Er zijn weer volop asperges. Heerlijk met roomboter en zalm, ei of ham. Vroeger nam een rijke oom ze mee uit Limburg, nu koop je ze tot 24 juni (Sint-Jan) gewoon overal. Maar een beetje sjiek eten blijft het, die mooie lange stengels. Als je wat extra asperges kookt, kan je op de dag erna van het smakelijke kookvocht en kleine stukjes ook nog wat feestelijks bakken: pasteitjes met aspergeragout. Wij gebruikten de piemaker om ze een dag van tevoren te bakken, dat apparaat geeft altijd een feestelijk resultaat. Vlak voor de maaltijd warmden we de pasteitjes heel gemakkelijk in de oven op 180 graden nog zo’n 20 minuten op. Zo hadden we snel alweer iets gezelligs op tafel. In deze ragout zit ham, maar je maakt het gerecht net zo makkelijk vega met stukjes ei en extra peterselie.
Benodigdheden uit onze webshop:
- 525 gram bloem;
- 35 gram suiker;
- 2 theelepels zout;
- Brand New Cake Pie Maker.
- 550 gram ongezouten roomboter;
- 100 milliliter koud water;
- 500 gram gekookte en circa 800 milliliter kookvocht;
- 100 gram ham;
- 15 gram peterselie;
- Zout en peper;
- 4 blaadjes roomboter bladerdeeg.