Callebaut Chocolade Callets Melk Hoge Vloeibaarheid 2,5kg
Maak prachtige dun gemouleerde en omhulde bonbons met deze Callebaut Chocolade
Callets Melk Hoge Vloeibaarheid. Met deze chocolade creëer je een heerlijke,
perfecte, dunne chocolade schelp. De chocolade heft een milde cacao, romige en
zoete smaak voor een verrukkelijke combinatie met citrusvruchten,
zuivelproducten of kaas. Je kunt de chocolade uitstekend gebruiken voor het
maken van fijne omhullingen, pralines mouleren, ter spruitdecoratie of te
gebruiken voor het sprayen (met airbrush).
Wil je zelf heerlijke chocoladerepen maken, klik dan "hier" om het recept op onze blog te bekijken.
Callebaut
De chocolade producten van Callebaut worden geselecteerd door professionele
chocolatiers, banketbakkers en patissiers wereldwijd In het chocolade-hart van
België worden al meer dan 100 jaar de lekkerste chocoladesoorten geproduceerd.
De Callebaut chocoladecallets zijn voor 100% procent gemaakt van chocolade in
zijn puurste vorm, couverture genaamd. Dankzij de druppelvorm zijn de callets
heel snel en gemakkelijk te smelten en kun je ze bijvoorbeeld in de
opgeloste couverture te strooien voor optimale voorkristallisatie. De Callebaut
Callets zijn tevens in verschillende smaken verkrijgbaar, voor veel
uiteenlopende doeleinden te gebruiken en zeer gunstig in gebruik.
Maak het verschil
Het werken met Callebaut chocolade is niet alleen heel erg fijn, het is ook nog
een goed voor het welzijn van de cacaoboeren. Voor elke Callet™ van de Finest
Belgian Chocolate range, gebruikt Callebaut enkel 100% duurzame cacao. Een
gedeelte van de opbrengt wordt opnieuw geïnvesteerd in de cacaoboeren en hun
gemeenschappen. Callebaut heeft een samenwerking met de Cacoa Horizons
Foundation, welke direct samenwerkt met de boeren en hun gemeenschap, ze
ondersteunen trainingen en dragen bij aan de ontwikkeling van onder meer
vrouwen en jonge boeren.
Werkwijze voor de magnetron
1. Doe de gewenste hoeveelheid Callets/druppels in een plastic of glazen kom
(magnetron bestendig).
2. Smelt op maximaal vermogen (+/- 800 w) in de magnetron. Roer elke 15
seconden de chocolade goed door, zodat de tempratuur zich gelijkmatig kan
verspreiden. Stop met verwarmen zodra de chocolade zo goed als gesmolten is
(kleine stukken mogen nog zichtbaar zijn). Blijft roeren tot de chocolade
volledig is opgelost en een gelijkmatig chocolademassa is verkregen.
3. De chocolade is nu klaar voor gebruik.
Werkwijze au bain-marie
Au bain-marie is het in een waterbad plaatsen van een pan of kom met gerechten
om de temperatuur te doen dalen of te verhogen. Het is een handige manier om je
chocolade minder snel te laten verbranden.
1. Plaats een pan met water op het vuur, met een kleine laag water. Plaats op
deze pan een hitte bestendige kom waar je de chocolade callets in wilt laten
smelten. Zet de kom op de pan, maar zorg ervoor dat de kom het water niet
raakt! Het stoom van het water zorgt voor de warmte, niet het water zelf.
2. Breng het water aan de kook en hou de temperatuur rond het kookpunt.
3. Doe de gewenste hoeveelheid Callets/druppels in de kom en roer totdat de
chocolade gesmolten is. Schaap de chocolade die in contact staat met de wand
door de massa heen.
Aanbevolen bewaaromstandigheden
- Bewaartemperatuur: 12 - 20 °C
- De producten moeten bewaard worden in schone-, droge- (relatieve vochtigheid max. 70%), en reukvrije omgeving.
Specificaties
- Inhoud: 2,5 kg
- Melk chocolade