• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Pizzabroodjes recept

Pizza! Bij dat woord krijgen veel mensen honger. In dit artikel gaan we een net iets andere variant maken van de normale pizza. We gaan namelijk pizzabroodjes maken! Hoe heerlijk klinkt dat?! Wil jij andere ingrediënten als topping gebruiken dan dat wij in dit recept doen? Dan kan dat gewoon! Je kunt dus heel goed een eigen twist aan dit recept geven en zodoende pizzabroodjes maken die je zelf heel lekker vindt. Kijk dus snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!
± 1 uur bereidingstijd ± 2 uur wachttijd 12 personen
Pizza! Bij dat woord krijgen veel mensen honger. In dit artikel gaan we een net iets andere variant maken van de normale pizza. We gaan namelijk pizzabroodjes maken! Hoe heerlijk klinkt dat?! Wil jij andere ingrediënten als topping gebruiken dan dat wij in dit recept doen? Dan kan dat gewoon! Je kunt dus heel goed een eigen twist aan dit recept geven en zodoende pizzabroodjes maken die je zelf heel lekker vindt. Kijk dus snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 500 gram bloem;
  • 6 gram knoflookpoeder;
  • 7 gram gist;
  • 7 gram zout;
  • 10 gram suiker;
  • 1 theelepel zout;
  • Deegroller;
  • Bakpapier. 

Overige benodigdheden:

  • 4 gram Italiaanse kruiden;
  • 300 milliliter warm water;
  • 70 milliliter olijfolie;
  • 200 gram tomatenblokjes basilicum;
  • 1 theelepel knoflookkruiden;
  • 1 theelepel uienpoeder;
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden;
  • 1 theelepel chilivlokken;
  • Halve theelepel zwarte peper;
  • Salami;
  • 300 gram geraspte kaas;
  • 200 gram mozzarella;
  • 30 milliliter olijfolie.
  • Een losgeklopt ei.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Keukenzout 1kg
€ 0,99
+
Patisse Deegroller Hout 25cm
€ 9,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Patisse Bakpapier 38cm x 8m
€ 3,99
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Knoflook Poeder Biologisch 20g
€ 2,59
+
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
Bruggeman Gist instant (5x11gr)
€ 3,49
+

Recept

  1. Doe het gist en de suiker in een kom en voeg hier lauwwarm water aan toe. 
  2. Roer het mengsel kort en dek het af met plasticfolie. 
  3. Laat dit 5 minuten staan. Het water kan en mag ondertussen wat gaan schuimen. 
  4. Meng in een kom de bloem, knoflookpoeder, Italiaanse kruiden, zout en olijfolie. 
  5. Spatel het mengsel goed door. 
  6. Hussel het bloemmengsel samen met het gistmengsel tot een mooi deeg. 
  7. Kneed het deeg in circa 8 minuten tot een soepel deeg. 
  8. Maakt van dit deeg een bal. 
  9. Leg de deegbal in een kom en leg hier een vochtige theedoek overheen. 
  10. Zet de kom minstens een uur op een warme plek. 

Het maken van de pizzabroodjes:

  1. Druk de lucht uit het gerezen brooddeeg.
  2. Rol het deeg uit tot een dikte van 1 centimeter.
    Tip! Gebruik uitrolstokjes om het deeg overal even dik te krijgen.
  3. Doe de tomatenblokjes, kruiden voor de vulling en de olijfolie in een kom.
  4. Blend deze ingrediënten fijn.
  5. Smeer het deeg in met bovenstaand mengsel.
  6. Strooi hierover heen de gerapte kaas.
  7. Beleg het deeg daarna met salami en mozzarella.
    Tip! Je kunt hiervoor ook andere ingrediënten gebruiken.
  8. Rol het deeg strak op.
  9. Snijd er plakjes uit van 3 tot 4 centimeter dik.
  10. Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  11. Laat de broodjes ongeveer 40 minuten rijzen.

Het bakken van de pizzabroodjes:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius (heteluchtoven).
  2. Smeer de gerezen broodjes in met het losgeklopte ei.
  3. Bestrooi daarna de broodjes nog met wat geraspte kaas.
  4. Bak de pizzabroodjes in ongeveer 35 minuten gaar en goudbruin.
  5. Laat de broodjes iets afkoelen.
  6. Bestrooi ze daarna eventueel nog met wat verse basilicum.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Het serveren van de pizzabroodjes

Deze pizzabroodjes (ook wel pizza rolls) kun je het beste warm serveren. Dan zijn ze namelijk het allerlekkerst, al kun je ze ook heel goed koud serveren. Deze broodjes zijn een heerlijk tussendoortje, maar je kunt ze ook heel goed als borrelhap serveren. Leg de pizza rolls op een mooie plank neer naast want andere lekkere snacks. Sommige mensen vinden het lekker om een pizzabroodje in wat knoflooksaus te dippen, dus serveer dit er ook naast. Je zult zien dat deze hartige hapjes met open armen door jouw gasten worden ontvangen. En het is weer eens wat anders dan chips en nootjes.

Deel jouw pizzabroodjes met ons!

Dat hoeft niet letterlijk hoor, maar wij van Baktotaal zouden het ontzettend leuk vinden om te zien hoe jouw pizzabroodjes zijn geworden. Heb jij aan de hand van dit recept zelf overheerlijke pizzabroodjes gemaakt? Dan zijn wij erg benieuwd naar het eindresultaat. Deel het in je stories op Instagram en tag @baktotaal dan delen wij het in die van ons!

Flag of Germany