• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Geslaagd taart recept

Ken jij iemand die binnenkort zijn of haar diploma in ontvangst mag nemen? Verras diegene dan eens met een prachtige geslaagd taart. Het behalen van een diploma is natuurlijk een hele prestatie en dat is zeker wel een feestje waard! En bij een feestje mag een taart uiteraard niet ontbreken. Ben je benieuwd naar hoe je zelf deze geslaagd taart kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept! 

± 2.5 uur bereidingstijd ± 0.5 uur wachttijd 12 personen

Ken jij iemand die binnenkort zijn of haar diploma in ontvangst mag nemen? Verras diegene dan eens met een prachtige geslaagd taart. Het behalen van een diploma is natuurlijk een hele prestatie en dat is zeker wel een feestje waard! En bij een feestje mag een taart uiteraard niet ontbreken. Ben je benieuwd naar hoe je zelf deze geslaagd taart kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept! 

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 330 gram BrandNewCake Biscuit-mix;
  • 200 gram BrandNewCake Botercréme-mix;
  • Fruitvulling; 
  • 500 gram BrandNewCake rolfondant blauw;
  • 250 gram BrandNewCake rolfondant bruin;
  • 100 gram BrandNewCake rolfondant wit;
  • 100 gram BrandNewCake rolfondant rood;
  • Zwarte eetbare inkt stift;
  • Zilver dustpoeder;
  • Taartpan 20 centimeter;
  • Bakspray;
  • Taartkarton 25 centimeter;
  • Uitstekers letters (optioneel);
  • Radertool;
  • Schraper;
  • Alcohol;
  • Taartzaag;
  • Uitrolmat;
  • Deegroller;
  • Spuitzak;
  • Eetbare lijm.

Overige benodigdheden:

  • 5 eieren (maat M);
  • 285 milliliter water;
  • 300 gram ongezouten roomboter;
  • Satéprikker;
  • Mesje.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Biscuit-mix 500g
€ 4,49
+
BrandNewCake Botercrème mix 500g
€ 5,49
+
ReggeVallei Taartvulling Zomerfruit 250g
€ 3,99
+
BrandNewCake Rolfondant Blauw 250gr.
€ 2,59
+
BrandNewCake Rolfondant Bruin 250gr.
€ 2,59
+
BrandNewCake Rolfondant Wit Vanille-Room 250gr.
€ 2,59
+
BrandNewCake Rolfondant Rood Vanille-Room 250gr.
€ 2,59
+
BrandNewCake Zwarte Stiften eetbare inkt set/3
€ 4,98
+
Taartpan PME rond Ø20 x 10cm
€ 15,69
+
BrandNewCake Bakspray 100ml
€ 3,19
+
Taartonderzetter Wit / Zilver Ø24cm 10st.
€ 1,98
+
PME Uitstekerset Alfabet set/26
€ 14,08
+
BrandNewCake Taartzaag / Kapselzaag Dubbel 32cm
€ 7,49
+
PME Rolstok kunststof 15 cm
€ 4,49

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Eetbare Lijm met Kwastje 63g
€ 3,79
+
Modelling tools PME, Design Wheeler
€ 6,59

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Patisse Schraper 20cm
€ 3,29
+
BrandNewCake Ethanol (consumptie) alcohol 96% - 60ml.
€ 8,99
+

Recept

Het maken van de biscuit:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht).
  2. Spray de taartpan in met de bakspray.
  3. Doe de biscuit-mix samen 35 milliliter water en de eieren in een kom.
  4. Mix dit 7 á 8 minuten op de hoogste snelheid door elkaar heen.
  5. Klop het geheel nog 2 á 3 minuten op de laagste snelheid door elkaar heen.
  6. Vul de taartpan met het beslag.
  7. Bak de biscuit in 30 á 35 minuten gaar.
  8. Stort de biscuit op een rooster en laat hem afkoelen.

Het maken van de botercréme:

  1. Doe de botercréme-mix samen met 250 milliliter water in een kom.
  2. Mix dit door elkaar heen en laat het mengsel 30 minuten opstijven.
  3. Klop de ongezouten roomboter tot een zalvige créme.
  4. Voeg het mengsel in 4 gedeeltes toe aan de boter.
  5. Mix het mengsel steeds volledig door, voordat je het volgende mengsel aan de boter toevoegd.
  6. Mix alles nog 8 minuten tot een gladde créme.

