Kroketten, wie kent ze niet? Deze snacks zijn lekker naast een patatje, op een broodje en natuurlijk ook gewoon als een 'los' tussendoortje met wat saus. Je vindt deze oer-Hollandse snacks in elke cafetaria en supermarkt, maar uiteraard is een zelfgemaakte kroket het allerlekkerst. Het is wel even een klusje om zelf kroketten te maken, maar het resultaat mag er dan ook zeker zijn. Lees snel verder voor ons recept en ga lekker aan de slag!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 60 gram bloem;
- 200 gram paneermeel.
Overige benodigdheden:
- 500 gram runderpoulet;
- Een liter koud water;
- 1 wortel in plakken;
- 2 handjes verse peterselie gesneden;
- 1 grote ui in stukken;
- Peper;
- Zout;
- Theelepel nootmuskaat;
- 1 laurierblaadje;
- 60 gram ongezouten roomboter;
- 2 eieren;
- Eetlepel melk;
- 2 eetlepels worcestersaus;
- Theelepel maggie;
- Olie om te frituren;
- Frituurpan.