• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Chocolade cupcakes recept

Cupcakes zijn altijd een goed idee. Ze zijn namelijk eenvoudig om te maken en ze doen qua smaak zeker niet onder een stuk taart. Bovendien kun je ze helemaal naar wens vullen en versieren. Deze chocolade cupcakes mét stukjes chocolade erin moet je echt eens proeven. Van deze cupcakes gaat het hart van iedere chocoladeliefhebber sneller kloppen. Lees dus snel verder voor ons chocoladecupcakes recept!
± 1 uur bereidingstijd 16 personen
Cupcakes zijn altijd een goed idee. Ze zijn namelijk eenvoudig om te maken en ze doen qua smaak zeker niet onder een stuk taart. Bovendien kun je ze helemaal naar wens vullen en versieren. Deze chocolade cupcakes mét stukjes chocolade erin moet je echt eens proeven. Van deze cupcakes gaat het hart van iedere chocoladeliefhebber sneller kloppen. Lees dus snel verder voor ons chocoladecupcakes recept!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 120 gram Callebaut Chocolade Callets Melk;
  • 45 gram cacaopoeder;
  • 95 gram patentbloem;
  • 120 gram kristalsuiker;
  • 80 gram lichtbruine basterdsuiker;
  • Snufje zout;
  • 1 theelepel vanille bourbon;
  • 60 milliliter zonnebloemolie;
  • Halve theelepel baking soda;
  • 150 gram Brand New Cake Bakvaste Chocolade Chunks;
  • 150 gram Brand New Cake Crème Chantilly-mix;
  • 200 milliliter slagroom;
  • 20 gram chocolade krullen;
  • Cupcake cups;
  • Cupcake bakvorm;
  • Spuitzak;
  • Spuitmondje Wilton 2B.

Overige benodigdheden:

  • 150 milliliter gekookt water;
  • 200 milliliter volle melk;
  • Halve theelepel espresso;
  • 2 eieren, maat M;
  • 120 gram zure room.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Callebaut Chocolade Callets Melk (823) 400g
€ 8,49
+
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
Lichte Basterdsuiker Van Gilse 600g
€ 1,79
+
Keukenzout 1kg
€ 1,09
+
Vanille Extract Bourbon 60ml
€ 12,49
+
Zonnebloemolie Biologisch 500ml
€ 3,70
+
BrandNewCake Bakzout 100gr.
€ 2,19
+
BrandNewCake Creme Chantilly (klopschuim) 800g
€ 10,99
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+
PME Chocoladekrullen Melk 85 gram
€ 2,89
+
Cupcake Cups HoM Bruin 50x33mm. 50 st.
€ 3,19
+
Wilton Cupcake Bakvorm voor 12 cupcakes
€ 10,68
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Wilton Spuitmondje #2B
€ 2,29
+
Mattisson Cacaopoeder Biologisch 100g
€ 4,49
+
BrandNewCake Bakvaste Chocolade Chunks Melk 300g**
€ 6,79
+

Recept

  1. Kook het water en laat het 1 minuut afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven).
  3. Verdeel de cupcake cups over de bakvorm.
  4. Meng de chocolade callets, espresso en 25 gram cacaopoeder door het water heen.
  5. Laat het mengsel 5 minuten staan.
  6. Meng in een andere kom de bloem, kristalsuiker, basterdsuiker, zout en baking soda door elkaar heen.
  7. Mix in 3 minuten de eieren, vanille bourbon, olie en zure room door het chocolademengsel heen.
  8. Spatel het chocolademengsel voorzichtig door het bloemmengsel heen.
  9. Spatel de bakvaste chunks ook door het beslag heen.
  10. Vul de cups voor ¾ deel met het beslag.
  11. Bak de chocoladecupcakes in 15 minuten gaar.
  12. Laat de cupcakes volledig afkoelen.
  13. Klop de Crème chantilly-mix met de slagroom stijf.
  14. Spatel 20 gram cacaopoeder door de crème heen.
  15. Doe de crème in de spuitzak met spuitmondje.
  16. Spuit toefjes op de chocolade cupcakes en verdeel de chocoladekrullen er ook overheen.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Het bewaren van de cupcakes

De cupcakes die je met bovenstaand recept hebt gemaakt, kun je maximaal 3 dagen bewaren. Bewaar de cupcakes in een taartdoos op een koele plek, maar niet in de koeling. Je zou de cupcakes langer kunnen bewaren, maar dan moet je de toef er nog niet op doen. Zonder toef blijven de gebakjes in een goed afgesloten trommel circa 5 dagen goed. In de vriezer blijven ze dan tot 3 maanden goed.

Bekijk ook eens onze andere cupcake recepten!

Het leuke aan cupcakes is dat je er vrij eenvoudig een leuk thema aan kunt koppelen. Zo kun je ze bijvoorbeeld maken voor de feestdagen, maar ook voor een gender reveal party of een kinderfeestje. Je kunt er dus alle kanten mee op! Op onze blog vind je dan ook tientallen cupcakes recepten in allerlei verschillende thema’s. Bekijk al onze cupcake recepten hier!

Deel jouw chocolade cupcakes met ons!

Heb jij zelf met dit recept chocolade cupcakes gemaakt? Dan zijn we erg benieuwd naar hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door een foto van de chocoladecupcakes te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal kunnen wij jouw bakcreatie zien én delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!
Flag of Germany