Sosa IJs Stabilisator ProSorbet 5 Neutraal Hot 500g
IJs stablisator van het merk Sosa. Met dit poeder kun je zelf heerlijk sorbetijs maken.
Hoe te gebruiken
De aanbevolen hoeveelheid is 5 gram per kg. Wij raden aan om 3 á 4 gram te gebruiken, zodat het sorbet ijs niet te plakkerig/slijmerig wordt. Dit product is geschikt voor gebruik in een massa die tot boven de 85°C verwarmd wordt, na toevoeging dient de massa minimaal 6 uur te rusten voor gebruik.
Wil je zelf Sorbetijs maken? Kijk dan naar dit recept van Rutger Bakt -> Kersensorbetijs met steranijs.
Aanpassing van het recept: de gelatine achterwege laten en 2,5 gram poeder mengen met de suiker en meekoken in de suikersiroop.
Ingrediënten: verdikkingsmiddel: johannesbroodpitmeel (E410), dextrose, melk, eiwitten, gelatine, verdikkingsmiddelen: pectine (E440), carrageen (E407).
Bewaaradvies: koel en droog bewaren.
Specificaties