Heb jij aan de hand van dit recept zelf ook heerlijke cannoli met chocola gemaakt? Deel ‘m dan met ons op Instagram! Maak een foto van jouw baksel en plaats deze in je story. Tag vervolgens @baktotaal en dan delen wij ’t resultaat met plezier ook op ons account.
Cannoli is een dessert uit de Siciliaanse keuken. Dit gerolde koekje kun je met elke vulling die je lekker vindt vullen. Daarnaast kun je het dessert ook helemaal garneren zoals je zelf wilt. In dit artikel laten we zien hoe je zelf heerlijke cannoli met chocolade en vanille-vulling kunt maken.
Het oorspronkelijke cannoli recept
Het oorspronkelijke recept van cannoli is met Marsala wijn. Wij besloten om een alcoholvrij recept te maken, zodat daadwerkelijk iedereen ervan kan genieten. Wil je liever wel het recept met Marsala wijn maken? Vervang dan het water en de appelazijn voor 80 milliliter wijn.
Benodigdheden uit onze webshop:
- 280 gram bloem;
- 45 gram fijne kristalsuiker;
- 75 gram Brand New Cake Crème Chantilly-mix;
- 100 gram Callebaut Chocolade Callets Puur;
- Handjevol chocoladekrullen.
Overige benodigdheden:
- 60 gram ongezouten roomboter;
- 1 ei, maat L;
- 1 eiwit;
- 75 milliliter water;
- 5 milliliter appelazijn;
- 250 gram mascarpone;
- 150 milliliter volle melk.