Pastinaak was lang een vergeten groente. Uit de markt gedrukt door zijn flashy achterneef, de mooie oranje winterwortel. Maar als je maar lang genoeg wacht, komt alles vanzelf wel een keer terug en nu is de pastinaak ineens hip. In fluwelige soepjes, in stoofschotels én in gebak. Want die bescheiden witte wortel doet het in beslag minstens zo goed als zo’n uitsloverig oranje winterwortel. In deze muffins combineren we ze met walnoten en een kleine kick van chilipeper, om te voorkomen dat het al te braafjes wordt. Pastinaak is lekker, nooit meer vergeten!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 100 gram rietsuiker;
- 1 theelepel honing;
- 150 gram bloem;
- 1 theelepel bakpoeder;
- Snuf zout;
- 100 gram + een aantal ter decoratie walnoten;
- 100 gram poedersuiker;
- 12 muffinvormpjes tulp;
- Muffin bakvorm.
Overige benodigdheden:
- 150 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
- 2 eieren;
- 50 milliliter melk;
- Een halve theelepel chilipeper;
- 3 pastinaken, geraspt;
- Sap van een halve citroen.