Het zuiden van Limburg is voor zoetekauwen de perfecte plaats, want daar eet je niet alleen de lekkerste vlaaien (kruisbessen, Christoffel) maar wip je ook zo de grens over voor een Luikse wafel en bonbons in België of een bezoekje aan een Duitse Konditorei. Bakken, dat kunnen die Duitsers wel! Vast ook heel verfijnde dingen, maar geef mij maar zo'n lekkere donauwelle. Deze traditionele bladtaart dat niet alleen in Duitsland, maar ook in Oostenrijk erg populair is. Het gebak bestaat uit een laag van pure chocolade, een heerlijke vanille crème, zure kersen én een lekkere cake In deze taart worden de smaken zoet en zuur dus gewoon met elkaar gecombineerd, waardoor er een heerlijke frisse smaaksensatie ontstaat. Wil je weleens wat anders serveren dan een slagroomtaart of appelgebak? Dan is het zeker een goed idee om eens deze lekkere taart te maken!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 160 gram kristalsuiker;
- 1 pakje bakpoeder;
- 300 gram patentbloem;
- 7 eetlepels poedersuiker;
- 2 eetlepels cacaopoeder;
- 200 gram pure chocolade;
- Grote taartpan 27 x 37,5 cm;
- Bakspray;
- Plasticfolie;
- Paletmes.
- 455 gram zachte roomboter;
- 5 eieren;
- 1 grote en 1 kleine pot kersen (goed uitgelekt);
- 500 milliliter volle melk;
- 1 pakje kookpudding vanille (Dr. Oetker);
- 2 eetlepels zonnebloemolie.