• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Pompoencake recept

Ben je nog op zoek naar een lekker recept die perfect past bij de koudere en donkere dagen? Dan is dit recept voor pompoencake met frosting echt wat voor jou! Deze cake kun je natuurlijk in elk seizoen van het jaar maken, maar in het najaar is pompoen volop verkrijgbaar. Ben je al benieuwd geworden naar hoe je deze pomppoencake kunt maken? Lees dan snel verder en ga aan de slag.

± 2 uur bereidingstijd ± 2 uur wachttijd 12 personen

Ben je nog op zoek naar een lekker recept die perfect past bij de koudere en donkere dagen? Dan is dit recept voor pompoencake met frosting echt wat voor jou! Deze cake kun je natuurlijk in elk seizoen van het jaar maken, maar in het najaar is pompoen volop verkrijgbaar. Ben je al benieuwd geworden naar hoe je deze pomppoencake kunt maken? Lees dan snel verder en ga aan de slag.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 200 gram kristalsuiker;
  • 100 gram donkere basterdsuiker;
  • 350 zelfrijzend bakmeel;
  • 1 eetlepel Brand New Cake Speculaaskruiden;
  • 100 gram Brand New Cake Suikerbakkerspoeder;
  • Tulband vorm.

Overige benodigdheden:

  • 3 eieren;
  • 250 milliliter zonnebloemolie;
  • 400 gram pompoenblokjes;
  • 100 gram roomkaas;
  • 1 speculaaskoekje.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Fijne Kristalsuiker Van Gilse 750g
€ 1,79
+
Molen de Hoop Zelfrijzend bakmeel 1kg
€ 3,49
+
BrandNewCake Suikerbakkerspoeder 800g
€ 6,19
+
Donkere Basterdsuiker Van Gilse 600g
€ 1,79
+
BrandNewCake Speculaaskruiden 110g
€ 6,39
+
Nordic Ware Heritage Tulband Bakvorm
€ 49,95
+

Recept

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden.
  2. Doe de pompoenblokjes op een bakplaat.
  3. Rooster de pompoenblokjes zodoende voor 30 minuten in de oven.
  4. Pureer de blokjes daarna met een staafmixer of druk ze goed plat met een vork.
  5. Laat de pompoenpuree afkoelen.
    Tip! Laat de puree uitlekken in een zeef als er te veel vocht in zit.
  6. Zet de oventemperatuur naar 170 graden. 
  7. Spray de bakvorm in met bakspray en bestuif hem daarna lichtelijk met bloem.
    Tip! Verdeel de bloem over de bakvorm door een beetje te schudden.
  8. Schud het overige bloem eruit.
  9. Doe de suiker en basterdsuiker in een kom.
  10. Roer dit even door elkaar heen.
  11. Voeg de eieren en olie toe en mix dit goed door.
  12. Spatel ook de pompoenblokjes erdoorheen.
  13. Voeg de speculaaskruiden en zelfrijzend bakmeel toe.
  14. Mix alles goed door elkaar heen.
  15. Verdeel het beslag over de tulbandvorm.
  16. Bak de pompoencake in 55 minuten goudbruin.
  17. Haal de cake uit de oven en laat hem even in de vorm afkoelen.
  18. Stort de cake daarna op een rooster en laat hem verder afkoelen.
  19. Pak een kom en doe de poedersuiker en de roomkaas hierin.
  20. Mix dit goed door elkaar heen.
  21. Bedek de pompoencake met de frosting.
  22. Strooi er nog wat speculaaskruimels overheen.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Het toppen van de pompoencake

Deze heerlijke pompoencake is afgewerkt met een topping van frosting, maar je kunt er ook gewoon een laagje poedersuiker overheen doen. Andere ingrediënten om de pompoencake mee te decoreren, zijn amandelen of dadels. Dit kun je eventueel bovenop de frosting leggen. Dit geeft de pompoencake meer smaak en hij ziet er nog leuker uit! 

Het serveren van de pompoencake

Zoals we eerder al zeiden is deze cake een perfect lekkernij voor in het najaar. Serveer er bijvoorbeeld een warme chocolademelk naast en het genieten kan beginnen. Het is ook heel leuk om deze cake om te toveren tot een dessert. Doe de cake in plakjes en serveer elk plakje met een bolletje vanille-ijs en een toef slagroom. Zodoende zet je binnen een handomdraai een onwijs lekker nagerecht op tafel. 

Deel jouw pompoencake met ons!

Heb je met dit recept een lekkere pompoencake met frosting gemaakt? Dan vinden wij het heel erg leuk om te zien hoe die is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door een foto van de cake van te maken en deze te delen op jouw Instagram-account. Tag ons met @baktotaal in de story, zodat wij jouw foto kunnen zien én delen met onze volgers.  En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!

Flag of Germany