• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Origami cake recept

Wauw, wat ziet deze origami cake er gaaf uit! Het is wel een werkje om de taart te maken, maar het resultaat mag er zeker zijn. De taart heeft een lekkere zoete smaak wat in combinatie met het verse fruit echt heerlijk is. Hieronder hebben we stap voor stap voor je beschreven hoe je zelf deze prachtige origami cake kunt maken. Succes met bakken!
± 2 uur bereidingstijd ± 12 uur wachttijd 10 personen
Wauw, wat ziet deze origami cake er gaaf uit! Het is wel een werkje om de taart te maken, maar het resultaat mag er zeker zijn. De taart heeft een lekkere zoete smaak wat in combinatie met het verse fruit echt heerlijk is. Hieronder hebben we stap voor stap voor je beschreven hoe je zelf deze prachtige origami cake kunt maken. Succes met bakken!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 220 gram Brand New Cake Biscuit-mix;
  • 250 milliliter slagroom;
  • 750 gram Callebaut Chocolade Callets Wit;
  • Vlaaifruit;
  • Taartpan Ø15 centimeter;
  • Bakspray;
  • Spuitzak;
  • Bakpapier;
  • Taartkarton;
  • Paletmes. 

Overige benodigdheden:

  • 24 milliliter water;
  • 3 eieren, maat M;
  • Fruit om op de taart te leggen;
  • A4 karton;
  • Dubbelzijdig tape.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Biscuit-mix 500g
€ 4,49
+
Schlagfix Plantaardige Slagroom Ongezoet 1L
€ 4,39
+
Callebaut Chocolade Callets Wit (W2) 1kg
€ 18,60
+
ReggeVallei Taartvulling Aardbeien-Rabarber 250g
€ 3,99
+
Taartpan PME rond Ø15 x 10cm
€ 10,68
+
BrandNewCake Bakspray 100ml
€ 3,19
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Taartkarton Goud/Wit Ø22cm per stuk
€ 0,28
+
  • 1 x € 0,28
    Totaal: € 0,28
  • 10 x € 0,25
    Totaal: € 2,54
    9% korting
  • 25 x € 0,24
    Totaal: € 6,05
    13% korting
  • 50 x € 0,22
    Totaal: € 10,89
    22% korting
  • 100 x € 0,19
    Totaal: € 19,36
    30% korting
Deglon Paletmes / Glaceermes Prof. 18cm
€ 13,00
+

Recept


Het maken van de biscuit:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven).
  2. Mix in 8 minuten de Biscuit-mix, het water en de eieren op de hoogste snelheid door elkaar heen.
  3. Mix het beslag daarna nog 3 minuten op de laagste snelheid.
  4. Spray de taartpan in met de bakspray.
  5. Giet het beslag in de taartpan.
  6. Bak de biscuit in circa 30 minuten gaar.
  7. Laat de biscuit afkoelen op een rooster. 

Het maken van de ganache:

  1. Verwarm de slagroom in een pannetje.
    Let op! De slagroom mag niet koken.
  2. Doe de chocolade callets in een kom en schenk de slagroom erbij in.
  3. Meng dit goed door elkaar heen, totdat alle callets zijn opgelost.
  4. Laat de ganache afkoelen in de koeling.

Het maken van de origami vorm:

  1. Meet op het A4 de hoogte van de biscuit af en houd 2 centimeter hoger aan.
    Tip! Wanneer je biscuit dus 10 centimeter is, knip je jouw A4 op 12 centimeter af.
  2. Teken om de centimeter langs de lange kant een streep op het papier.
  3. Knip hem op de laatste centimeter af.
  4. Plak er met dubbelzijdig tape een vel bakpapier over.
  5. Knip het bakpapier af langs de rand het karton.
  6. Vouw het karton samen met het bakpapier om en om op.
    Tip! Je hebt nu een soort van accordeon.
  7. Maak op dezelfde manier net zoveel van deze stroken als er rondom de biscuit passen.

Het afsmeren van de origami taart:

  1. Doe ¾ deel van de ganache in de spuitzak.
    Let op! De ganache moet iets dikker dan yoghurt zijn.
  2. Leg de biscuit op een taartkarton en snijd hem doormidden.
  3. Spuit een dijkje rondom de onderste laag van de biscuit.
  4. Vul de binnenkant op met vlaaifruit.
  5. Leg de tweede biscuit laag erbovenop.
  6. Smeer de biscuit rondom in met ganache.
  7. Zet de taart voor 1 uur in de koeling, zodat de ganache kan opstijven.
  8. Smeer de taart nogmaals in met ganache en zet hem voor 30 minuten in de koeling.

Het vullen van de origami vormen:

  1. Leg de origami vormpjes op het werkblad.
  2. Vul elke inham met de ganache en zorg ervoor dat ze volledig zijn gevuld.
    Tip! Als de ganache te stijf is geworden, kun je hem 5 á 10 seconden opwarmen in de magnetron.
  3. Maak met een paletmes de bovenkant van de vormpjes glad.
  4. Plaats ze langs de rand van de taart en druk ze goed aan.
    Tip! Zorg ervoor dat de vormpjes ook mooi op elkaar aansluiten.
  5. Zet de taart een nachtje in de koeling, zodat de ganache helemaal kan uitharden.
  6. Strijk de bovenste randjes glad met een paletmes, maar laat de rand iets hoger dan de biscuit.
  7. Haal de origami vormen er voorzichtig van af.
  8. Bedek de bovenkant met vers fruit.
  9. Werk eventueel met een penseeltje de luchtbellen bij.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw origami cake met ons!

Heb jij met ons recept zelf een origami cake gebakken? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe die is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw foto ook nog eens delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!
Flag of Germany