• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Mega chocolate chip koeken recept

Ben jij gek op chocolade? Dan zijn deze mega chocolate chip koeken echt iets voor jou! De koeken hebben een verrukkelijke smaak en het is helemaal niet zo moeilijk om ze te maken. Deze maga chocolate chip koeken zijn weer eens wat anders dan de chocolate chip cookies of American Cookies die je waarschijnlijk al wel kent. Je kunt ze perfect uitdelen als traktatie op bijvoorbeeld een verjaardag, maar natuurlijk ook gewoon zelf opeten. Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!
± 1.5 uur bereidingstijd ± 3 uur wachttijd 10 personen
Ben jij gek op chocolade? Dan zijn deze mega chocolate chip koeken echt iets voor jou! De koeken hebben een verrukkelijke smaak en het is helemaal niet zo moeilijk om ze te maken. Deze maga chocolate chip koeken zijn weer eens wat anders dan de chocolate chip cookies of American Cookies die je waarschijnlijk al wel kent. Je kunt ze perfect uitdelen als traktatie op bijvoorbeeld een verjaardag, maar natuurlijk ook gewoon zelf opeten. Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!

Voor de double chocolate chip koeken:

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 125 gram donkere basterdsuiker;
  • 1 theelepel vanillesuiker;
  • 125 gram tarwebloem;
  • 75 gram cacaopoeder;
  • 1 theelepel baking soda;
  • Snufje zout;
  • 1 eetlepel maïzena;
  • 50 gram BrandNewCake Bakvaste Chocolade Chunks Melk;
  • 75 gram gehakte hazelnoten;
  • 100 gram Callebaut Chocolade Callets Puur;
  • Bakplaat;
  • Bakpapier. 

Overige benodigdheden:

  • 125 gram ongezouten roomboter;
  • 1 ei. 

Voor de witte chocolate chip koeken:

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 90 gram lichtbruine basterdsuiker;
  • 1 theelepel vanillesuiker;
  • 150 gram tarwebloem;
  • Een halve theelepel bakingsoda;
  • Snufje zout;
  • 50 gram Brand New Cake Bakvaste Chocolade Chunks Wit;
  • 50 gram + iets extra ter decoratie grof gehakte hazelnoten;
  • 100 gram Callebaut Chocolade Callets Gold;
  • Bakplaat;
  • Bakpapier. 

Overige benodigdheden:

  • 90 gram ongezouten roomboter;
  • 1 eigeel. 

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Bakzout 100gr.
€ 2,19
+
Keukenzout 1kg
€ 1,09
+
Lichte Basterdsuiker Van Gilse 600g
€ 1,79
+
Patisse Bakplaat 39x26cm
€ 10,99
+
Molen de Hoop Tarwebloem 1kg
Normale prijs € 3,08 Speciale prijs € 2,59
+
Molen de Hoop Hazelnoten half geroosterd 250gr
€ 7,59
+
BrandNewCake Bakvaste Chocolade Chunks Melk 300g**
€ 6,79
+
Callebaut Chocolade Callets Gold 400g
€ 10,39
+
Callebaut Chocolade Callets Puur (811) 400g
€ 8,99
+
Mattisson Cacaopoeder Biologisch 100g
€ 4,49
+
Dr. Oetker Vanillesuiker 80g (10x8g)
€ 1,89
+
Koopmans Prof. Maizena 1kg
€ 5,09
+
Donkere Basterdsuiker Van Gilse 600g
€ 1,79
+

Recept


Het maken van de double chocolate chip koeken:

  1. Mix 125 gram boter samen met 125 gram basterdsuiker en 1 theelepel vanillesuiker luchtig door elkaar heen.
  2. Mix het ei er ook doorheen.
  3. Meng 125 gram bloem, 1 theelepel baking soda, 75 gram cacao, een snufje zout en een eetlepel maïzena door het botermengsel heen.
  4. Kneed de melk chocolade chunks en 50 gram hazelnoten door het deeg heen.
  5. Zet het deeg minimaal 3 uur in de koeling.
  6. Verwarm de oven voor op 175 graden (heteluchtoven).
  7. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  8. Maak van het deeg 6 grote bollen.
  9. Bak de chocolate chip koeken in 20 á 25 minuten gaar.
  10. Laat ze daarna 5 minuten op de bakplaat afkoelen.
  11. Leg de koeken op een rooster en laat ze volledig afkoelen.
  12. Verpak een snijplank met aluminiumfolie.
  13. Smelt de pure chocolade au bain-marie.
  14. Dip de koeken met één zijde in de chocolade.
  15. Leg de koeken op de snijplank en bestrooi de bovenkant met hazelnoten.
  16. Laat de chocolade uitharden. 

Het maken van de witte chocolate chip koeken:

  1. Mix 90 gram roomboter met 90 gram basterdsuiker en een theelepel vanillesuiker luchtig door elkaar heen.
  2. Mix het eigeel erdoorheen.
  3. Meng ook de bloem, baking soda en zout door het boter mengsel heen.
  4. Kneed de witte chocolade chunks er ook doorheen.
  5. Dek de kom af en zet het deeg minimaal 3 uur in de koeling.
  6. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  7. Verdeel het deeg in vieren.
  8. Leg de vier gedeeltes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  9. Bak de koeken in 20 á 25 minuten goudbruin en gaar.
  10. Laat ze 5 minuten op de bakplaat afkoelen.
  11. Leg de koeken op een rooster.
  12. Laat ze daarna volledig afkoelen.
  13. Smelt de Gold chocolade au bain-marie.
  14. Dompel de koeken er met één zijde in.
  15. Leg de witte chocolate chip koeken op een plank met aluminiumfolie.
  16. Bestrooi de chocolade met hazelnoten.
  17. Laat de chocolade uitharden. 
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw mega chocolate chip koeken met ons!

Heb jij met dit recept mega chocolate chip koeken gemaakt? Dan zijn wij erg benieuwd naar hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door ze te delen in jouw Instagram Stories en ons te taggen met @baktotaal. Dan kunnen we jouw bakcreatie trouwens niet alleen zien, maar ook delen op ons eigen account. En dat vinden wij heel erg leuk om te doen!
Flag of Germany