Als aardbeien de zomerkoninkjes zijn, dan mogen bramen gerust nazomerkoninkjes heten. Ze zijn niet alleen lekker, ze geven een gebakje ook meteen iets chics met die dieppaarse kleur en mooie vorm. In dit artikel laat ik zien hoe je zelf een heerlijke, romige bramenschnitt kunt maken. Lees dus snel verder!
Bramenschnitt: zo’n lekkere ouderwetse taart vol fruit en room
Ik vind het jammer om bramen te pureren. Daarom zet ik ze in deze schnitt mooi rechtop in de bavarois en natuurlijk doe ik er ook een aantal bovenop. Ik combineerde ze met wat munt voor een fris accent. De taartvulling die er tussen gaat, is van het nieuwe merk ReggeVallei jam & more. Dit is een eerlijke confiture uit onze regio, Twente. Ik koos voor de zomerfruitjam, waarin naast bramen ook zwarte en rode bes, bosbes, aardbei en framboos zitten. Er is ook een verrassende taartvulling met braam en steranijs. Die kun je perfect gebruiken als je een wat kruidiger smaak wilt (laat de munt dan wel weg). Al met al is deze bramenschnitt echt zo’n lekkere ouderwetse taart vol fruit en room waar je de zomer mee in huis haalt, ook als het weer even niet meewerkt!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 100 gram bloem;
- 25 gram maïzena;
- 1 eetlepel bakpoeder;
- 150 gram + 1 eetlepel suiker;
- 100 gram BrandNewCake bavaroisepoeder neutraal;
- 750 milliliter ongezoete slagroom;
- Half potje zomerfruit of bramen/steranijs jam (Reggevallei jam & more);
- Bakframe rechthoek verstelbaar 46x32x7,5 cm;
- Acetaatfolie.
- 5 eieren;
- 125 gram lauwwarm water;
- 500 gram verse bramen;
- Paar blaadjes verse munt en 1 mooi takje voor de garnering;