• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Toffeecake recept met heerlijke toffeesaus

Ben jij een echte cake liefhebber? Dan is dit toffeecake recept echt iets voor jou! Met dit fijne recept kun je namelijk in een handomdraai de allerlekkerste toffeecake maken. Niet alleen de cake zelf is onwijs lekker, ook de toffeesaus die wij eroverheen hebben gegoten is echt verrukkelijk. Dit bij elkaar maakt van deze cake een lekkernij die je echt eens geproefd moet hebben. Lees dus snel verder voor ons toffeecake recept!

De BrandNewCake Toffeecake-mix

Wij gebruikten voor het maken van deze lekkernij de BrandNewCake Toffeecake-mix. Het fijne aan deze cake-mix is dat je er maar 2 ingrediënten aan hoeft toe te voegen om er een beslag te maken. Het beslag schenk je in de cakevorm en de oven doet de rest. Makkelijkere een lekkere cake bakken kan bijna niet!

± 1.5 uur bereidingstijd ± 1 uur wachttijd 10 personen
Ben jij een echte cake liefhebber? Dan is dit toffeecake recept echt iets voor jou! Met dit fijne recept kun je namelijk in een handomdraai de allerlekkerste toffeecake maken. Niet alleen de cake zelf is onwijs lekker, ook de toffeesaus die wij eroverheen hebben gegoten is echt verrukkelijk. Dit bij elkaar maakt van deze cake een lekkernij die je echt eens geproefd moet hebben. Lees dus snel verder voor ons toffeecake recept!

De BrandNewCake Toffeecake-mix

Wij gebruikten voor het maken van deze lekkernij de BrandNewCake Toffeecake-mix. Het fijne aan deze cake-mix is dat je er maar 2 ingrediënten aan hoeft toe te voegen om er een beslag te maken. Het beslag schenk je in de cakevorm en de oven doet de rest. Makkelijkere een lekkere cake bakken kan bijna niet!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 400 gram BrandNewCake Toffeecake-mix;
  • 200 gram donkerbruine basterdsuiker;
  • 150 milliliter ongeklopte slagroom;
  • Cakeblik;
  • Bakspray.

Overige benodigdheden:

  • 300 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
  • 4 eieren, maat M;
  • 1 eetlepel pannenkoekensiroop.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Toffeecake-mix 400g
€ 4,19
+
Donkere Basterdsuiker Van Gilse 600g
€ 1,79
+
Cakeblik gesiliconeerd 20cm
€ 16,40

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Bakspray 250ml
€ 4,69
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de toffecake-mix in een kom samen met 200 gram boter en de eieren. 
  3. Mix dit goed door elkaar heen tot een egaal beslag.
  4. Spray het cakeblik in met bakspray.
  5. Vul het cakeblik met het beslag. 
  6. Bak de cake in circa 60 minuten gaar.
    Tip! Tussentijds de oven niet openen.
    Tip! Check of de cake gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt die er droog uit? Dan is de cake gaar. 
  7. Haal de cake enkele minuten na het bakken voorzichtig uit de vorm. 
  8. Laat de cake op een rooster afkoelen.
  9. Pak een steelpan en doe hier 100 gram boter, suiker en stroop in. 
  10. Verhit dit totdat de suikerkorrels opgelost zijn. 
  11. Voeg de slagroom aan het mengsel toe. 
  12. Blijf roeren tot het mengsel wat dikker wordt. 
    Tip! Het mengsel hoeft in de pan niet heel dik te worden. Tijdens het afkoelen wordt het mengsel nog dikker. 
  13. Steek een paar gaatjes in de cake met een satéprikker. 
  14. Schenk het mengsel voorzichtig over de cake heen.
  15. Laat de cake heel even staan zodat de saus een beetje hard kan worden. 
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Wil je nog verder decoreren?

De toffeecake is al enorm lekker met de toffeesaus, maar je kunt hem ook nog verder decoreren. Je kunt er bijvoorbeeld allerlei eetbare sprinkles op strooien of zelfs kleine stukjes caramel. Wil je echt een keer los gaan? Strooi er dan kleine stukjes chocolade overheen. 

Het bewaren van de toffeecake

Veel mensen denken dat je een cake het best kunt bewaren in de koelkast, maar dat is helemaal niet waar. Als je dat namelijk doet, droogt de cake uit. En dat is natuurlijk niet zo lekker. Je kunt 'm het beste buiten de koelkast bewaren, zoals bijvoorbeeld op je aanrecht. Pak de cake bijvoorbeeld in aluminiumfolie in of stop hem in een luchtdichte trommel. De cake blijft zodoende tot wel 2 dagen goed.

Deel jouw toffeecake met ons!

Heb jij ook met dit recept een lekkere toffeecake gemaakt? Dan vinden wij het heel leuk om te zien hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, zodat wij jouw foto kunnen zien én delen met onze volgers!

Flag of Germany