• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Carrot cake recept

Carrot cake, ook wel worteltaart genoemd, is een taart waarbij daadwerkelijk wortels door het beslag wordt gedaan. Tijdens het bakproces worden de wortels zacht, waardoor de taart een zachte en dichte structuur krijgt. Bovendien smaakt de taart ook nog eens ontzettend lekker. Reden genoeg dus om snel verder te lezen voor het recept en zelf deze taart te gaan maken!


± 2 uur bereidingstijd ± 1 uur wachttijd 12 personen

Carrot cake, ook wel worteltaart genoemd, is een taart waarbij daadwerkelijk wortels door het beslag wordt gedaan. Tijdens het bakproces worden de wortels zacht, waardoor de taart een zachte en dichte structuur krijgt. Bovendien smaakt de taart ook nog eens ontzettend lekker. Reden genoeg dus om snel verder te lezen voor het recept en zelf deze taart te gaan maken!


Benodigdheden uit onze webshop:

  • 315 gram patentbloem;
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker;
  • 1 theelepel vanille bourbon;
  • 1.5 theelepel kaneel;
  • 16 gram bakpoeder;
  • 50 gram walnoten;
  • 50 gram rozijnen;
  • 200 milliliter opgeklopte slagroom; 
  • 200 gram Brand New Cake Crème Chantilly-mix;
  • Spuitmond;
  • Spuitzak;
  • Taartpan;
  • Bakspray;
  • Suikerdecoratie wortel. 

Overige benodigdheden:

  • 500 gram geraspte wortelen; 
  • 1 theelepel nootmuskaat;
  • 240 milliliter zonnebloemolie;
  • 130 gram appelmoes; 
  • 4 eieren, maat M;
  • 1 sinaasappel;
  • 500 gram roomkaas. 

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Kaneel Gemalen 130g
Normale prijs € 5,98 Speciale prijs € 5,09
+
BrandNewCake Bakpoeder 100gr.
Normale prijs € 2,79 Speciale prijs € 2,38
+
BrandNewCake Creme Chantilly (klopschuim) 800g
Normale prijs € 10,99 Speciale prijs € 9,34
+
Molen de Hoop Tarwebloem 1kg
€ 3,08
+
Lichte Basterdsuiker Van Gilse 600g
€ 1,79
+
Vanille Extract Bourbon 60ml
€ 12,49
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+
BrandNewCake Spuitmondje Glad #1A
Normale prijs € 1,89 Speciale prijs € 1,61
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
Normale prijs € 3,99 Speciale prijs € 3,40

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Taartpan PME rond Ø20 x 7,5cm
€ 13,19
+
BrandNewCake Bakspray 250ml
Normale prijs € 4,69 Speciale prijs € 3,99
+
Culpitt Suikerdecoratie Wortels 12st.
€ 3,59
+
Rozijnen 350g
Normale prijs € 3,19 Speciale prijs € 2,71
+
Walnoten 150g
Normale prijs € 3,39 Speciale prijs € 2,88

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de eieren, olie, appelmoes, suiker en vanille bourbon in een kom.
  3. Mix dit in 3 minuten door elkaar heen. 
  4. Doe de bloem, kaneel, nootmuskaat en bakpoeder bij het mengsel in.
  5. Mix het tot een samenhangend beslag. 
  6. Was de wortelen en rasp ze fijn.
  7. Spatel de geraspte wortel en de rozijnen goed door het beslag heen.
  8. Giet het beslag in de met bakpapier beklede bakvorm.
  9. Bak de taart in 60 minuten gaar.
  10. Laat de taart daarna goed afkoelen.
  11. Doe de Crème Chantilly-mix, de roomkaas en slagroom in een kom.
  12. Klop deze ingrediënten in 2 minuten stijf.
  13. Doe de vulling in een stevige spuitzak met een grote spuitmond.
  14. Snijd de taart in 3 lagen.
  15. Spuit de vulling op de onderste laag.
  16. Leg de tweede laag daar bovenop.
  17. Voorzie ook deze laag van de crème.
  18. Leg de laatste laag daar boven op.
  19. Smeer de taart ook op af met de crème.
  20. Spuit met de overige crème naar wens toefjes op de taart en decoreer met suiker worteltjes. 
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Het bewaren van de carrot cake

Je hoeft je gemaakte carrot cake natuurlijk niet in 1 keer op te eten want je kunt je cake ook gewoon bewaren. Als je de carrot cake afdekt of inpakt kun je hem in de koelkast bewaren voor een aantal dagen. Je carrot cake zal de volgende dag nog steeds lekker blijven smaken. Als je de cake liever wat langer wilt bewaren kun je hem in de vriezer doen. Let op! Snijd de carrot cake dan wel eerst in plakken, zo kun je de hoeveelheid zelf bepalen die je uit de vriezer wilt halen.

Deel jouw Carrot Cake met ons!

Heb jij met ons recept zelf een heerlijke carrot cake gebakken? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe die is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw foto ook nog eens delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen! 

Flag of Germany