Dit is pas lekker: fatteh! Fatteh is een Egyptisch en levantijns gerecht dat ons in de verte wat doet denken aan nacho’s. In plaats van met nacho’s is het gemaakt met crunchy platbrood. Wij hebben in dit recept rundergehakt gebruikt, maar je kunt uiteraard ook voor kipfilet of iets dergelijks kiezen. Je kunt fatteh perfect tijdens het avondeten serveren, maar het smaakt ook heerlijk als snack tijdens een borrel met vrienden. Ben jij benieuwd naar je zelf dit heerlijke gerecht kunt maken? Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 280 gram bloem;
- 7 gram gist;
- Snufje + 1 theelepel zout;
- Bakplaat.
Overige benodigdheden:
- 1 eetlepel olijfolie;
- 120 milliliter lauwwarm water;
- 230 gram Griekse yoghurt;
- 2 rode uien;
- 250 gram rundergehakt;
- 200 gram kikkererwten;
- 1 theelepel paprikapoeder;
- 1 theelepel knoflookpoeder;
- 20 milliliter olijfolie;
- 4 theelepel tahin;
- 1 theelepel sumak;
- 2 teentjes knoflook;
- 1 granaatappel;
- 1 citroen;
- Bosje peterselie.