• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Appel limoen cake recept

Houd jij van frisse gerechten? Dan is deze appel limoen cake perfect voor jou! In dit artikel laten wij zien hoe je zelf deze super lekkere en simpele cake kunt maken. Door de frisse smaak kun je hem perfect serveren tijdens het mooie weer. Een plakje cake, een kopje koffie en een lekker zonnetje. Beter kan toch niet? Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!
± 1.5 uur bereidingstijd 10 personen 5/5 (1 waardering)
Houd jij van frisse gerechten? Dan is deze appel limoen cake perfect voor jou! In dit artikel laten wij zien hoe je zelf deze super lekkere en simpele cake kunt maken. Door de frisse smaak kun je hem perfect serveren tijdens het mooie weer. Een plakje cake, een kopje koffie en een lekker zonnetje. Beter kan toch niet? Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 340 gram patentbloem;
  • 300 gram kristalsuiker;
  • 2 theelepels bakpoeder;
  • 1 theelepel kaneel;
  • 50 gram Brand New Cake Fondant Glazuur Wit;
  • Nordic Ware Swirl Tulband Bakvorm;
  • Bakspray.

Overige benodigdheden:

  • 3 eieren, maat M;
  • 250 milliliter volle melk;
  • 110 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
  • 2 Jonagold appels;
  • 3 limoenen.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
BrandNewCake Bakpoeder 100gr.
€ 2,79
+
BrandNewCake Kaneel Gemalen 130g
€ 5,98
+
BrandNewCake Fondant Glazuur Wit 300g
€ 5,89
+
BrandNewCake Bakspray 100ml
€ 3,19
+
Nordic Ware Swirl Tulband Bakvorm
Normale prijs € 49,95 Speciale prijs € 42,46
+

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden (heteluchtoven).
  2. Spray de tulbandvorm in met de bakspray.
  3. Mix in 2 minuten de roomboter en de suiker door elkaar heen.
  4. Voeg al mixend de eieren 1 voor 1 aan het mengsel toe.
  5. Meng de bloem, bakpoeder en kaneel er ook doorheen.
  6. Mix de melk door het beslag heen.
  7. Schil de appels en snijd ze in blokjes.
  8. Rasp de 2 limoenen.
  9. Mix in 1 minuut de appels en het sap + de rasp van de limoenen door het beslag heen.
  10. Giet het beslag in de vorm.
  11. Bak de cake in circa 55 minuten goudbruin en gaar.
    Tip! Prik met een satéprikker in de cake. Als de prikker er droog uitkomt, is de cake gaar.
  12. Laat de cake 15 minuten afkoelen en haal hem daarna uit de vorm.
  13. Smelt de fondant glazuur au bain-marie.
  14. Giet het over de cake heen.
  15. Decoreer de appel limoen cake met limoenrasp.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Het bewaren van de appel limoen cake!

Wanneer je deze heerlijke appel limoen cake hebt gebakken, is het natuurlijk handig om te weten hoe je hem het beste kunt bewaren. Je kunt de cake circa 3 dagen bewaren. Het is wel belangrijk dat je de cake luchtdicht verpakt en op een koele plek bewaart. Zet de cake niet in de koeling, want dan droogt die uit. Je kunt de cake nog langer bewaren door hem in te vriezen. Het is dan wel belangrijk dat je de topping er pas vlak voor het serveren op doet. In de vriezer blijft de cake tot 2 maanden goed.

Bekijk ook eens onze andere cake recepten!

Het is altijd wel een goed idee om een heerlijke cake te bakken. Heb je even geen inspiratie? Niet getreurd! Wij hebben namelijk nog een hele hoop andere cake recepten op onze blog staan. Wij hebben zelfs recepten voor mensen die vegan, glutenvrij of suikervrij eten. Bekijk alle cake recepten hier!

Deel jouw appel limoen cake met ons!

Heb jij ook met dit recept een lekkere appel limoen cake gemaakt? Dan vinden wij het heel leuk om te zien hoe die is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, zodat wij jouw foto kunnen zien én delen met onze volgers!
Flag of Germany