Nederlandse Pompoenpitten Geroosterd 150gPompoenpitten van Nederlandse
bodem, ja écht van Nederlandse bodem en wel uit "De Heurne" een drop
in de Achterhoek. Deze heerlijke pompoenpitten zijn geroosterd. Het
roosteren zorgt voor een crunchy bite, zonder daarbij de gezonde eigenschappen
te verliezen. Deze Nederlandse Pompoenpitten Geroosterd zijn erg
lekker om te verwerken in verschillende gerechten, zoals: broden, hartige
snacks of als topping te gebruiken voor de yoghurt of salade. Wist je dat je deze pompoenpitten ook heerlijk als
snack kunt eten, probeer er na het proeven maar eens van af te blijven.
Met PitMet Pit (Groentekwekerij Smits) is een groentekweker in hart en nieren. Pompoenen telen deed groentekweker Gert Smits al, maar voorheen alleen voor volledige consumptie en voor de sier. Tegenwoordig teelt hij ook oliepompoenen op het land in "De Heurne", de Achterhoek. Want waarom pompoenpitten uit China of Oostenrijk halen terwijl deze ook uitstekend op het Nederlandse land gesteeld kunnen worden.
De pompoenpitten groeien keurig op een rij en als deze volgroeid zijn, sterft het lood af. De pompoenen rijpen verder en de voedingsstoffen worden dan uit het vruchtvlees gehaald. "De pitten krijgen dan een 'buikje', dat wil je graag zien", zegt Gert. De pitten worden tijdens het oogsten gescheiden van het vruchtvlees. De pitten worden gebruikt voor consumptie en het vruchtvlees wordt gebruikt als groenbemester. De pitten kunnen vervolgens perfect worden gebruikt om te verwerken in gerechten, om op te eten als snack of om er olie van te persen.
Het pompoenrecept van Smits: IJs, met wat pompoenpitten en wat van deze olie erop.
Ingrediënten
Pompoenpitten (100%).
Voedingswaarde per 100 gram
Energie: 2413 kJ / 582 kcal
Vetten: 46 g
waarvan verzadigd: 9,4 g
Koolhydraten: 2 g
waarvan suiker: 1,4 g
Eiwit: 37 g
Zout: 0,03 g
Specificaties
- Inhoud: 150 g
- Verpakt in hersluitbaar plastic bakje
- Van Nederlandse bodem