• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Krakelingen recept

Over de precieze herkomst van de krakeling-vorm zijn verschillende theorieën. Het zou symbool staan voor het bidden met over de borst gekruiste armen of zijn gemaakt ter vervanging van de in het graf meegegeven sieraden. 1 ding is zeker: dit krokante, luchtige en licht gekarameliseerde roomboterbladerdeeg is onwaarschijnlijk lekker!

± 1 uur bereidingstijd 20 personen

Over de precieze herkomst van de krakeling-vorm zijn verschillende theorieën. Het zou symbool staan voor het bidden met over de borst gekruiste armen of zijn gemaakt ter vervanging van de in het graf meegegeven sieraden. 1 ding is zeker: dit krokante, luchtige en licht gekarameliseerde roomboterbladerdeeg is onwaarschijnlijk lekker!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 1/2 recept bladerdeeg;
  • Bloem, voor het werkblad; 
  • Suiker, om uit te rollen;
  • Bakplaat; 
  • Bakpapier;
  • Deegroller;
  • Krakelinguitsteker.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Tarwebloem 1kg
Normale prijs € 3,08 Speciale prijs € 2,59
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Patisse Uitstekers Krakeling Set/3
€ 7,99
+
Deegroller RVS 24cm
€ 7,99
+
Keukenzout 1kg
€ 1,09
+

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Rol het bladerdeeg op een licht bebloemd werkblad uit tot een dikte van 4 millimeter.
  3. Steek met een krakeling uitsteker van 6-7 centimeter lang krakelingen uit het deeg.
  4. Steek de koekjes zo dicht mogelijk op elkaar uit, want je kunt het overgebleven deeg niet opnieuw uitrollen.
  5. Bestrooi het werkblad met suiker, leg de uitgestoken krakelingen daarop en strooi er suiker overheen.
  6. Rol de krakelingen in de suiker uit tot een lengte van 10 centimeter.
  7. Haal de krakelingen uit de suiker en leg ze op de bakplaat.
  8. Laat ze voor 15 minuten rusten.
  9. Bak de krakelingen in 13-17 minuten goudbruin en gaar.
  10. Haal ze uit de oven en verhoog de oventemperatuur naar 250 °C.
  11. Zet de nog warme krakelingen nog 1-3 minuten terug in de oven (dit is zodat er door de suiker een mooi goud laagje op de krakelingen komt).
    Let op! de koekjes verbranden snel.
  12. Blijf dus bij de oven staan en houd de krakelingen goed in de gaten.
  13. Laat de krakelingen na het bakken afkoelen op een rooster.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw Krakelingen met ons!

Heb jij ook dit recept voor Krakelingen uitgeprobeerd? Dan zijn wij erg benieuwd naar jouw eindresultaat. Maak er een foto van en deel deze op jouw Instagram-account. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw Krakelingen niet alleen zien maar ook delen op onze eigen Instagram. En dat vinden wij ontzettend leuk om te doen!

Flag of Germany