• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Feestelijke Suikerfeest taart (Eid al fitr) recept

Ben jij nog op zoek naar iets lekkers voor het Suikerfeest? Dan is deze taart van Instagrammer @sihamdaily zeker iets voor jou. Hij past helemaal in het feestelijke thema en is ook nog eens overheerlijk. Met deze taart is het Suikerfeest pas een echt feestje! Ben je benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Wat is het Suikerfeest?

Suikerfeest is een feestdag waarop het einde van de vastenmaand Ramadan gevierd wordt. De officiële benaming van het Suikerfeest is Eid al fitr. Tijdens het Suikerfeest wordt vaak 'Eid Mubarak' gezegd, wat letterlijk 'fijn Suikerfeest' betekent. Tijdens dit feest worden er allerlei lekkernijen genuttigd, vandaar dat het in de volksmond veelal Suikerfeest wordt genoemd.

± 2.5 uur bereidingstijd ± 3.5 uur wachttijd 10 personen

Ben jij nog op zoek naar iets lekkers voor het Suikerfeest? Dan is deze taart van Instagrammer @sihamdaily zeker iets voor jou. Hij past helemaal in het feestelijke thema en is ook nog eens overheerlijk. Met deze taart is het Suikerfeest pas een echt feestje! Ben je benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Wat is het Suikerfeest?

Suikerfeest is een feestdag waarop het einde van de vastenmaand Ramadan gevierd wordt. De officiële benaming van het Suikerfeest is Eid al fitr. Tijdens het Suikerfeest wordt vaak 'Eid Mubarak' gezegd, wat letterlijk 'fijn Suikerfeest' betekent. Tijdens dit feest worden er allerlei lekkernijen genuttigd, vandaar dat het in de volksmond veelal Suikerfeest wordt genoemd.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 330 gram BrandNewCake Biscuit-mix;
  • 125 gram bavarois mango abrikoos;
  • 500 milliliter slagroom;
  • 200 gram BrandNewCake Botercreme-mix;
  • BrandNewCake Kleurstof gel Roze;
  • Sprinkles;
  • BrandNewCake Drip Roze;
  • Springvorm 18 centimeter omtrek en 16 centimeter hoog;
  • Taartzaag;
  • BrandNewCake Bakspray.

    Overige benodigdheden:

  • 5 eieren, maat M;
  • 385 milliliter water;
  • 350 gram ongezouten roomboter.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Taartzaag / Kapselzaag 40cm
€ 24,39
+
BrandNewCake Kleurstof Gel Roze 35gr
€ 3,29
+
BrandNewCake Drip Roze 180g
€ 7,99
+
Taartring Verstelbaar met Klem Ø17-30cm x 20cm
€ 48,99
+
BrandNewCake Sprinkles Lots of Love 80gr.
€ 3,99
+
Molen de Hoop Bavarois Mango-Abrikoos 125gr
€ 5,59
+
BrandNewCake Botercrème mix 500g
€ 5,49
+
BrandNewCake Biscuit-mix 500g
€ 4,49
+
Schlagfix Plantaardige Slagroom Ongezoet 1L
€ 4,39
+
BrandNewCake Bakspray 100ml
€ 3,19
+

Recept

Het maken van het biscuit:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Doe de biscuit-mix in een kom en voeg hier het water en de eieren aan toe. 
  3. Mix dit 7 minuten lang op de hoogste stand. 
  4. Na 7 minuten mix je het nog 2 minuten op de laagste stand. 
  5. Spray de springvorm in met bakspray. 
  6. Giet het beslag in de springvorm en bak de taart in 45 minuten goudbruin. 
  7. Laat het biscuit 3 uur lang afkoelen.
  8. Snijd de biscuit met een taartzaag in 4 gelijke stukken. 
  9. Laat deze lagen een half uur afkoelen. 

Het maken van de vulling:

  1. Klop de slagroom lobbig.
  2. Doe de bavaroispoeder in een bakje en doe hier het water bij. 
  3. Meng dit goed door elkaar heen. 
  4. Voeg dit mengsel toe aan de slagroom. 
  5. Spatel het bavarois-mengsel door de slagroom heen. 
  6. Laat de vulling rustig opstijven. 

Het maken van de botercrème:

  1. Doe de botercrème-mix in een kom en voeg hier het water aan toe. 
  2. Meng dit goed door elkaar heen en laat dit 1 uur opstijven. 
  3. Doe de boter beetje bij beetje bij het mengsel in en mix het er elke keer goed doorheen.
  4. Voeg dan een paar druppels roze kleurstof gel toe. 
  5. Mix de kleurstof goed door het mengsel heen.

Het maken van de taart:

  1. Doe een laagje vulling op één biscuitlaag.
  2. Leg de volgende biscuitlaag hier bovenop.
  3. Blijf zo door gaan totdat je alle biscuitlagen op elkaar hebt gestapeld. 
  4. Smeer de taart dun af met botercrème.
  5. Zet de taart voor 30 minuten in de koeling. 
  6. Smeer er dan weer een dun laagje botercrème op. 
  7. Blijf zo door gaan totdat je 3 lagen botercrème op de taart gesmeerd hebt. 
    Tip! Houd een beetje botercrème over voor de decoratie.
  8. Decoreer de taart aan de zijkanten met sprinkles.
    Tip! Druk de sprinkles goed in de taart.
  9. Smelt de drip 3 keer 30 seconden in de oven. 
  10. Maak er dan drips mee aan de rand van de taart.
  11. Spuit op de bovenkant van de taart wat toefjes met de overgebleven botercrème. 
  12. Leg hier wat sprinkles overheen. 
  13. Zet tot slot nog een mooie taarttopper in het midden van de taart.

    En jouw heerlijke Suikerfeest taart is af, Eid Mubarak!

Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw Suikerfeest taart met ons!

Ga jij met ons recept zelf deze Suikerfeest taart bakken? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe de taart is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw foto zien én delen op ons eigen account. En dat vinden wij super leuk om te doen!

Flag of Germany