Nederlandse Pompoenpitten Naturel 1kg
Heerlijke pompoenpitten van de Nederlandse bodem en wel uit de Achterhoek. Deze voortreffelijke Nederlandse Pompoenpitten Naturel zijn met liefde geteeld in Nederland en uitstekend om te verwerken in verschillende gerechten. Je kunt de pitten gebruiken voor in brood, hartige taarten, muffins of andere lekkernijen. De pitten zijn ook te gebruiken door een salade of door de yoghurt, om een extra bite aan je gerecht te geven. De pitten zijn vezelrijk en hebben een bron van eiwitten, perfect voor bij een gezonde levensstijl dus.
Met PitMet Pit (Groentekwekerij Smits) is een groentekweker in hart en nieren. Pompoenen telen deed groentekweker Gert Smits al, maar voorheen alleen voor volledige consumptie en voor de sier. Tegenwoordig teelt hij ook oliepompoenen op het land in "De Heurne", de Achterhoek. Want waarom pompoenpitten uit China of Oostenrijk halen terwijl deze ook uitstekend op het Nederlandse land gesteeld kunnen worden.
De pompoenpitten groeien keurig op een rij en als deze volgroeid zijn, sterft het lood af. De pompoenen rijpen verder en de voedingsstoffen worden dan uit het vruchtvlees gehaald. "De pitten krijgen dan een 'buikje', dat wil je graag zien", zegt Gert. De pitten worden tijdens het oogsten gescheiden van het vruchtvlees. De pitten worden gebruikt voor consumptie en het vruchtvlees wordt gebruikt als groenbemester. De pitten kunnen vervolgens perfect worden gebruikt om te verwerken in gerechten, om op te eten als snack of om er olie van te persen.
Het pompoenrecept van Smits: IJs, met wat pompoenpitten en wat van deze olie erop.
Ingrediënten
Pompoenpitten.
Specificaties
- Inhoud: 1 kg
- Van Nederlandse bodem