Koopmans Marmercake Mix 400g Heerlijke mix voor het maken van een marmercake. Een marmercake is een combinatie tussen chocolade en vanillecake, dubbel genieten dus.
Recept: 150g boter, 4 eieren, 50ml water. Voor 25 plakken
Bereidingswijze: Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant met bloem of gebruik bakspray. Klop de 150 g boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig. Voeg de cake mix en de 4 eieren in één keer toe. Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in ½ minuut glad en daarna op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtig beslag. Doe ¾ van het beslag in de cakevorm en strijk het beslag glad. Voeg aan het resterende beslag 50 ml water en het zakje cacaomix toe en mix dit kort maar grondig door. Verdeel dit over het beslag in de cakevorm. Spatel met een vork vanuit het midden het chocoladebeslag grof door het vanillebeslag over de lengte van de cake, ga ook goed over de bodem. Draai de cakevorm om en herhaal dit. Bak de cake in 60-65 minuten gaar en goudbruin. Zet de cake in de cakevorm op een rooster en laat de cake 10 minuten afkoelen. Haal de cake uit de vorm en laat de cake een uur op een rooster verder afkoelen.
Bakmix: suiker, TARWEBLOEM, zetmeel, rijsmiddelen (E450, E500), emulgatoren (E471, E475), zout, aroma). Cacaomix: 91% chocoladepoeder¹, zetmeel, zout. ¹Rainforest Alliance Gecertificeerd. Kan EI en MELK bevatten. Allergie-informatie: Allergenen staan dikgedrukt en in hoofdletters in de ingrediëntenlijst.
Allergenen
Receptuur bevat: glutenbevattende granen, tarwe Receptuur kan sporen bevatten van: melk, ei