Dit is nou typisch zo’n leuk oefenrecept voor de feestdagen. Dit feestelijke brood gevuld met banketbakkersroom heet een broodkroon. En met een beetje fantasie kan je de vorm van een koninklijk hoofddeksel er inderdaad in herkennen. Ben je benieuwd geworden naar hoe je zelf dit lekkere brood kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga aan de slag.
Broodkroon of broodbaret?
Onze broodkroon pakte een beetje uit als een broodbaret, maar dat mag de pret niet drukken. Hij is namelijk wel hartstikke lekker. Dit brood lijk een beetje op een reusachtig roombroodje, maar dan met een massa extra smaak. In het originele recept maak je ‘m met amandelspijs en met sinaasappelschil en rozijnen, wij maakten zelf een groene spijs van pistachenoten en deden stukjes gedroogde abrikoos door het deeg. Dat maakte ‘m net wat spannender van smaak en voegde ook wat extra kleur toe. Tegen kerst kan je natuurlijk ook cranberries nemen in plaats van abrikoos, dan heb je ‘m meteen in de goede feestkleuren. Al met al kun je gewoon lekker met dit recept experimenteren, want je hebt immers nog wel een aantal weken tot Kerst te gaan.
Benodigdheden uit onze webshop:
- 250 gram tarwebloem;
- 160 gram brand New Cake Banketbakkersroom-mix;
- 5 zout;
- 35 gram kristalsuiker;
- 200 gram Molen de Hoop gedroogde abrikozenstukjes;
- 275 gram pistachepitten;
- 250 gram fijne suiker;
- Taartpan gesiliconeerd 22 centimeter;
- Spuitzakken;
- Plasticfolie.
Overige benodigdheden:
- 400 milliliter + 1 eetlepel water;
- 1 ei;
- 60 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur.