• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Roze koeken recept

Roze koeken zijn echte Hollandse klassiekers. Ze zijn dan ook in bijna elke supermarkt wel te vinden, maar het is natuurlijk veel lekkerder om ze zelf te maken. Wij hebben voor deze lekkernijen een recept gemaakt, waarmee je vast en zeker uit de voeten komt. Krijg je onverwachts visite? Maak ze dan snel, want ze smaken heerlijk bij een kopje koffie of thee. Ben je benieuwd naar hoe je zelf deze roze koeken kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de bak!
± 1 uur bereidingstijd 12 personen 5/5 (1 waardering)
Roze koeken zijn echte Hollandse klassiekers. Ze zijn dan ook in bijna elke supermarkt wel te vinden, maar het is natuurlijk veel lekkerder om ze zelf te maken. Wij hebben voor deze lekkernijen een recept gemaakt, waarmee je vast en zeker uit de voeten komt. Krijg je onverwachts visite? Maak ze dan snel, want ze smaken heerlijk bij een kopje koffie of thee. Ben je benieuwd naar hoe je zelf deze roze koeken kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de bak!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 150 gram Brand New Cake Fondant Glazuur Roze;
  • 175 gram kristalsuiker;
  • 200 gram bloem;
  • Cupcake bakvorm.

Overige benodigdheden:

  • 1 eetlepel water;
  • 200 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur;
  • 1 eetlepel citroensap;
  • 4 eieren (maat M).

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Tarwebloem 1kg
€ 3,08
+
BrandNewCake Fondant Glazuur Roze 300g
€ 5,89
+
Wilton Cupcake Bakvorm voor 12 cupcakes
€ 10,68
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven).
  2. Klop de boter en de kristalsuiker tot een luchtig mengsel.
  3. Voeg de eieren 1 voor 1 aan het mengsel toe.
  4. Mix de citroensap er goed doorheen.
  5. Spatel de bloem er ook doorheen.
  6. Vet de bakvorm in.
  7. Verdeel het beslag evenredig over de vorm.
  8. Tik met de bakvorm op het werkblad, zodat het beslag goed in de vorm zakt.
  9. Bak de koeken in 20 á 25 minuten gaar.
  10. Haal de bakvorm uit de oven en leg de koeken op de kop op het werkblad.
  11. Leg een stuk bakpapier op de koeken.
  12. Zet een bakplaat bovenop de koeken, zodat de bovenkant plat wordt.
  13. Laat ze volledig afkoelen.
  14. Smelt het fondant glazuur au bain-marie tot een temperatuur van 39 graden.
  15. Voeg een eetlepel water toe en roer dit er goed doorheen.
  16. Dip de koeken op de kop in het glazuur en laat ze goed uitlekken.
  17. Laat het glazuur uitharden.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Het bewaren van de roze koeken

Het kan natuurlijk best zo zijn dat de roze koeken niet in één keer opgaan, daarom is het handig om te weten hoe je ze het beste kunt bewaren. In een goed afgesloten trommel blijven ze circa 5 dagen goed. Wil je ze langer dan 5 dagen bewaren? Dan kun je ze het beste invriezen. Als je de koeken luchtdicht verpakt, blijven ze tot 3 maanden goed. 

Bekijk ook eens onze andere koek recepten!

Je hebt met dit recept deze heerlijke roze koeken kunnen maken, maar wil je eens een keer wat anders maken dan dat? Neem dan eens een kijkje op onze blog. Wij hebben namelijk een heleboel andere recepten. Van heerlijke kokoskransen tot aan lekkere snickerdoodles. Wij hebben voor ieder wat wils. Bekijk alle koek recepten hier! 

Deel jouw roze koeken met ons!

Heb jij met dit recept roze koeken gemaakt? Dan zijn wij erg benieuwd naar hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door ze te delen in jouw Instagram Stories en ons te taggen met @baktotaal. Dan kunnen we jouw bakcreatie trouwens niet alleen zien, maar ook delen op ons eigen account. En dat vinden wij heel erg leuk om te doen!

Flag of Germany