Oreo-koekjes zijn tegenwoordig wel 1 van de meest populaire koekjes. Niet alleen om op te eten, maar ook om zelf thuis allerlei lekkers mee te bakken. Meestal worden er grote taarten met deze koekjes gebakken, zoals deze oreo cheesecake. We hebben er trouwens ook al een keer oreo brownies meegemaakt. Dit keer leek het ons leuk om er eens kleine chique gebakjes mee te maken. En we durven wel te zeggen dat dit ons aardig is gelukt. Kijk dus snel verder voor ons oreo-taartjes recept!
Oreo-taartjes maken
De bodem van deze chique gebakjes maakten wij van oreo-kruimels. Die verkopen wij gewoon kant-en-klaar, dat scheelt al weer een hoop agressie :-) Op de zwarte bodem gaat een heerlijk romige panna cotta (Italiaans voor gekookte room) en daarbovenop een verrukkelijke laag chocolade. Door je vormpjes te bekleden met acetaatfolie komen de gebakjes er mooi strak uit. We werkten ze af met een toefje slagroom en een half Oreo-koekje. Ziet er chique uit toch, dat zwart-wit? En lekker dat ze zijn! Reden genoeg dus om zelf eens deze oreo-taartjes te maken.
Benodigdheden uit onze webshop:
- 200 gram Oreo Cookie Crumbles met vulling;
- 400 milliliter + een beetje extra voor de topping slagroom;
- 5 ½ blaadjes gelatine;
- 130 gram suiker;
- 50 gram cacaopoeder;
- 50 gram pure chocoladecallets (Callebaut);
- Spuitzak;
- Spuitmondje;
- 6 metalen taartringen (5x4,5 cm);
- Acetaatfolie.
Overige benodigdheden:
- 50 gram roomboter;
- 1 vanillestokje;
- 175 milliliter water;
- 3 Oreo koekjes.