• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Heerlijke Bavaroistaart met Dinara Kasko recept

In de zomer is het heerlijk om lekkere frisse en fruitige gebakjes te eten, zoals een bavaroistaartje. Een bavaroistaart is lekker fris, ligt niet zwaar om te maak en smaakt heerlijk in combinatie met allerlei verschillende fruitvullingen. Daarom delen wij in dit artikel een heerlijk recept voor een bavaroistaart met je. De taart hebben wij in een mooie, speciale bakvorm van Dinara Kasko gemaakt. Hierdoor smaakt het gebak niet alleen lekker, maar ziet het er ook nog eens ontzettend mooi uit. Hieronder vind je meer informatie over de mooie bakvormen van Dinara Kasko en vind je natuurlijk ook het recept. Lees dus snel verder!

De bakvormen van Dinara Kasko

Dinara Kasko is een Oekraïense bakker en voormalig opgeleid architect. Met de inzichten en inspiratie uit de architectuur maakt ze prachtige, complexe en geometrische siliconen bakvormen. De siliconen vormen worden met een 3D printer gemaakt. Hierdoor kan ze bakvormen met de mooiste structureren en vormen maken. Door jouw taarten en cake in deze vormen te maken, krijg je heel eenvoudig een prachtig eindresultaat. De siliconen vormen van Dinara Kasko shop je gewoon bij Baktotaal en kun je hier bekijken.

± 6 uur bereidingstijd 14 personen

In de zomer is het heerlijk om lekkere frisse en fruitige gebakjes te eten, zoals een bavaroistaartje. Een bavaroistaart is lekker fris, ligt niet zwaar om te maak en smaakt heerlijk in combinatie met allerlei verschillende fruitvullingen. Daarom delen wij in dit artikel een heerlijk recept voor een bavaroistaart met je. De taart hebben wij in een mooie, speciale bakvorm van Dinara Kasko gemaakt. Hierdoor smaakt het gebak niet alleen lekker, maar ziet het er ook nog eens ontzettend mooi uit. Hieronder vind je meer informatie over de mooie bakvormen van Dinara Kasko en vind je natuurlijk ook het recept. Lees dus snel verder!

De bakvormen van Dinara Kasko

Dinara Kasko is een Oekraïense bakker en voormalig opgeleid architect. Met de inzichten en inspiratie uit de architectuur maakt ze prachtige, complexe en geometrische siliconen bakvormen. De siliconen vormen worden met een 3D printer gemaakt. Hierdoor kan ze bakvormen met de mooiste structureren en vormen maken. Door jouw taarten en cake in deze vormen te maken, krijg je heel eenvoudig een prachtig eindresultaat. De siliconen vormen van Dinara Kasko shop je gewoon bij Baktotaal en kun je hier bekijken.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • Bakblik 24 cm;
  • 330 gram Brand New Cake Biscuit-mix;
  • Bakspray;
  • 125 gram Molen de Hoop bavarois-mix;
  • 500 milliliter slagroom;
  • Spuitzak;
  • Fruitvulling;
  • Siliconen Vorm Spheres Large van Dinara Kasko;
  • Eventueel: BrandNewCake Cacaoboter spray Velvet Geel.

Overige benodigdheden:

  • 250 gram ei;
  • 135 milliliter water.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Biscuit-mix 1kg
Normale prijs € 6,99 Speciale prijs € 5,94
+
BrandNewCake Bakspray 100ml
Normale prijs € 3,19 Speciale prijs € 2,71
+
Molen de Hoop Bavarois Framboos 125 gr
€ 5,59
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 100 stuks
Normale prijs € 14,99 Speciale prijs € 12,74
+
ReggeVallei Taartvulling Aardbei 250g
€ 3,99
+
Siliconen Vorm Spheres Large 18x18x16cm (Dinara Kasko)
€ 29,79
+
BrandNewCake Cacaoboter spray Velvet Geel 100ml
Normale prijs € 7,99 Speciale prijs € 6,79
+
Springvorm Vierkant 24cm
€ 9,99
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+
Taartkarton Vierkant Goud/Zwart 28x28cm per stuk
€ 0,67

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
  • 1 x € 0,67
    Totaal: € 0,67
  • 10 x € 0,61
    Totaal: € 6,05
    9% korting
  • 25 x € 0,57
    Totaal: € 14,22
    15% korting
  • 50 x € 0,53
    Totaal: € 26,62
    20% korting
  • 100 x € 0,47
    Totaal: € 47,19
    29% korting

Recept

Het maken van de biscuit:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (hete lucht).
  2. Meng de eieren, de 35 milliliter water en de Biscuit-mix door elkaar heen.
  3. Klop het beslag 7-8 minuten op de hoogste snelheid,
  4. Mix het beslag daarna nog 2-3 minuten op lage snelheid.
  5. Vet de bakblik in.
  6. Vul de bakblik daarna met het beslag.
  7. Bak de taart in 30-35 minuten gaar.
  8. Stort de taart op een rek om af te koelen.

Het maken van de vulling:

  1. Klop de slagroom lobbig.
  2. Meng de bavaroise-mix met 100 milliliter water tot een gladde massa.
  3. Spatel dit door de slagroom heen.
  4. Doe de bavarois in een spuitzak.

Het opbouwen van de bavaroistaart:

  1. Snijd de biscuit in 2 dunne plakjes van ongeveer 1 cm dik.
    Tip! Het restant leg je apart en ben je niet meer nodig voor deze taart.
  2. Meet de siliconenvorm uit.
  3. Snijd de plakken biscuit zo, dat ze rondom ongeveer een cm over hebben wanneer je ze in de vorm legt.
  4. Leg de plakken daarna even apart.
  5. Pak de Dinara Kasko bakvorm en spuit in het onderste gedeelte bavarois, net genoeg om de "bolletjes "te bedekken.
    Tip! Zorg ervoor dat alles goed bedekt is, tot in de hoeken.
  6. Tik de vorm even op je werkblad zodat er geen lucht meer inzit.
  7. Leg op de laag bavarois een plak biscuit.
    Spuit de zijkant nu aan met bavarois.
  8. Vul daarna de bovenkant met de fruitvulling.
    Tip! Leg de vulling alleen op het biscuit.
  9. Leg daar een plak biscuit bovenop.
  10. Vul met de spuitzak bavarois de zijkanten op en doe daarna de rest van de vorm.
  11. Tik nog even zachtjes met de vorm op je werkblad.
    Tip! Door dit te doen, zorg je ervoor dat er geen lucht achterblijft.
  12. Strijk de bovenkant glad af.
  13. Plaats de vorm minimaal een uur in de koeling.
  14. Zet hem daarna in de vriezer.

Het afwerken van de taart:

  1. Pak de taart uit de vriezer als deze volledig is bevroren.
  2. Haal voorzichtig de zijkanten los.
  3. Houd de vorm op de kop en druk de taart zachtjes uit de siliconenvorm en zet de taart op een taartkarton.
  4. Bespuit de taart met cacaoboter velvet spray zodat je een prachtige velvetstructuur op je taart krijgt.
  5. Laat de taart ontdooien.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw bavaroistaart met ons!

Heb jij ook met dit recept een lekkere bavaroistaart gemaakt in een mooie vorm van Dinara Kasko? Dan vinden wij het heel leuk om te zien hoe die is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, zodat wij jouw foto kunnen zien én delen met onze volgers!

Flag of Germany