• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Desemtoast met asperges en boerenkaas recept

Ik ben licht verslaafd aan mijn broodmachine. Het liefst eet ik 3 keer daags brood om maar zoveel mogelijk te kunnen bakken. Soms sneak ik dus gewoon brood in de warme maaltijd. In een oud tijdschrift kwam ik het recept tegen van Welsh rarebit, een rare naam voor toast van desembrood. Dit brood is lekker met een saus van kaas en bier. Ik maakte er een zondagse variant van, die prima als lunch of warme maaltijd kan dienen: met verse asperges, een saus van jong-belegen boerenkaas en witte wijn. Meteen een goede smoes om de Jan & Jet desembrood-mix uit te proberen en de broodmachine weer aan te zetten! Als je het met halve boterhammetjes en wat minder asperges in mooie ovenschaaltjes maakt zoals op de foto, is dit ook een leuk voorafje. Rarebit was trouwens ooit een armelui-gerecht voor mensen uit Welsh die geen rabbit (konijn) konden betalen. Met die asperges is dit natuurlijk wel een heel wat luxere hap, maar toch hartstikke feestelijk. Fijne Pinksterdagen!

± 1 uur bereidingstijd ± 3 uur wachttijd 4 personen 5/5 (1 waardering)

Ik ben licht verslaafd aan mijn broodmachine. Het liefst eet ik 3 keer daags brood om maar zoveel mogelijk te kunnen bakken. Soms sneak ik dus gewoon brood in de warme maaltijd. In een oud tijdschrift kwam ik het recept tegen van Welsh rarebit, een rare naam voor toast van desembrood. Dit brood is lekker met een saus van kaas en bier. Ik maakte er een zondagse variant van, die prima als lunch of warme maaltijd kan dienen: met verse asperges, een saus van jong-belegen boerenkaas en witte wijn. Meteen een goede smoes om de Jan & Jet desembrood-mix uit te proberen en de broodmachine weer aan te zetten! Als je het met halve boterhammetjes en wat minder asperges in mooie ovenschaaltjes maakt zoals op de foto, is dit ook een leuk voorafje. Rarebit was trouwens ooit een armelui-gerecht voor mensen uit Welsh die geen rabbit (konijn) konden betalen. Met die asperges is dit natuurlijk wel een heel wat luxere hap, maar toch hartstikke feestelijk. Fijne Pinksterdagen!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 500 gram broodmix Molen De Hoop Jan & Jet;
  • Dunschiller voor de asperges;
  • Broodmes;
  • Broodbakmachine;
  • Eventueel 2,5 gram gist.

Overige benodigdheden:

  • 325 milliliter water;
  • 4 of 5 dikke asperges p.p;
  • 125 milliliter droge witte wijn;
  • 200 gram boerenkaas (ik nam jong-belegen Stolwijker);
  • 1 theelepel grove mosterd;
  • Paar druppels worcestershiresaus;
  • 3 eetlepels gehakte peterselie;
  • 20 gram roomboter;
  • Ovenvaste bordjes of ondiepe schaaltjes;
  • Broodrooster;
  • Eventueel 4 plakken goede boerenham.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Jan & Jet Broodmix 1kg (geen gist nodig)
€ 5,29
+
Bruggeman Gist instant 125gr
€ 2,89
+
Sabatier Dunschiller Inox
€ 3,99
+
Deglon Broodmes 18cm
€ 6,79
+

Recept

Halve dag van tevoren:

  1. Doe water, broodmix en eventueel gist in de broodmachine.
  2. Zet de machine op het volkoren-programma 3-5 uur.
  3. Laat het mengsel na het bakken uitdampen.
  4. Schil de asperges en snijd het houtige kontje eraf.
  5. Zet de asperges op met koud water en iets zout, breng aan de kook.
  6. Doe het deksel op de pan, zet het vuur uit en laat de asperges in het kookwater afkoelen.
  7. Ze zijn nu precies goed.
    Tip! Als je ze warm zou willen eten, warm je ze nu gewoon in het kookvocht weer op.
  8. Haal de asperges uit het water en laat ze goed uitlekken.
  9. Snijd het brood in lekkere boerse sneetjes.
  10. Rooster ze licht.
  11. Leg de asperges erop (eventueel eerst een plak ham).
  12. Breng de wijn aan de kook in een steelpan.
  13. Roer de kaas, de mosterd en de worcestershiresaus door de wijn heen.
  14. Haal de pan van het vuur af als de kaas goed is gesmolten en roer de boter erdoorheen.
  15. Verhit de grill van je oven voor.
  16. Giet de saus over de asperges en laat de rarebit enkele minuten kleuren onder de grill.
  17. Bestrooi de asperges tot slot met peterselie.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw Desemtoast met asperges en boerenkaas met ons!

Heb jij ook dit recept voor Desemtoast met asperges en boerenkaas uitgeprobeerd? Dan zijn wij erg benieuwd naar jouw eindresultaat. Maak er een foto van en deel deze op jouw Instagram-account. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw Desemtoast met asperges en boerenkaas niet alleen zien maar ook delen op onze eigen Instagram. En dat vinden wij ontzettend leuk om te doen!

Flag of Germany