• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Sachertorte recept

De sachertorte is een klassieker in de taarten. Het is een taart uit Wenen. De taart bestaat uit een chocolade cake, gevuld met een jam van abrikozen. De taart is bedekt met een laag chocoladeglazuur. Houd jij net zoveel van chocolade als wij? Dan moet je echt eens deze taart maken. Neem een stuk van deze taart naast een kopje koffie of thee en je creëert het ultieme geniet-moment. Lees snel verder voor het recept!

 

± 2.5 uur bereidingstijd 10 personen 5/5 (1 waardering)

De sachertorte is een klassieker in de taarten. Het is een taart uit Wenen. De taart bestaat uit een chocolade cake, gevuld met een jam van abrikozen. De taart is bedekt met een laag chocoladeglazuur. Houd jij net zoveel van chocolade als wij? Dan moet je echt eens deze taart maken. Neem een stuk van deze taart naast een kopje koffie of thee en je creëert het ultieme geniet-moment. Lees snel verder voor het recept!

 

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 200 gram Chocolade Druppels Puur;
  • 200 gram kristalsuiker;
  • 250 gram patentbloem;
  • 8 gram bakpoeder;
  • 30 gram cacaopoeder;
  • 100 gram abrikozenjam;
  • Snufje keukenzout;
  • Brand New Cake Chocolade Ganache;
  • Walnoten;
  • Bakvorm met een diameter van 20 centimeter.

    Overige benodigdheden:

  • 8 eieren, maat M;
  • 200 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Callebaut Chocolade Callets Puur (811) 400g
€ 8,99
+
Fijne Kristalsuiker Van Gilse 750g
€ 1,79
+
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
BrandNewCake Bakpoeder 100gr.
€ 2,79
+
Mattisson Cacaopoeder Biologisch 100g
€ 4,49
+
Keukenzout 1kg
€ 1,09
+
BrandNewCake Ganache Choco Puur 260g
€ 6,49
+
Taartpan PME rond Ø20 x 10cm
€ 15,69
+
ReggeVallei Taartvulling Abrikozen-Rode Bessen 250g
€ 4,59
+
Walnootstukjes 750g
€ 10,29
+

Recept

  1. Smelt de pure chocolade druppels au bain marie.
  2. Scheid van alle eieren het eiwit van het eigeel.
  3. Klop het eigeel met ongezouten roomboter tot een romig geheel.
  4. Laat de gesmolten chocolade even afkoelen.
  5. Voeg de gesmolten chocolade toe aan het boter-mengsel.
  6. Klop de eiwitten stijf met de suiker.
  7. Vouw de eiwitten met een spatel door het chocolade-mengsel heen.
  8. Doe de bloem, het zout, bakpoeder en cacaopoeder in een kom.
  9. Meng deze ingrediënten met een garde door elkaar heen.
  10. Zeef de bloem boven dit beslag.
  11. Vouw de gezeefde bloem met een spatel door het mengsel heen totdat het 1 geheel is.
  12. Bekleed een ronde bakvorm met bakpapier en giet hier het beslag in.
  13. Verwarm de oven op 170 graden (heteluchtoven).
  14. Bak de sachertorte in 45 minuten gaar.
  15. Laat de taart goed afkoelen.
  16. Snijd 'm daarna doormidden.
  17. Leg de 2 lagen naast elkaar.
  18. Doe de abrikozenjam in een pannetje.
  19. Zet de pan op een middelhoog vuur en laat de jam warm worden.
  20. Smeer de verwarmde abrikozenjam royaal op de onderste laag.
  21. Leg de bovenste laag hier bovenop. en zet het op een middelhoog vuurtje..
  22. Smelt de ganache in de magnetron.
  23. Giet de gewenste hoeveelheid op de taart.
  24. Hak de walnoten grof en decoreer de taart hiermee.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Het bewaren van de Sachertorte

Gaat dit gebak niet in 1 keer op? Dan is het natuurlijk heel fijn om te weten hoe je 'm het beste kunt bewaren. Je kunt deze taart het beste onder een stolp zetten of in een taartdoos stoppen. Zet de taart in de koelkast, want dan blijft die wel 2 tot 3 dagen goed. Door de taart afgesloten te bewaren, voorkom je dat er smaken van andere etenswaren in gaan zitten en blijft het gebak dus het lekkerst. 

Het serveren van de Sachertorte

Je kunt deze taart heel goed serveren bij een kopje koffie of thee, maar je kunt hem ook prima als een dessert serveren. Snijd een klein stukje van de Sachertorte af en leg deze op bijvoorbeeld een schoteltje. Spuit er een toefje slagroom op en leg er een lekker bolletje vanille-ijs naast. Zodoende heb je op een vrij eenvoudige manier en heerlijk nagerecht.

Deel jouw Sachertorte met ons!

Heb jij aan de hand van dit recept ook een heerlijke Sachertorte gemaakt? Deel ’t resultaat dan met ons op Instagram! Wij zijn namelijk erg benieuwd naar hoe die is geworden. Maak een foto van jouw bakcreatie en zet deze in je story. Tag @baktotaal, want dan delen wij ‘m met plezier ook in ons verhaal????

Flag of Germany