Zelfgebakken koekjes zijn het allerlekkerst! Daarom laat ik je in dit artikel zien hoe je zelf Utrechtse spritsen met chocolade kunt bakken. Om spritsen te bakken, maak je eerst een wrijfdeeg. Dit deeg heet zo, omdat tijdens het maken van spritsendeeg het deeg over het werkblad wordt gewreven. Dit zorgt ervoor dat het koekjesdeeg luchtig wordt, met lekkere brosse spritsen als eindresultaat. In dit spritsen recept gebruik ik deels Zeeuwse bloem. Deze bloem bevat minder eiwitten dan gewone bloem, wat zorgt voor extra knapperige koekjes. Om de spritsen extra lekker te maken, doop ik ze na het bakken in chocolade. Als je dat te veel moeite vindt, of niet kunt wachten met smullen, dan kun je dit gedeelte natuurlijk ook achterwege laten.
Met dit spritsen recept bak je 25 tot 30 stuks!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 125 gram witte basterdsuiker;
- 1 theelepel vanille-extract;
- 1/4 theelepel zout;
- 150 gram Zeeuwse bloem;
- 100 gram patentbloem;
- 400 gram pure chocolade callets;
- Bakpapier;
- Spuitzak;
- Spuitmondje gekarteld 10 millimeter;
- Deegkrabber;
- Beslagkom;
- Spatel;
- Bakrooster.
Overige benodigdheden:
- 200 gram boter, op kamertemperatuur;
- 1/2 losgeklopt ei, op kamertemperatuur.