• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Banaan-biscuitrol recept

Paleis voor een Prikkie, dat vind ik nou een fascinerend programma. Met weinig middelen iets moois maken, hoe leuk is dat? Gelukkig kun je als je krap bij kas zit ook Patisserie voor een prikkie maken. Deze biscuitrol met banaan heeft een hoog banketbakkersgehalte. Toch bevat de rol relatief goedkope ingrediënten waarvan je, behalve de mascarpone, de meeste waarschijnlijk wel in huis hebt. De subtiele bananensmaak komt van een banaan in het biscuitbeslag en wordt versterkt door de plakjes verse banaan bovenop. Wij gebruikten de luxe Callebaut Gold callets voor de choco-swirl bovenop. Maar als de maand langer is dan je inkomen, wil het met een reepje chocola uit de voorraadkast ook. Als je deze rol eenmaal in de vingers hebt, kun je eindeloos variëren met de vulling. Met advocaat erdoorheen en gegarneerd met halve chocolade-eitjes voor Pasen bijvoorbeeld, met frambozenjam erdoorheen en witte jam en verse frambozen er bovenop. Ga lekker aan de rol!

± 1.5 uur bereidingstijd 8 personen

Paleis voor een Prikkie, dat vind ik nou een fascinerend programma. Met weinig middelen iets moois maken, hoe leuk is dat? Gelukkig kun je als je krap bij kas zit ook Patisserie voor een prikkie maken. Deze biscuitrol met banaan heeft een hoog banketbakkersgehalte. Toch bevat de rol relatief goedkope ingrediënten waarvan je, behalve de mascarpone, de meeste waarschijnlijk wel in huis hebt. De subtiele bananensmaak komt van een banaan in het biscuitbeslag en wordt versterkt door de plakjes verse banaan bovenop. Wij gebruikten de luxe Callebaut Gold callets voor de choco-swirl bovenop. Maar als de maand langer is dan je inkomen, wil het met een reepje chocola uit de voorraadkast ook. Als je deze rol eenmaal in de vingers hebt, kun je eindeloos variëren met de vulling. Met advocaat erdoorheen en gegarneerd met halve chocolade-eitjes voor Pasen bijvoorbeeld, met frambozenjam erdoorheen en witte jam en verse frambozen er bovenop. Ga lekker aan de rol!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 130 gram bloem;
  • ½ theelepel baksoda;
  • ¼ theelepel bakpoeder;
  • 100 gram kristalsuiker;
  • 1,5 theelepel vanille extract;
  • 50 gram lichtbruine basterdsuiker;
  • 150 gram Callebaut Chocolade Callets Gold;
  • Poedersuiker om te bestrooien;
  • Verstelbaar bakframe;
  • Bakpapier.

Overige benodigdheden:

  • ½ theelepel zout;
  • 2 eieren;
  • 1 rijpe banaan;
  • 3 eiwitten;
  • 250 milliliter slagroom;
  • 125 gram mascarpone;
  • 1 banaan in plakjes.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Tarwebloem 1kg
Normale prijs € 3,08 Speciale prijs € 2,59
+
BrandNewCake Bakzout 100gr.
€ 2,19
+
BrandNewCake Bakpoeder 100gr.
€ 2,79
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Vanille Extract Bourbon 60ml
€ 12,49
+
Molen de Hoop Basterdsuiker Geel 750gr
€ 4,29
+
Callebaut Chocolade Callets Gold 400g
€ 10,39
+
Bakframe Rechthoek verstelbaar 46x25x4,7 cm
€ 17,79
+
Poedersuiker 250g
€ 2,19
+
Kitchen Craft Bakpapier 30 cm Rol 10 m
€ 7,89
+

Recept

  1. Warm de oven voor op 185 graden.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Zeef boven een kom de bloem met baksoda, zout en bakpoeder.
  4. Klop in een andere kom de eieren luchtig door.
  5. Voeg dan de helft van de suiker, geprakte banaan en 1 theelepel vanille extract toe.
  6. Mix in een andere kom de 3 eiwitten goed luchtig door en voeg beetje bij beetje de resterende suiker toe.
  7. Klop het mengsel door tot de eiwitten stijf zijn.
  8. Meng het bloemmengsel met het banaanmengsel.
  9. Voeg vervolgens voorzichtig de geklopte eiwitten toe.
  10. Schuif het frame in een rechthoek van 20 bij 30 cm en vet het in.
    Tip! Als je geen frame hebt, kun je het beslag ook uit de losse hand tot een rechthoek van 20 bij 30 centimeter uitstrijken.
  11. Zet dit op het bakpapier.
  12. Verdeel het beslag over de bakplaat in deze rechthoekige vorm.
  13. Bak het beslag 12 tot 15 minuten in de oven tot het een lichtbruine kleur heeft.
  14. Laat het even afkoelen en verwijder dan voorzichtig het frame.
  15. Bestrooi wat poedersuiker op een theedoek, leg de biscuit er op, verwijder voorzichtig het bakpapier en bestrooi ook de andere kant met iets poedersuiker.
  16. Klop voor de vulling de slagroom met basterdsuiker luchtig door elkaar heen.
  17. Voeg een halve theelepel vanille extract en de losgeklopte mascarpone toe.
  18. Verdeel de vulling gelijkmatig over de biscuit.
  19. Rol de biscuit met behulp van de theedoek voorzichtig op.
  20. Laat het even opstijven in de koelkast of diepvries.
  21. Snijd de zijkanten netjes bij.
  22. Laat de chocolade au bain-marie smelten en laat het vervolgens in dunne lijnen over de biscuitrol gaan.
  23. Garneer de banaan-biscuitrol vlak voor het serveren met de plakjes banaan.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw Banaan-biscuitrol met ons!

Heb jij ook dit recept voor Banaan-biscuitrol uitgeprobeerd? Dan zijn wij erg benieuwd naar jouw eindresultaat. Maak er een foto van en deel deze op jouw Instagram-account. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw Banaan-biscuitrol niet alleen zien maar ook delen op onze eigen Instagram. En dat vinden wij ontzettend leuk om te doen!

Flag of Germany