• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Fatteh recept

Dit is pas lekker: fatteh! Fatteh is een Egyptisch en levantijns gerecht dat ons in de verte wat doet denken aan nacho’s. In plaats van met nacho’s is het gemaakt met crunchy platbrood. Wij hebben in dit recept rundergehakt gebruikt, maar je kunt uiteraard ook voor kipfilet of iets dergelijks kiezen. Je kunt fatteh perfect tijdens het avondeten serveren, maar het smaakt ook heerlijk als snack tijdens een borrel met vrienden. Ben jij benieuwd naar je zelf dit heerlijke gerecht kunt maken? Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!
± 1.5 uur bereidingstijd ± 1.5 uur wachttijd 4 personen
Dit is pas lekker: fatteh! Fatteh is een Egyptisch en levantijns gerecht dat ons in de verte wat doet denken aan nacho’s. In plaats van met nacho’s is het gemaakt met crunchy platbrood. Wij hebben in dit recept rundergehakt gebruikt, maar je kunt uiteraard ook voor kipfilet of iets dergelijks kiezen. Je kunt fatteh perfect tijdens het avondeten serveren, maar het smaakt ook heerlijk als snack tijdens een borrel met vrienden. Ben jij benieuwd naar je zelf dit heerlijke gerecht kunt maken? Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 280 gram bloem;
  • 7 gram gist;
  • Snufje + 1 theelepel zout;
  • Bakplaat.

Overige benodigdheden:

  • 1 eetlepel olijfolie;
  • 120 milliliter lauwwarm water;
  • 230 gram Griekse yoghurt;
  • 2 rode uien;
  • 250 gram rundergehakt;
  • 200 gram kikkererwten;
  • 1 theelepel paprikapoeder;
  • 1 theelepel knoflookpoeder;
  • 20 milliliter olijfolie;
  • 4 theelepel tahin;
  • 1 theelepel sumak;
  • 2 teentjes knoflook;
  • 1 granaatappel;
  • 1 citroen;
  • Bosje peterselie.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Bruggeman Desem & Gist (5x20gr)
€ 5,38
+
Keukenzout 1kg
€ 1,09
+
Patisse Bakplaat 39x26cm
€ 10,99
+
Molen de Hoop Tarwebloem 1kg
Normale prijs € 3,08 Speciale prijs € 2,59
+

Recept


Het maken van het Libanees brood:

  1. Roer de gist, het water en de suiker met een garde door elkaar heen.
  2. Dek de kom af.
  3. Laat het mengsel zodoende staan totdat het gaat schuimen.
    Tip! Dit duurt ongeveer 10 minuten.
  4. Doe in een andere kom de bloem, snufje zout, olijfolie en 30 gram Griekse yoghurt.
  5. Schenk het geschuimde gistmengsel bij de bloem in.
  6. Kneed het deeg 8 minuten met een kneedmachine.
  7. Vorm een bal van het deeg.
  8. Leg de deegbal in een ingevette kom.
  9. Dek de kom af.
  10. Laat het deeg 1 uur rijzen.
  11. Verwarm ondertussen de oven voor op 190 graden (heteluchtoven).
  12. Druk de lucht uit het deeg en vorm 6 balletjes.
  13. Rol 1 balletje deeg goed uit.
  14. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  15. Leg het uitgerolde brood op de bakplaat.
  16. Bak het brood in 7 minuten gaar.
  17. Herhaal stappen 14 tot en met 16 totdat je alle broden hebt gebakken.

Het maken van de fatteh:

  1. Verlaag de oventemperatuur naar 180 graden (heteluchtoven).
  2. Scheur 2 broden in stukken.
    Let op! Je houdt wel wat brood over, maar deze kan je er natuurlijk ook los bij serveren of een andere keer serveren.
  3. Doe het brood in een bakblik en bak het brood in 10 minuten af.
    Tip! Op deze manier wordt het brood lekker crunchy.
  4. Snijd de uien in stukjes en lek de kikkererwten uit.
  5. Verwarm de olijfolie in de pan op een middelhoog vuur.
  6. Bak de uien en kikkererwten voor 7 minuten in de pan.
  7. Voeg het gehakt, paprikapoeder, knoflookpoeder en theelepel zout aan de pan toe.
  8. Bak het gehakt gaar.
  9. Meng 200 gram yoghurt, citroensap en tahin door elkaar heen.
  10. Rasp de knoflook teentjes en meng dit erdoorheen.
  11. Verdeel het brood over 4 borden.
  12. Verdeel het gehaktmengsel en de yoghurt ook over de borden.
  13. Garneer het gerecht met granaat pitjes en fijngehakte peterselie. 
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw fatteh met ons!

Heb jij zelf met dit recept fatteh gemaakt? Dan zijn we erg benieuwd naar hoe het is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door een foto van de fatteh te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal kunnen wij jouw bakcreatie zien én delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!
Flag of Germany