Oreo koekjes, wie houdt er nou niet van? De koekjes zijn zelfs zo populair dat je ze tegenwoordig overal tegenkomt: als vulling in taarten, als bodem van taarten, gemengd door ijs of zelfs verwerkt in bonbons. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is wel met Oreo koekjes te maken. In dit recept laat Rutger van Rutgerbakt zien hoe hij deze bekende koekjes maakt.
Benodigdheden uit onze webshop:
- 125 gram donkerbruine basterdsuiker;
- 100 gram fijne suiker;
- ½ tl zout;
- 235 gram bloem;
- 50 gram cacaopoeder;
- ½ theelepel baking soda;
- 1 theelepel vanille-extract;
- 225 gram poedersuiker;
- Deegroller;
- Bakpapier;
- Patisse Decoratie Deegroller 20cm #2;
- Uitsteker Ø4 centimeter;
- Bakplaat;
- Spuitzak;
- Spuitmondje.
Overige benodigdheden:
- 240 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
- 1 eidooier, op kamertemperatuur;
- 1-2 eetlepel melk, op kamertemperatuur.