Het afsmeren van de taart:

  1. Leg de biscuit op een taartkarton.
  2. Snijd de biscuit met een mes of taartzaag in 3 gelijke delen.
  3. Doe de helft van de botercrème in een spuitzak.
  4. Spuit op de onderste biscuit laag een dijkje.
  5. Vul de binnenkant van de onderste laag op met een fruitvulling naar keuze.
  6. Leg de tweede laag er bovenop en smeer er een laagje botercrème op.
  7. Leg de derde laag erop.
  8. Smeer je biscuit rondom in met botercrème.
  9. Maak de botercrème op de bovenkant van de biscuit glad met een paletmes.
  10. Zet een schraper tegen de zijkant en trek de overtollig botercrème eraf tot je een gladde biscuit met botercreme krijgt.
  11. Zet de afgesmeerde biscuit een kwartier in de koeling.

Het bekleden van de taart:

  1. Rol de blauwe fondant uit op je rolmat ter groote van de oppervlakte van je biscuit.
    Tip! Als je de kleur van de fondant te fel vindt, kun je een druppeltje grijze kleurstof toevoegen. Je krijgt dan een matte kleur.
  2. Pak de mat met uitgerolde fondant op en leg hem met de fondant naar beneden over de biscuit heen.
  3. Trek nu voorzichtig de mat los van de fondant.
  4. Wrijf met je hand rondom de biscuit tot de onderkant en druk de fondant zachtjes aan.
    Tip! Wanneer je een plooi krijgt, haal je de fondant iets terug en wrijf je hem weer aan tot de plooi weg is.
  5. Snijd aan de onderkant met een mesje de overtollige fondant weg.

Het afwerken van de geslaagd taart:

  1. Pak de blauwe fondant en rol uit.
  2. Snijd met een mesje 2 (twee rechthoeken) uit.
    Tip! Dit worden de broekzakken.
  3. Snijd op een derde van elke rechthoek 2 hoeken af tot een punt. 
  4. Ga er met een radertool langs om de stiknaden te creëren.
  5. Plak de broekzakken op je taart met een randje eetbare lijm aan de randen, laat de bovenkant vrij van lijm.
    Tip! Plak ze aan de onderkant van de taart, zodat er ruimte is voor de riem.
  6. Trek de bovenkant ietsje open, zodat je er straks iets in kan stoppen.
  7. Snijd ook een paar stroken af en maak hiervan de lusjes van de broekriem.
  8. Bewerk ook de lusjes met de radertool.
  9. Trek met de radertool ook tussen je broekzakken een stikselrand.
  10. Rol de witte fondant uit.
  11. Snijd een vierkant uit de witte fondant.
    Tip! Dit wordt het diploma.
  12. Rol de uitgesneden plak op en laat deze drogen.
  13. Steek met een klein rond uitstekertje 4 witte rondjes uit het witte fondant.
  14. Prik met een satéprikker een gaatje in elk rondje.
    Tip! Dit zijn de knoopjes.
  15. Voeg iets alcohol toe aan de zilverkleurig poeder om het vloeibaar te maken.
  16. Schilder de knoopjes zilver en laat ze drogen.
  17. Rol de bruine fondant uit en snijd brede stroken.
    Tip! Dit wordt de riem.
  18. Bewerk de bruine fondant met de radertool en plak deze langs de bovenkant van de taart.
  19. Plak de lusjes kruislings over de riem.
  20. Maak een label van bruine fondant met de naam van de geslaagde erop.
  21. Plak het label op de riem.
  22. Rol de rode fondant uit.
  23. Steek hier met de letters de woorden in the pocket uit.
  24. Lijm deze bovenop de taart.
  25. Steek een rondje uit.
  26. Maak hier 2 wimpeltjes aan door er een klein rechthoekig strookje rode fondant in te snijden.
  27. Plak deze op het opgerolde diploma.
  28. Zet met zwarte eetbare inkt stift diploma op de opgerolde plak witte fondant.
  29. Bestrijk de kant van het diploma die in de broekzak komt met eetbare lijm.
  30. Steek het diploma in de zak.
  31. Lijm ook de zijkant van het diploma vast aan de kant waar hij de taart raakt.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw geslaagd taart met ons!

Ga jij met ons recept zelf een geslaagd taart bakken? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe die is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw foto zien én delen op ons eigen account. En dat vinden wij super leuk om te doen!

Flag of Germany