Wanneer je dol bent op zoete lekkernijen, heb je vast wel eens slagroom gebruikt. Of het nu gaat om het afwerken van een taart, het maken van een toef room op een dessert of om een romige touch te geven aan een gerecht. Slagroom staat bekend om zijn veelzijdigheid in de keuken. Het kan zijn dat je om verschillende redenen op zoek bent naar een vervanger voor deze room. Daarom leggen we in dit artikel uit waarmee je slagroom kunt vervangen. Lees dus snel verder!

Waarmee kun je slagroom vervangen in baksels?

Zoals we al in de inleiding vertelden, wordt slagroom voor verschillende doeleinden gebruikt. In zoete recepten en bij baksels wordt slagroom vaak gebruikt als topping, waarbij de room wordt stijfgeklopt. Het is daarom belangrijk dat je rekening houdt met het feit dat het vervangende product ook opgeklopt moet kunnen worden. Crème fraîche is één van de weinige zuivelproducten die net zoals slagroom kan worden opgeklopt.

Crème fraîche

Je kunt crème fraîche perfect gebruiken als vervanger van slagroom. Crème fraîche kun je namelijk net zoals slagroom opkloppen. Crème fraîche is wel wat frisser en zuurder dan slagroom, daarom kun je het beste wat kristalsuiker of poedersuiker door de crème mengen. Als je dat doet, krijgt de crème een vergelijkbare smaak met slagroom.

Waarmee kun je slagroom vervangen in gerechten?

Wil je de slagroom in een gerecht vervangen voor een ander zuivelproduct? Dan heb je wat meer mogelijkheden om uit te kiezen. Bij een gerecht hoeft de room namelijk niet te worden opgeklopt, waardoor er meer producten zijn waarmee je slagroom kan vervangen. Hieronder geven we een aantal opties.

Griekse yoghurt

Griekse yoghurt is een goede vervanger voor slagroom, omdat de yoghurt een dikke en romige textuur heeft. Je kunt dit zuivelproduct in zowel zoete als hartige gerechten gebruiken. Je kunt het beste voor een volle variant kiezen, zodat het resultaat lekker romig wordt. Als het resultaat te dik wordt, kun je het eventueel verdunnen met een beetje melk.

Melk

Hoewel melk niet zo romig is als slagroom, kun je in sommige recepten slagroom prima vervangen door melk. Denk hierbij aan quiche recepten waarin slechts een klein scheutje slagroom nodig is. Je kunt dan het beste volle melk gebruiken, omdat deze variant het romigst is.

Kokosmelk

Naast gewone melk zou je ook kokosmelk als vervanger kunnen gebruiken. Kokosmelk wordt vaak in Aziatische en tropische gerechten gebruikt, aangezien de melk een subtiele kokossmaak achterlaat. Voor een vergelijkbare textuur kun je het beste een volvette variant gebruiken.

Kookroom

Kookroom is net zoals slagroom een zuivelproduct en kan goed worden gebruikt als vervanger. Het is namelijk een vergelijkbaar product, alleen bevat de room minder vet. Je kunt kookroom dan ook perfect gebruiken in recepten voor het maken van onder andere sauzen en soepen.

Bezoek eens onze receptenpagina!

Er zijn allerlei gelegenheden te bedenken om wat lekkers te maken. Kun jij ook geen genoeg krijgen van bakken en vind je het leuk om telkens nieuwe recepten uit te proberen? Bezoek dan eens onze receptenpagina, want daarop hebben we ruim 1.600 uiteenlopende recepten verzameld. In deze recepten staat alles stap voor stap en duidelijk beschreven, zodat heel erg simpel is om ermee aan de slag te gaan. We zetten trouwens wekelijks nieuwe recepten op onze blog, dus het is zeker de moeite waard om er af en toe een kijkje op te nemen. Check al onze recepten hier en ga lekker aan de bak!

Shop alle benodigdheden op Baktotaal.nl!

Een lekker gerecht of baksel begint bij de juiste ingrediënten. Op Baktotaal bieden we een assortiment met ruim 10.000 uiteenlopende bakartikelen aan. Van uiteenlopende ingrediënten tot aan de mooiste bakvormen, bij ons vind je echt alles om te bakken! Vul jouw winkelwagen met de benodigde producten en plaats de bestelling vandaag nog. Dan heb je jouw bestelling zo snel mogelijk in huis en kun je dus ook zo snel mogelijk aan de slag gaan. Bekijk en shop ons uitgebreide assortiment op Baktotaal.nl!