Paleis voor een Prikkie, dat vind ik nou een fascinerend programma. Met weinig middelen iets moois maken, hoe leuk is dat? Gelukkig kun je als je krap bij kas zit ook Patisserie voor een prikkie maken. Deze biscuitrol met banaan heeft een hoog banketbakkersgehalte. Toch bevat de rol relatief goedkope ingrediënten waarvan je, behalve de mascarpone, de meeste waarschijnlijk wel in huis hebt. De subtiele bananensmaak komt van een banaan in het biscuitbeslag en wordt versterkt door de plakjes verse banaan bovenop. Wij gebruikten de luxe Callebaut Gold callets voor de choco-swirl bovenop. Maar als de maand langer is dan je inkomen, wil het met een reepje chocola uit de voorraadkast ook. Als je deze rol eenmaal in de vingers hebt, kun je eindeloos variëren met de vulling. Met advocaat erdoorheen en gegarneerd met halve chocolade-eitjes voor Pasen bijvoorbeeld, met frambozenjam erdoorheen en witte jam en verse frambozen er bovenop. Ga lekker aan de rol!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 130 gram bloem;
- ½ theelepel baksoda;
- ¼ theelepel bakpoeder;
- 100 gram kristalsuiker;
- 1,5 theelepel vanille extract;
- 50 gram lichtbruine basterdsuiker;
- 150 gram Callebaut Chocolade Callets Gold;
- Poedersuiker om te bestrooien;
- Verstelbaar bakframe;
- Bakpapier.
Overige benodigdheden:
- ½ theelepel zout;
- 2 eieren;
- 1 rijpe banaan;
- 3 eiwitten;
- 250 milliliter slagroom;
- 125 gram mascarpone;
- 1 banaan in plakjes.