• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Alpaca cupcakes recept met Brand New Cake!

Alpaca's zijn ontzettend leuke dieren en ze zijn de afgelopen jaren ook onwijs populair geworden. Ze zijn zelfs zo populair, dat er Alpaca wandelingen worden georganiseerd en je zelfs op alpaca boerderij alpaca's kunt knuffelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer bakcreaties met het thema Alpaca. Zo maakten wij eerder al een super toffe Alpaca Taart en laten we je vandaag zien hoe je ontzettend leuke Alpaca Cupcakes kunt maken. We maken deze cupcakes met producten van ons favoriete merk Brand New Cake. Lees dus snel verder!

± 1.5 uur bereidingstijd ± 1 uur wachttijd 10 personen

Alpaca's zijn ontzettend leuke dieren en ze zijn de afgelopen jaren ook onwijs populair geworden. Ze zijn zelfs zo populair, dat er Alpaca wandelingen worden georganiseerd en je zelfs op alpaca boerderij alpaca's kunt knuffelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer bakcreaties met het thema Alpaca. Zo maakten wij eerder al een super toffe Alpaca Taart en laten we je vandaag zien hoe je ontzettend leuke Alpaca Cupcakes kunt maken. We maken deze cupcakes met producten van ons favoriete merk Brand New Cake. Lees dus snel verder!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 150 gram Brand New Cake Creme Chantilly;
  • 250 gram Brand New Cake Cupcake-mix;
  • Brand New Cake rolfondant wit;
  • Brand New Cake rolfondant zwart;
  • Kleurstof gels in kleuren naar keuze;
  • Brand New Cake Eetbare Inktstift zwart;
  • Cupcake bakvorm;
  • Spuitzakken;
  • Spuitmondje (gras spuitmondje);
  • PME Plunger Cutter Rond set/3;
  • Cupcake vormpjes.

Overige benodigdheden:

  • 200 milliliter halfvolle melk;
  • 150 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur;
  • 125 gram ei maat M.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Zwarte Stiften eetbare inkt set/3
€ 4,98
+
BrandNewCake Cupcake mix 500g
€ 4,19
+
BrandNewCake Creme Chantilly (klopschuim) 800g
€ 10,99
+
BrandNewCake Rolfondant Wit Vanille-Room 250gr.
€ 2,59
+
BrandNewCake Rolfondant Zwart Vanille-Room 250gr.
€ 2,59
+
Wilton Cupcake Bakvorm voor 12 cupcakes
€ 10,68
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Spuitmondje Multi #234 (Gras/Spaghetti)
€ 1,98
+
PME Plunger Cutter Rond set/3
€ 5,99
+
Cupcake Cups PME Pastel Mix 100 stuks
€ 8,49
+
BrandNewCake Kleurstof Gel Roze 35gr
€ 3,29
+
BrandNewCake Kleurstof Gel Paars 35gr
€ 3,29
+
BrandNewCake Kleurstof Gel Super Geel 35gr
€ 3,29
+

Recept

Het maken van de cupcakes:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven).
  2. Klop de 300 gram roomboter tot een zalvige crème.
  3. Mix in 4 minuten op lage snelheid de Cupcake-mix en eieren door de boter heen tot een glad beslag.
  4. Verdeel de cups over de cupcake bakvorm.
  5. Schep het beslag met een ijslepel in de cupcake cups.
    Tip! Vul de vormpjes tot ongeveer de helft.
  6. Bak de cupcakes in ongeveer 18 tot 20 minuten goudbruin en gaar.
    Tip! Prik met een satéprikker in een cupcake. Als de prikker er droog uit komt, zijn de cupcakes gaar.
  7. Laat de cupcakes na het bakken volledig afkoelen.

