• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:
Filteren

Suikertrekken

Suikertrekken

Suikertrekken | Baktotaal

Het maken van kunstwerken van suikergoed is een kunst apart. Je kunt het desondanks wel leren, mits je natuurlijk beschikt over de juiste hulpmiddelen om mooie figuren van suiker te kunnen maken. Het gaat dan niet alleen om de harten en andere vormen van suikergoed die we rond de Sinterklaastijd in de winkels zien, maar ook om het versieren van taarten, cakes en gebakjes met mooi suikerwerk. Suikerblazen is een kunt en het zal dus misschien niet meteen lukken als je het gaat proberen, maar de aanhouder wint.

Gebruik het juiste materiaal

Voor het maken van suikerkunst heb je de juiste hulpmiddelen nodig. Wil je direct goed investeren in het maken van professionele figuren van suikerwerk, bestel dan de starter set. Hierin zit alles wat je nodig hebt om direct aan de slag te kunnen gaan. Het is misschien even een investering, maar hiermee bespaar je uiteindelijk wel geld want de set is goedkoper dan het aanschaffen van alle onderdelen apart. Met deze complete set heb je direct alles in huis om een professionele suiker blazer te worden. Op het internet zijn verschillende filmpjes te zien waarin wordt uitgelegd hoe het suiker blazen precies werkt. Na het bekijken van deze video’s kun je het zelf gaan proberen.

Word een professional in suikertrekken

Met de juiste materialen en de juiste vakkennis kan iedereen suikertrekken. Het is een vaardigheid die wat oefening vereist, maar heb je het eenmaal onder de knie dan zal je ontdekken hoe leuk het is om grappige versieringen en figuren van suikerwerk te maken. Bestel alles wat je nodig hebt voor het maken van suikerkunst nu direct online bij Baktotaal.nl 

Veel gestelde vragen over suikertrekken

Wat is suikertrekken?
Suikertrekken is een techniek waarbij je hele kunstwerken maakt van suikergoed. Suikertrekken is een vak apart. Het kost veel tijd en vraagt om behoorlijk wat geduld en ervaring om de mooiste kunstwerken te kunnen maken. Bij suikertrekken kook je de suiker tot een bepaalde temperatuur en voeg je hier glucosestroop en een zuur (zoals wijnsteenzuur) aan toe. Vervolgens giet je de suikermassa uit op een siliconenmat en kun je er kleurstoffen aan toevoegen. Vorm de suikermassa tot een pil en trek het voorzichtig in de vorm die je wilt maken. Je kunt de suiker ook blazen.
Wat is suikertrekken?
Suikertrekken is een techniek waarbij je hele kunstwerken maakt van suikergoed. Suikertrekken is een vak apart. Het kost veel tijd en vraagt om behoorlijk wat geduld en ervaring om de mooiste kunstwerken te kunnen maken. Bij suikertrekken kook je de suiker tot een bepaalde temperatuur en voeg je hier glucosestroop en een zuur (zoals wijnsteenzuur) aan toe. Vervolgens giet je de suikermassa uit op een siliconenmat en kun je er kleurstoffen aan toevoegen. Vorm de suikermassa tot een pil en trek het voorzichtig in de vorm die je wilt maken. Je kunt de suiker ook blazen.
Wat heb ik nodig voor suikertrekken?
Voor suikertrekken heb je allereerst geschikte suiker nodig (zoals Isomalt korrels), glucosestroop, een zuur (wijnsteenzuur bijvoorbeeld), maar ook verschillende materialen en gereedschappen om de suikermassa warm te houden en in de gewenste vorm te kunnen trekken of blazen. Wat sowieso niet mag ontbreken zijn een warmtelamp plus statief, speciale handschoenen (ten behoeve van suikertrekken), een RVS werktafel en een siliconen mat. Verder heb je nog nodig: een spiritusbrander, een föhn, een gasbrander, een geschikte schaar, kleurpoeders en eventueel een suiker blaaspomp. Tip: in onze webshop vind je een professionele basisset voor suikertrekken. Zo kun je direct aan de slag met het maken van de mooiste kunstwerken van suikergoed.
Welke suiker gebruik je voor suikertrekken?
De suikersoort die het meest gebruikt wordt voor suikertrekken is Isolmalt. Isomalt is een soort gemodificeerde suiker en dit biedt enkele voordelen. Zo is Isomalt bijvoorbeeld erg stabiel. Dit betekent dat het minder snel afbreekt bij hogere temperaturen dan bijvoorbeeld sacharose. Een ander belangrijk voordeel is dat Isomalt niet karamelliseert. Dit is erg belangrijk bij suikertrekken. Je wilt immers hebben dat de suiker mooi transparant blijft. Tevens kristalliseert Isomalt minder snel, heeft het een lager smeltpunt en trekt het bovendien minder vocht aan dan sarachose. Kortom, Isomalt (in de vorm van korrels) is om verschillende redenen zeer geschikt voor suikertrekken.

Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
  1. Patisse Borstplaatharten set/3
    Patisse Borstplaatharten set/3
    Waardering:
    100%
    Op voorraad
    € 5,59
  2. Flexibele Siliconen Gietband 150 cm.
    Flexibele Siliconen Gietband 150 cm.
    Op voorraad
    € 36,49
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
Flag of Germany