• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Stracciatella cake recept

Vind je het ook zo leuk om lekkere cakes te bakken en elke keer weer een nieuw recept uit te proberen? Maak dan eens deze stracciatella cake die Instagrammer @nomnomkoekies speciaal voor ons maakte! De cake is super luchtig en heeft een heerlijke zoete smaak. Wil je zelf deze heerlijke stacciatella cake maken? Lees dan snel verder en ga lekker aan de bak!
± 1.5 uur bereidingstijd 8 personen
Vind je het ook zo leuk om lekkere cakes te bakken en elke keer weer een nieuw recept uit te proberen? Maak dan eens deze stracciatella cake die Instagrammer @nomnomkoekies speciaal voor ons maakte! De cake is super luchtig en heeft een heerlijke zoete smaak. Wil je zelf deze heerlijke stacciatella cake maken? Lees dan snel verder en ga lekker aan de bak!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 180 gram suiker;
  • Scheutje vanille-extract;
  • Merg van vanillestokje;
  • 200 gram gezeefde bloem;
  • 100 gram Brand New Cake Bakvaste Chocolade Drops;
  • 150 gram poedersuiker;
  • Nordic Ware Heritage Tulband Bakvorm.

Overige benodigdheden:

  • 7 eieren (maat M);
  • 3 eetlepels melk;
  • 2 eetlepels honing;
  • 200 gram roomkaas;
  • 75 gram ongezouten roomboter.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Vanille Extract Bourbon 60ml
€ 12,49
+
Molen de Hoop Tarwebloem 1kg
Normale prijs € 3,08 Speciale prijs € 2,63
+
Poedersuiker 250g
€ 2,19
+
Nordic Ware Heritage Tulband Bakvorm
€ 49,95
+
BrandNewCake Vanillestokje Tahitensis 1st. (ca. 3gr)
€ 3,49
+

Recept

  1. Split de eieren.
  2. Klop de eiwitten helemaal stijf.
  3. Doe in een andere kom de eidooiers, de suiker, het vanille-extract en het merg.
  4. Klop deze ingrediënten net zolang door elkaar heen, totdat het dezelfde kleur heeft als de eiwitten.
    Tip! Dit duurt ongeveer 8 minuten.
  5. Zet de oven op 50 graden (heteluchtoven).
  6. Doe de melk en honing in een hittebestendig kommetje en zet het in de oven.
  7. Zorg ervoor dat de honing in de melk wordt opgenomen.
  8. Voeg de eidooiers aan de eiwitten toe.
  9. Mix dit op een lage snelheid door elkaar heen.
  10. Mix het melk-mengsel er ook doorheen.
  11. Zet de oven naar 180 graden.
  12. Spatel de gezeefde bloem voorzichtig door het mengsel heen.
  13. Spatel daarna 100 gram bakvaste chocolade drops door het beslag heen.
  14. Bak de cake eerst 20 minuten af.
  15. Zet de oven naar 160 graden en bak hem voor nog 30 minuten af.
  16. Haal de cake uit de oven en laat hem volledig afkoelen.
  17. Doe de roomkaas samen met de boter in een kom.
  18. Mix dit goed door elkaar heen.
  19. Meng ook de poedersuiker en de bakvaste chocolate drops goed door het mengsel heen.
  20. Verdeel de topping over de cake heen.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Het bewaren van de stracciatella cake

Wil je nog een stuk van de cake bewaren? Dan kan dat gerust. De cake met de topping blijft circa 3 dagen goed als je hem in een goed afgesloten bak of trommel bewaard. Zonder de topping op de cake, kun je 'm nog langer bewaren. Zonder de topping kun je de cake namelijk invriezen. Verpak de cake in aluminiumfolie en doe hem in een plastic zak de vriezer in. Hij blijft in de vriezer tot 3 maanden goed. Vlak voor je de cake gaat serveren, kun je de topping maken en er bovenop doen. Ontzettend handig dus als je de cake alvast ruim voor een feestje of bezoekje van visite wilt maken.

Deel jouw stracciatella cake met ons!

Heb jij met dit recept een stracciatella cake gemaakt? Dan zijn wij erg benieuwd naar hoe de cake is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door ze te delen in jouw Instagram Stories en ons te taggen met @baktotaal. Dan kunnen we jouw bakcreatie trouwens niet alleen zien, maar ook delen op ons eigen account. En dat vinden wij heel erg leuk om te doen!

Flag of Germany