• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Pasteitjes met aspergeragout recept

Er zijn weer volop asperges. Heerlijk met roomboter en zalm, ei of ham. Vroeger nam een rijke oom ze mee uit Limburg, nu koop je ze tot 24 juni (Sint-Jan) gewoon overal. Maar een beetje sjiek eten blijft het, die mooie lange stengels. Als je wat extra asperges kookt, kan je op de dag erna van het smakelijke kookvocht en kleine stukjes ook nog wat feestelijks bakken: pasteitjes met aspergeragout. Wij gebruikten de piemaker om ze een dag van tevoren te bakken, dat apparaat geeft altijd een feestelijk resultaat. Vlak voor de maaltijd warmden we de pasteitjes heel gemakkelijk in de oven op 180 graden nog zo’n 20 minuten op. Zo hadden we snel alweer iets gezelligs op tafel. In deze ragout zit ham, maar je maakt het gerecht net zo makkelijk vega met stukjes ei en extra peterselie. 

± 1 uur bereidingstijd ± 1 uur wachttijd 4 personen

Er zijn weer volop asperges. Heerlijk met roomboter en zalm, ei of ham. Vroeger nam een rijke oom ze mee uit Limburg, nu koop je ze tot 24 juni (Sint-Jan) gewoon overal. Maar een beetje sjiek eten blijft het, die mooie lange stengels. Als je wat extra asperges kookt, kan je op de dag erna van het smakelijke kookvocht en kleine stukjes ook nog wat feestelijks bakken: pasteitjes met aspergeragout. Wij gebruikten de piemaker om ze een dag van tevoren te bakken, dat apparaat geeft altijd een feestelijk resultaat. Vlak voor de maaltijd warmden we de pasteitjes heel gemakkelijk in de oven op 180 graden nog zo’n 20 minuten op. Zo hadden we snel alweer iets gezelligs op tafel. In deze ragout zit ham, maar je maakt het gerecht net zo makkelijk vega met stukjes ei en extra peterselie. 

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 525 gram bloem;
  • 35 gram suiker;
  • 2 theelepels zout;
  • Brand New Cake Pie Maker. 

    Overige benodigdheden:

  • 550 gram ongezouten roomboter;
  • 100 milliliter koud water;
  • 500 gram gekookte en circa 800 milliliter kookvocht;
  • 100 gram ham;
  • 15 gram peterselie;
  • Zout en peper;
  • 4 blaadjes roomboter bladerdeeg. 

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
Fijne Kristalsuiker Van Gilse 750g
€ 1,79
+
Keukenzout 1kg
€ 0,99
+

Recept

Het maken van het deeg:

  1. Meng de boem, suiker en zout kort door elkaar heen.
  2. Voeg de koude roomboter in blokjes toe en kneed het geheel door elkaar heen.
  3. Doe het water erbij en kneed het er snel doorheen.
  4. Verpak het deeg in plasticfolie laat het minimaal 1 uur in de koelkast rusten.

Het maken van de ragout:

  1. Snijd de helft van de asperges in stukjes van ongeveer 1,5 centimeter.
  2. Pureer de rest van de asperges met de staafmixer.
  3. Doe de roomboter in een ruime pan en laat het voorzichtig smelten.
  4. Voeg dan de bloem in een keer toe en roer met een houten spatel, totdat het mengsel wat zanderig wordt.
  5. Voeg dan geleidelijk het vocht van de asperges toe en roer tussendoor elke keer door tot een dikke ragout.
    Tip! Het kan zijn dat je niet alle kookvocht nodig hebt.
  6. Voeg de aspergestukjes en gepureerde asperges toe.
  7. Snijd de ham in kleine stukjes en de peterselie grof.
  8. Meng dit door het mengsel heen.
  9. Breng de ragout op smaak met zout en peper.
  10. Laat de ragout afkoelen.

Het maken van de pies:

  1. Verwarm de pie maker.
  2. Bestuif het werkblad met bloem.
  3. Haal het deeg uit de koelkast en rol het deeg uit.
    Tip! Het deeg is plakkerig, dus rol het snel uit.
  4. Steek met de bijgeleverde uitsteker het breedste formaat rondje (met de inkepingen) uit het piedeeg.
  5. Leg de rondjes in de piemaker.
  6. Verdeel daar bovenop de ragout.
  7. Steek met de bijgeleverde uitsteker het smalste formaat rondje (zonder inkepingen) uit het bladerdeeg.
  8. Leg het bladerdeeg boven op de ragout.
  9. Bak de pies in circa 8 á 10 minuten goudbruin en gaar.
  10. Haal de pies met aspergeragout er voorzichtig uit.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw pasteitjes met aspergeragout met ons!

Heb jij met dit recept pasteitjes met aspergeragout gemaakt? Dan zijn wij erg benieuwd naar hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door ze te delen in jouw Instagram Stories en ons te taggen met @baktotaal. Dan kunnen we jouw bakcreatie trouwens niet alleen zien, maar ook delen op ons eigen account. En dat vinden wij heel erg leuk om te doen!

Flag of Germany