleur in de springvorm.
  5. Zet de springvorm 10 minuten in de koeling. 
    Tip! Roer af en toe de andere kleuren even door zodat de mengsels niet opstijven. 
  6. Haal de springvorm uit de koeling en maak in de vorm van alle kleurtjes hoopjes.
  7. Roer je met een saté tokje door de hoopjes heen om het marble effect te creëren.
  8. Laat de cheesecake nog minstens 4 uur opstijven in de koelkast alvorens je deze gaat decoreren.

Het decoreren van de cheesecake voor Pasen:

  1. Smelt 200 gram witte chocolade callets au bain-marie.
  2. Giet de gesmolten chocolade voorzichtig over de cheesecake heen. 
  3. Voeg 200 milliliter ongeklopte slagroom toe aan de Crème Chantilly.
  4. Klop de ongeklopte slagroom door de Crème Chantilly-mix heen met een mixer tot je een mooie, stevige crème hebt. 
  5. Doe de Crème Chantilly in een spuitzak en knip voorzichtig een gaatje in de spuitzak. 
  6. Spuit mooie toefjes op de bovenkant cheesecake.
  7. Decoreer de cheesecake verder naar wens met bijvoorbeeld paaseitjes en sprinkles.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw cheesecake voor Pasen met ons!

Ga je zelf met dit recept een cheesecake voor Pasen maken? Deel ’t resultaat dan met ons op Instagram! Wij zijn namelijk erg benieuwd naar hoe jouw taart is geworden. Maak een foto van jouw paas cheesecake en plaats deze in je Insta Story. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen we jouw foto niet alleen zien maar ook delen met onze volgers. En dat vinden wij heel leuk om te doen.

Flag of Germany