Steensma Appeltaart Mix 1kg
Wie er ook komt, een appeltaart is altijd een goed idee! Hoe serveer jij hem liefst, warm of koud? Een appeltaart is eenvoudig te maken en helemaal met deze mix van Steensma.
Recept voor één appeltaart
500 gram mix voor appeltaart, 250 gram boter, 1 ei, 5 appels, 50 gram rozijnen, kaneel en suiker.
Werkwijze
1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180°C.
2. Wel de rozijnen in warm water.
3. Vet een springvorm goed in met boter of gebruik Brand New Cake bakspray. Bestuif de springvorm vervolgens met wat bloem, zo komt de taart makkelijk vrij van de vorm.
4. Doe de mix voor appeltaart, samen met de boter en het ei in een kom en meng het deeg met behulp van deeghaken of een vlinder.
5. Verwijder de klokhuizen uit de appels en snij ze in partjes of blokjes. Breng de appels op smaak met suiker en kaneel en meng de afgegoten rozijn erdoor.
6. Rol 2/3 van het deeg uit en bekleed hiermee de springvorm. Strooi eventueel wat paneermeel over de bodem, dit van het vocht van de appels op.
7. Stort het appel-rozijnen mengsel op het deeg.
8. Maak van het overgebleven deeg lange strips en leg die in een mooi patroon bovenop de appels.
9. Bestrijk de appeltaart met ei voor een mooie glans op de appeltaart.
10. Bak in ca. 50 minuten de appeltaart goudbruin in de oven.
11. Spray de taart af met een Brand New Cake afdekgelei spray zodra deze uit de oven komt.
12. Laat de appeltaart minimaal een uur afkoelen voordat je de springvorm verwijderd.
Ingrediënten
Tarwebloem, suiker, tarwezetmeel, rijstmiddel (E500, E50(i)), emulgator (E322), zout, verdikkingsmiddel (E401), kleurstof (E160b(ii)), natuurlijk citroenaroma. Kan sporten van ei, soja, melk en noten bevatten.
De dikgedrukte ingrediënten zijn de allergenen.
Voedingswaarden per 100 gram
Energie: 1522 kJ / 359 kcal
Vetten:0,9 g
waarvan verzadigd: 0,1 g
Koolhydraten: 81 g
waarvan suikers: 36 g
Eiwitten: 6 g
Zout: 0,68 g
Specificaties
- Inhoud: 1 kg
- Geschikt om twee appeltaarten mee te bakken