• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:
Filteren

Glucose

Wanneer je regelmatig bakt zonder pakjes en zakjes, kan het voorkomen dat je glucosestroop moet gebruiken. Dit product wordt namelijk veel gebruikt bij lekkernijen die from scratch worden gemaakt, dus zonder bakmixen en halffabricaten. Wanneer je regelmatig bakt, mag glucosestroop dus echt niet in jouw voorraadkast ontbreken. Ook als je veel met fondant of modelleerchocolade werkt, is het handig om wat van deze stroop op voorraad te hebben. Op deze pagina lees je er alles over. 

  

Is glucose gezond? 

Glucose is niet persé gezond of ongezond. We raden wel aan om dit product, net zoals veel andere producten, met mate te gebruiken. Glucose is een belangrijke brandstof voor je spieren, en voor je hersenen. Je hebt deze energiebron nodig om goed te kunnen functioneren. 

 

Wat is glucosestroop? 

Glucosestroop is niets meer en niets minder dan vloeibare suiker. Glucose wordt verkregen door graan te vermalen om zetmeel vrij te maken. Dit kan met elk soort zetmeel zoals maiszetmeel, aardappelzetmeel en rijstzetmeel worden gedaan, al wordt deze stroop in Europa vaak gemaakt van tarwezetmeel. Het zetmeel wordt gemengd met water en enzymen, zoals amylase, die de lange ketens van zetmeelmoleculen afbreken tot kortere ketens en uiteindelijk tot glucose. Het resulterende mengsel wordt verwarmd en gefilterd om onzuiverheden te verwijderen en de gewenste consistentie te verkrijgen. Na verdere verwerking kan de glucosestroop verschillende gradaties van zoetheid en viscositeit hebben, afhankelijk van het beoogde gebruik. 
 

Waarom glucosestroop gebruiken in plaats van suiker? 

In sommige ingrediënten wordt glucosestroop in plaats van suiker gebruikt. Dat komt doordat glucosestroop in verhouding goedkoper is dan suiker en ook nog eens minder zoet. Nog een voordeel van glucosestroop is dat het niet kristalliseert. Daardoor blijven de lekkernijen die je ermee maakt lekker smeuïg en worden ze dus niet hard. Zo wordt glucosestroop onder andere gebruikt om snoep, drop en sauzen lekker smeuïg te houden. 

  

Wat kun je met glucosestroop doen? 

Met glucosestroop kun je vooral voorkomen dat er suikerkristallen ontstaan, dus dat het eindproduct hard wordt. Zo kun je de stroop door fondant, karamel, royal icing, mirror glaze, ganache en modelleerchocolade doen om het product zachter te maken. Je kunt met deze stroop zelfs sauzen zoeter maken. Daarnaast kun je dit product verwerken in taarten, jam, taartvullingen en diverse soorten desserts. Met deze stroop geef je een zoetere smaak aan zelfgemaakte lekkernijen, ijs, likeur en nog veel meer. Ben jij een echte zoetekauw? Dan is glucosestroop echt wat voor jou!  

Tip: gebruik een vochtige lepel! 

Glucosestroop is erg plakkerig en dat weerhoudt sommige mensen ervan om ermee te werken. Dat is helemaal niet nodig, want door een handig trucje wordt het veel gemakkelijker om met dit product aan de slag te gaan. Maak de lepel waarmee je de stroop wilt opscheppen een beetje vochtig en je zult zien dat het opscheppen een stuk makkelijker gaat dan met een droge lepel.
 

Waarom is glucose een perfect zoetmiddel? 

Bij het maken van sommige gerechten is het noodzakelijk te voorkomen dat suiker gaat kristalliseren omdat dit het product te hard maakt. Gewone suiker heeft deze eigenschap en is daarom bijvoorbeeld niet geschikt voor het maken van zachte producten zoals fondant en karamel. Hiervoor gebruik je bij voorkeur vloeibare glucosestroop. Daarnaast kun je dit product ook gebruiken voor warme gerechten waarvoor je een zoetzure saus wilt maken. Het zoet komt dan uiteraard van de glucose. Bij Baktotaal kun je glucose kopen in verschillende hoeveelheden. Dus of je het nu vaak of minder vaak gebruikt, er is altijd een verpakking te bestellen die past bij jouw behoefte. Bekijk dus ons aanbod en vul je winkelmandje met alles wat je nodig hebt. 

Zelf ijs maken? 

Wil je zelf ijs maken? Dan kun je als zoetmiddel beter glucose gebruiken dan suiker. Het ijs wordt er minder hard van en dat is bij softijs toch meestal wel de bedoeling, dat het ijs wat zachter van structuur is. Daarnaast wordt glucose vaak gebruikt voor het maken van likeur en trempeerlikeur. Dit laatste ingrediënt wordt vaak gebruikt in gebak, desserts en bonbons. Als je zelf wilt tremperen is glucose een onmisbaar ingrediënt in je keuken. 

 

Glucosepoeder 

Naast dat je bij ons terechtkunt voor glucosestroop, ben je bij Baktotaal ook glucosepoeder kopen. Dit is gedehydrateerde glucosestroop. Het voorkomt herkristallisatie van suiker in snoep en jellybeans. Daarnaast geeft het elasticiteit aan een product en houdt het zoete bereidingen zoals gebak, ganaches en truffels zacht. Wil je bakken met glucosepoeder? Dan is het goed om te weten dat je 75 g glucosepoeder per 100 g vloeibare glucose kunt vervangen.
 

