• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Donauwelle met kersen en chocolade recept

Het zuiden van Limburg is voor zoetekauwen de perfecte plaats, want daar eet je niet alleen de lekkerste vlaaien (kruisbessen, Christoffel) maar wip je ook zo de grens over voor een Luikse wafel en bonbons in België of een bezoekje aan een Duitse Konditorei. Bakken, dat kunnen die Duitsers wel! Vast ook heel verfijnde dingen, maar geef mij maar zo'n lekkere donauwelle. Deze traditionele bladtaart dat niet alleen in Duitsland, maar ook in Oostenrijk erg populair is. Het gebak bestaat uit een laag van pure chocolade, een heerlijke vanille crème, zure kersen én een lekkere cake In deze taart worden de smaken zoet en zuur dus gewoon met elkaar gecombineerd, waardoor er een heerlijke frisse smaaksensatie ontstaat. Wil je weleens wat anders serveren dan een slagroomtaart of appelgebak? Dan is het zeker een goed idee om eens deze lekkere taart te maken!
± 2.5 uur bereidingstijd ± 0.5 uur wachttijd 16 personen
Het zuiden van Limburg is voor zoetekauwen de perfecte plaats, want daar eet je niet alleen de lekkerste vlaaien (kruisbessen, Christoffel) maar wip je ook zo de grens over voor een Luikse wafel en bonbons in België of een bezoekje aan een Duitse Konditorei. Bakken, dat kunnen die Duitsers wel! Vast ook heel verfijnde dingen, maar geef mij maar zo'n lekkere donauwelle. Deze traditionele bladtaart dat niet alleen in Duitsland, maar ook in Oostenrijk erg populair is. Het gebak bestaat uit een laag van pure chocolade, een heerlijke vanille crème, zure kersen én een lekkere cake In deze taart worden de smaken zoet en zuur dus gewoon met elkaar gecombineerd, waardoor er een heerlijke frisse smaaksensatie ontstaat. Wil je weleens wat anders serveren dan een slagroomtaart of appelgebak? Dan is het zeker een goed idee om eens deze lekkere taart te maken!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 160 gram kristalsuiker;
  • 1 pakje bakpoeder;
  • 300 gram patentbloem;
  • 7 eetlepels poedersuiker;
  • 2 eetlepels cacaopoeder;
  • 200 gram pure chocolade;
  • Grote taartpan 27 x 37,5 cm;
  • Bakspray;
  • Plasticfolie;
  • Paletmes. 

    Overige benodigdheden:

  • 455 gram zachte roomboter;
  • 5 eieren;
  • 1 grote en 1 kleine pot kersen (goed uitgelekt);
  • 500 milliliter volle melk;
  • 1 pakje kookpudding vanille (Dr. Oetker);
  • 2 eetlepels zonnebloemolie.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Fijne Kristalsuiker Van Gilse 750g
€ 1,79
+
Dr. Oetker Backin (bakpoeder) 80g (5x16g)
€ 1,49
+
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
BrandNewCake Suikerbakkerspoeder 800g
€ 6,19
+
Mattisson Cacaopoeder Biologisch 100g
€ 4,49
+
Callebaut Chocolade Callets Puur (811) 400g
€ 8,99
+
Taartpan PME Rechthoek 25x37,5x7,5cm
€ 41,68
+
BrandNewCake Bakspray 250ml
€ 4,69
+
Vershoudfolie 30cm x 300m**
€ 11,79
+
BrandNewCake Paletmes / Glaceermes 20cm
€ 7,49
+

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Laat de kersen goed uitlekken.
  3. Klop de 230 gram zachte boter en 160 gram kristalsuiker romig.
  4. Mix daarna 1 voor 1 de 5 eieren erdoorheen.
  5. Zeef de bloem en het bakpoeder over het mengsel heen.
  6. Meng nu de bloem en het bakpoeder goed door het mengsel heen.
  7. Vet de bakvorm in en doe de helft van het beslag erin.
  8. Meng de cacaopoeder en de 2 eetlepels poedersuiker door de andere helft van het beslag heen.
  9. Schep hoopjes van dit bruine beslag op het witte en strijk het een beetje uit (hoeft niet egaal).
  10. Verdeel de kersen over het beslag en druk ze iets aan.
  11. Doe nu het beslag in een voorverwarmde oven en bak het in ongeveer 30 minuten gaar.
    Tip! Prik met een satéprikker in de donauwelle om te checken of deze gaar is. Als de prikker er droog uitkomt, is het goed.
  12. Haal het gebak uit de oven als deze gaar is en laat het even goed afkoelen.

De vanillepudding voor de crèmelaag

  1. Ondertussen kun je de crèmelaag van vanillepudding maken. Ga hiervoor als volgt te werk:
  2. Roer de vanille kookpudding glad door en voeg er iets melk aan toe.
  3. Breng de rest van de melk aan de kook en voeg het mengsel van de vanille kookpudding en melk hieraan toe.
  4. Laat het geheel even goed doorkoken en blijf regelmatig roeren.
  5. Doe het mengsel vervolgens op een plat bord en dek deze af met huishoudfolie.
  6. Laat het geheel zo even goed afkoelen.
  7. Ondertussen mix je de 225 gram roomboter en de 5 eetlepels poedersuiker door elkaar heen totdat er een romig mengsel ontstaat.
  8. Voeg nu lepel voor lepel de afgekoelde pudding aan het romige mengsel toe, zo ontstaat er een crème.
  9. Strijk deze crème op de taart en zet deze voor minstens een half uur in de koelkast.

De chocoladelaag

  1. Verwarm de 200 gram pure chocola en de zonnebloemolie.
    Tip! Je kunt dit au bain-marie doen of de ingrediënten op 450 watt in de magnetron verwarmen (steeds 30 seconden en dan weer roeren).
  2. Strijk het mengsel vervolgens met de achterkant van een lepel of een paletmes over de donauwelle heen.
  3. Zet de taart weer even in de koelkast.
  4. Snijd het gebak nu met een warm mes in mooie blokjes.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Klaar om te delen!

En je heerlijke donauwelle is klaar! Nu is het tijd om er lekker van te genieten. Een donauwelle is heerlijk te eten als lekkernij bij een kopje koffie of thee, al maak je er gasten op een verjaardag of een ander feestje vast en zeker ook blij mee. Heb jij aan de hand van dit recept een donauwelle gemaakt? Dan zijn wij hier erg benieuw naar! Maak een foto van jouw bakcreatie, deel het op jouw Instagramaccount en tag @baktotaal. Dan kunnen wij jouw taart niet alleen zien, maar ook nog eens delen. Vinden we leuk!

Flag of Germany