Carrot cake, ook wel worteltaart genoemd, is een taart waarbij daadwerkelijk wortels door het beslag wordt gedaan. Tijdens het bakproces worden de wortels zacht, waardoor de taart een zachte en dichte structuur krijgt. Bovendien smaakt de taart ook nog eens ontzettend lekker. Reden genoeg dus om snel verder te lezen voor het recept en zelf deze taart te gaan maken!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 315 gram patentbloem;
- 200 gram lichtbruine basterdsuiker;
- 1 theelepel vanille bourbon;
- 1.5 theelepel kaneel;
- 16 gram bakpoeder;
- 50 gram walnoten;
- 50 gram rozijnen;
- 200 milliliter opgeklopte slagroom;
- 200 gram Brand New Cake Crème Chantilly-mix;
- Spuitmond;
- Spuitzak;
- Taartpan;
- Bakspray;
- Suikerdecoratie wortel.
Overige benodigdheden:
- 500 gram geraspte wortelen;
- 1 theelepel nootmuskaat;
- 240 milliliter zonnebloemolie;
- 130 gram appelmoes;
- 4 eieren, maat M;
- 1 sinaasappel;
- 500 gram roomkaas.