Het maken van de Crème Chantilly:

  1. Mix 150 gram van de Crème Chantilly-mix en de melk door elkaar heen.
    Tip! Op de verpakking van de Brand New Cake Crème Chantilly-mix staat 1 deel water en 1 deel halfvolle melk. Echter krijg je een veel romiger crème als je het deel water vervangt door melk.
  2. Verdeel de Crème Chantilly over hetzelfde aantal kommetjes als de kleurstof gels die je wilt gebruiken.
    Tip! Wij gebruikten 3 kleurtjes kleurstof gel, dus verdeelden de crème over 3 aparte kommetjes.
  3. Meng in elk kommetje een kleurstof gel door de crème heen, totdat je de gewenste kleuren crème hebt.
  4. Zet de kommetjes nu in de koelkast.

Het maken van de oogjes:

  1. Rol het witte rolfondant dun uit.
  2. Steek met de middelmaat plunger cutter uit de set het witte gedeelte van de oogjes uit het fondant.
    Tip! Het is leuk om op sommige cupcakes de oogjes te tekenen, dus maak voor ongeveer de helft van de cupcakes deze oogjes.
  3. Rol het zwarte rolfondant dun uit.
  4. Steek met de kleinste plunger cutter uit de set een zelfde aantal rondjes uit als die je voor het oogwit hebt uitgestoken.

Het maken van de gezichtjes:

  1. Rol het witte rolfondant weer goed uit.
  2. Steek hier met de grootste plunger cutter voor elke Alpaca cupcake een gezichtje uit.
  3. Teken op de helft van de rondjes oogjes met de Brand New Cake Eetbare Inkstift zwart.
  4. Steek uit de andere helft van de gezichtjes links en rechts een half maantje uit.
    Tip! Gebruik hiervoor de middelmaat plunger cutter voor.
  5. De oogjes die je net hebt gemaakt, passen nu perfect in deze inkepingen!
  6. Teken met de eetbare inktstift op elk gezichtje het neusje en het mondje van de alpaca.

Het maken van de oortjes:

  1. Kleur stukjes wit rolfondant met de kleurstof gels die je ook voor de Creme Chantilly heb gebruikt.
  2. Rol elk stukje fondant uit.
  3. Steek met de middelmaat plunger cutter voor elke alpaca 2 oortjes uit het fondant.
  4. Knijp 1 voor 1 de onderkant van een uitgestoken cirkel met 2 vingers samen. Op deze manier krijg je hele leuke oortjes!

Het opbouwen van de Alpaca Cupcakes:

  1. Zorg ervoor dat de cupcakes goed zijn afgekoeld.
  2. Doe elke kleur Crème Chantilly in een aparte spuitzak.
  3. Knip van elke zak een puntje af en bevestig hieraan het spuitmondje.
    Tip! Je gaat nu de vacht van de alpaca's op de cupcakes spuiten. Het beste kun je deze techniek eerst even oefenen op een bordje, alvorens je ermee aan de slag gaat op de cupcakes.
  4. Spuit net boven de cupcake en druk de crème heel lichtjes naar beneden toe.
  5. Trek de crème weer weg om de vacht te maken.
    Tip! Duw niet teveel tegen de cupcake aan, want dan krijg je klodders in plaats van een mooie vacht.
  6. Begin bij de rand van de cupcake en ga zo helemaal rond.
  7. Werk daarna naar het midden van de cupcake toe, totdat de hele cupcake is voorzien van een 'vacht'.
  8. Druk de snoetjes en oogjes voorzichtig op de crème en duw ze lichtelijk aan.
  9. Steek de oortjes net boven de oogjes in de crème.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Ook Alpaca Cupcakes gemaakt? Laat ze aan ons zien!

Doordat je verschillende kleurtjes en gezichtjes gebruikt, ziet elke alpaca cupcake er weer anders uit. Zo krijg je ontzettend leuke en originele cakejes. Heb jij aan de hand van dit recept zelf alpaca cupcakes gemaakt? Dan zijn wij ontzettend nieuwsgierig naar hoe deze zijn geworden. Deel een foto van de cupcakes op jouw Facebook- of Instagrampagina en tag ons met @baktotaal. Dan kunnen wij jouw cupcakes niet alleen zien, maar ook delen op onze eigen sociale mediakanalen!

Flag of Germany