Wat is het verschil tussen glucosestroop en glucosepoeder?  

Glucosepoeder is gedehydrateerde glucosestroop. Glucosepoeder is geconcentreerder dan glucosestroop, waardoor je er minder van nodig hebt. Nog een voordeel van glucosepoeder is dat je het makkelijker kunt afmeten dan stroop. 100 gram glucosestroop kun je vervangen door 75 gram glucosestroop.
 

Glucosestroop kopen 

Wil jij graag glucosestroop kopen? Dan kan dat gewoon op Baktotaal.nl. In onze webshop vind je glucosestroop in verschillende hoeveelheden en verpakkingen en van verschillende merken. Alle glucosestroop die je in onze webshop vindt, zijn van hoogwaardige kwaliteit. Het hangt van jouw wensen af welke glucosestroop jij het beste kunt bestellen. Naast glucosestroop, vind je in onze webshop trouwens nog veel meer ingrediënten en bakproducten waarmee je de lekkerste creaties kunt maken. Bekijk ons ruime assortiment maar eens en laat je verrassen door het ruime aanbod! 

 

Bekijk al onze hulpstoffen:

Bakpoeder Gelatine Glucose
Bakzout Gist Plantaardige vet
Eetbare lijm Wijnsteen Tylose

 

Veel gestelde vragen over glucose

Wat is glucose?
Glucose is een vorm van suiker die in de voedingsmiddelenindustrie ook wel dextrose of druivensuiker wordt genoemd. Glucose is een koolhydraat. In vergelijking met gewone kristalsuiker is glucose wat minder zoet van smaak en wordt het bovendien sneller in de bloedbaan opgenomen. Glucose is een populair ingrediënt dat veel tijdens het bakken wordt gebruikt. Zo vormt glucosestroop de perfecte basis voor het maken van fondant, spiegelglazuur en karamel. Je kunt het ook heel goed gebruiken in taarten en gebak. Glucose is zowel als stroop als in poedervorm verkrijgbaar.
Waar zit glucose in?
Glucose zit in vrijwel alle producten die wij consumeren. Zo zit het in de vorm van koolhydraten in veel voedingsmiddelen die we dagelijks eten. Omdat glucose een suiker is, zou je verwachten dat het alleen in hele zoete producten voorkomt. Dat is niet waar. Het zit namelijk ook in producten met zetmeel en vezels. Of beter gezegd: ons lichaam zet zetmeel en vezels om in glucose. Aardappelen, pasta, brood, rijst en ontbijtgranen zijn voorbeeld van producten waarin zetmeel zit. Vezels zitten vooral veel in volkorenproducten, zoals volkoren rijst en brood, maar ook in groenten, fruit en peulvruchten.
Is glucose een suiker?
Ja, glucose is een vorm van suiker. Andere benamingen voor glucose zijn druivensuiker en dextrose. Dextrose is een term die veel in de voedingsmiddelenindustrie wordt gebruikt. Glucose kan zo aan voedingsmiddelen worden toegevoegd, maar het is ook het eindproduct van de omzetting van koolhydraten als zetmeel en vezels in ons lichaam. Ons lichaam zet deze koolhydraten om in glucose, zodat het er energie uit kan halen. Glucose is de belangrijkste energieleverancier van ons lichaam. Zonder glucose kunnen we niet functioneren. Teveel glucose is ongezond, maar we hebben het dus wel in bepaalde mate nodig in ons dagelijks leven.

Tonen als Foto-tabel Lijst

12 producten

per pagina
  1. BrandNewCake Glucosestroop 1 kg.
    BrandNewCake Glucosestroop 1 kg.
    Waardering:
    96%
    Op voorraad
    € 7,09
  2. Karo Corn Syrup (Mais Siroop) 473 ml
    Karo Corn Syrup (Mais Siroop) 473 ml
    Waardering:
    96%
    Op voorraad
    € 10,49
  3. Sosa Glucosepoeder 500g
    Sosa Glucosepoeder 500g
    Waardering:
    90%
    Op voorraad
    € 9,19
  4. Molen de Hoop Blanke Stroop 500gr
    Molen de Hoop Blanke Stroop 500gr
    Op voorraad
    € 6,59
  5. Steensma Stroop Confiseurs (Glucosestroop)  5 kg
    Steensma Stroop Confiseurs (Glucosestroop) 5 kg
    Waardering:
    94%
    Op voorraad
    € 28,99
  6. BrandNewCake Maïs Siroop 500g
    BrandNewCake Maïs Siroop 500g
    Waardering:
    100%
    Op voorraad
    € 6,00
  7. Sosa Glucosepoeder 3kg
    Sosa Glucosepoeder 3kg
    Waardering:
    80%
    Op voorraad
    € 45,99
  8. Dawn Unistroop / Glucosestroop 25 kg
    Dawn Unistroop / Glucosestroop 25 kg
    Op voorraad
    € 84,99
  9. Glucosepoeder 5kg
    Glucosepoeder 5kg
    Op voorraad
    € 20,79
  10. Molen de Hoop Koekzoet 500gr
    Molen de Hoop Koekzoet 500gr
    Op voorraad
    € 5,38
  11. BrandNewCake Glucosestroop 375g
    BrandNewCake Glucosestroop 375g
    Tijdelijk niet op voorraad
    € 5,29
Tonen als Foto-tabel Lijst

12 producten

per pagina
Flag of Germany