Ze maken ijs verrukkelijk van smaak en kleur, zijn lekker op een bowl met yoghurt en fruit of zomaar als knabbel bij een glas wijn: pistachenootjes. Over de hele wereld is dit nootje zo geliefd dat er zelfs elk jaar in februari een Wereld Pistache Dag wordt gehouden. Wij snappen die fanclub wel: pistache geeft elk baksel een bijzondere smaak. Genoeg reden dus om eens heerlijke pistache cupcakes te maken. Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 200 gram kristalsuiker;
- 75 gram honing;
- 200 gram pistachenoten;
- 8 gram bakpoeder;
- 1 theelepel bakingsoda;
- 100 gram Brand New Cake Crème Chantilly-mix;
- 150 milliliter slagroom;
- 230 Gram pistache pasta;
- Cupcake bakblik;
- Cupcake cups wit;
- Spuitzak;
- Spuitmondje #2B.
Overige benodigdheden:
- 200 gram Koopmans Prof. Cakemeel;
- 110 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
- 2 eieren (maat M);
- 60 gram zure room;
- 60 milliliter volle melk;
- Keukenmachine.