Ik ben licht verslaafd aan mijn broodmachine. Het liefst eet ik 3 keer daags brood om maar zoveel mogelijk te kunnen bakken. Soms sneak ik dus gewoon brood in de warme maaltijd. In een oud tijdschrift kwam ik het recept tegen van Welsh rarebit, een rare naam voor toast van desembrood. Dit brood is lekker met een saus van kaas en bier. Ik maakte er een zondagse variant van, die prima als lunch of warme maaltijd kan dienen: met verse asperges, een saus van jong-belegen boerenkaas en witte wijn. Meteen een goede smoes om de Jan & Jet desembrood-mix uit te proberen en de broodmachine weer aan te zetten! Als je het met halve boterhammetjes en wat minder asperges in mooie ovenschaaltjes maakt zoals op de foto, is dit ook een leuk voorafje. Rarebit was trouwens ooit een armelui-gerecht voor mensen uit Welsh die geen rabbit (konijn) konden betalen. Met die asperges is dit natuurlijk wel een heel wat luxere hap, maar toch hartstikke feestelijk. Fijne Pinksterdagen!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 500 gram broodmix Molen De Hoop Jan & Jet;
- Dunschiller voor de asperges;
- Broodmes;
- Broodbakmachine;
- Eventueel 2,5 gram gist.
Overige benodigdheden:
- 325 milliliter water;
- 4 of 5 dikke asperges p.p;
- 125 milliliter droge witte wijn;
- 200 gram boerenkaas (ik nam jong-belegen Stolwijker);
- 1 theelepel grove mosterd;
- Paar druppels worcestershiresaus;
- 3 eetlepels gehakte peterselie;
- 20 gram roomboter;
- Ovenvaste bordjes of ondiepe schaaltjes;
- Broodrooster;
- Eventueel 4 plakken goede boerenham.