• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Kroketten recept

Kroketten, wie kent ze niet? Deze snacks zijn lekker naast een patatje, op een broodje en natuurlijk ook gewoon als een 'los' tussendoortje met wat saus. Je vindt deze oer-Hollandse snacks in elke cafetaria en supermarkt, maar uiteraard is een zelfgemaakte kroket het allerlekkerst. Het is wel even een klusje om zelf kroketten te maken, maar het resultaat mag er dan ook zeker zijn. Lees snel verder voor ons recept en ga lekker aan de slag! 

± 1 uur bereidingstijd ± 6 uur wachttijd 8 personen 2/5 (4 waarderingen)

Kroketten, wie kent ze niet? Deze snacks zijn lekker naast een patatje, op een broodje en natuurlijk ook gewoon als een 'los' tussendoortje met wat saus. Je vindt deze oer-Hollandse snacks in elke cafetaria en supermarkt, maar uiteraard is een zelfgemaakte kroket het allerlekkerst. Het is wel even een klusje om zelf kroketten te maken, maar het resultaat mag er dan ook zeker zijn. Lees snel verder voor ons recept en ga lekker aan de slag! 

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 60 gram bloem;
  • 200 gram paneermeel.

Overige benodigdheden:

  • 500 gram runderpoulet;
  • Een liter koud water;
  • 1 wortel in plakken;
  • 2 handjes verse peterselie gesneden;
  • 1 grote ui in stukken;
  • Peper;
  • Zout;
  • Theelepel nootmuskaat;
  • 1 laurierblaadje;
  • 60 gram ongezouten roomboter;
  • 2 eieren;
  • Eetlepel melk;
  • 2 eetlepels worcestersaus;
  • Theelepel maggie;
  • Olie om te frituren;
  • Frituurpan.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Tarwebloem 1kg
€ 3,08
+
Paneermeel Biologisch 200g
€ 2,59
+

Recept

  1. Doe het water, het rundvlees en wat peper en zout in een pan.
  2. Breng dit aan de kook en haal het schuim eraf.
  3. Voeg een handje peterselie, de laurier, wortel en ui toe en laat dit 3 uur trekken.
  4. Giet het af en houdt de bouillon apart om af te koelen.
  5. Snijd het rundvlees in kleine stukjes.
  6. Smelt de boter in de pan en voeg de bloem toe.
  7. Laat het 3 minuten garen.
  8. Voeg al roerend in delen de afgekoelde bouillon toe totdat je een gladde ragout hebt.
  9. Voeg het vlees en nog een handje peterselie toe en laat het nog 4 minuten doorkoken.
  10. Breng op smaak met peper, zout, maggie, nootmuskaat en de worcestersaus.
  11. Laat de ragout minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast afkoelen.
  12. Doe de paneermeel in een diep bord.
  13. Klop de eieren met de melk los in een bakje.
  14. Weeg een bolletje van 75 gram ragout af.
  15. Rol er een balletje van.
  16. Rol van het balletje een kroket.
  17. Haal de kroket door het eimengsel heen.
  18. Rol hem daarna nog een keer door het paneermeel.
    Tip! De kroketten moeten rondom goed bedekt zijn met paneermeel.
  19. Herhaal stap 14 tot en met 18, totdat je van alle ragout kroketten hebt gemaakt.
  20. Laat de kroketten minimaal 3 uur in de koeling opstijven.
  21. Bak ze daarna in een 4 to 5 minuten gaar op 180 graden in de olie.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw kroketten met ons!

Ben jij van plan om met ons recept lekkere kroketten te maken? Dan vinden wij het heel leuk om te zien hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, zodat wij jouw foto kunnen zien én delen met onze volgers!

Flag of Germany