• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Secret message cake recept

Een secret message cake, we zagen het een aantal keren voorbijkomen op social media en werden erdoor geïnspireerd. Het leek ons ontzettend leuk om ook eens zo’n toffe taart te maken. In een secret message taart zit een verborgen boodschap. Tussen de boodschap en de crème doe je een stukje acetaatfolie, waarbij je de folie aan de buitenkant een stukje laat uitsteken zodat je hem van de taart kunt (laten) aftrekken. Hierdoor wordt de boodschap weer zichtbaar. Het is dan ook een onwijs leuke manier om iemand te verrassen. Feliciteer iemand, vraag iemand ten huwelijk of onthul het geslacht van je ongeboren kindje. Met dit gebak kan het allemaal. Lees snel verder voor ons secret message cake en ga lekker aan de slag!
± 1.5 uur bereidingstijd 10 personen
Een secret message cake, we zagen het een aantal keren voorbijkomen op social media en werden erdoor geïnspireerd. Het leek ons ontzettend leuk om ook eens zo’n toffe taart te maken. In een secret message taart zit een verborgen boodschap. Tussen de boodschap en de crème doe je een stukje acetaatfolie, waarbij je de folie aan de buitenkant een stukje laat uitsteken zodat je hem van de taart kunt (laten) aftrekken. Hierdoor wordt de boodschap weer zichtbaar. Het is dan ook een onwijs leuke manier om iemand te verrassen. Feliciteer iemand, vraag iemand ten huwelijk of onthul het geslacht van je ongeboren kindje. Met dit gebak kan het allemaal. Lees snel verder voor ons secret message cake en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 125 gram Brand New Cake Biscuit-mix;
  • 200 gram Brand New Cake Crème Chantilly-mix;
  • 2 druppels LorAnn Super Sterke Smaakstof Lime;
  • 580 milliliter Aarts Fruitvulling Aardbeien;
  • Brand New Cake Bakspray;
  • PME Schraper RVS 25cm;
  • Paletmes;
  • Taartzaag/ cake leveller PME - 30 cm;
  • Taartpan PME vorm Hart 15 x 7,5 cm;
  • Eetbare Bloemen Heartbeat;
  • Eetbare Fotoprint Op Icing;
  • Acetaatfolie.

Overige benodigdheden:

  • 2 eieren, maat M;
  • 140 milliliter water;
  • 130 milliliter melk.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Paletmes / Glaceermes Doorgezet 16cm
€ 6,49
+
BrandNewCake Creme Chantilly (klopschuim) 400g
€ 5,98
+
BrandNewCake Acetaatfolie rol 5,5 cm x 20 m
€ 4,89
+
LorAnn Super Sterke Smaakstof Limoen 3,7ml
€ 1,99
+
Aarts Fruitvulling Aardbeien 580ml
€ 3,59
+
Eetbare Bloemen Heartbeat 20g
€ 11,29
+
BrandNewCake Biscuit-mix 500g
€ 4,49
+
PME Schraper RVS 25cm
€ 8,49
+
Taartzaag/ cake leveller PME - 30 cm
€ 5,49
+
Taartpan PME vorm Hart 15 x 7,5 cm
€ 10,19

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Bakspray 100ml
€ 3,19
+

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven).
  2. Spray de taartpan in met de bakspray.
  3. Mix in 8 minuten op hoge snelheid de Biscuit-mix, eieren en 10 milliliter water door elkaar heen.
  4. Mix het beslag nog 3 minuten op lage snelheid door.
  5. Giet het beslag in de taartpan.
  6. Bak de biscuit in 30 à 35 minuten gaar.
    Tip! Prik met een satéprikker in de biscuit. Als de prikker er droog uitkomt, is de biscuit gaar.
  7. Laat de biscuit na het bakken afkoelen op een rooster.
  8. Mix in 3 minuten op hoge snelheid de Crème Chantilly-mix, de melk en 120 milliliter water door elkaar heen.
  9. Mix de smaakstof en eventueel de kleurstof door de stijve crème heen.
  10. Snijd met de taartzaag de biscuit in 3 gelijke delen.
  11. Vul iedere biscuitlaag op met een laagje fruitvulling en crème chantilly.
  12. Smeer de bovenkant van de taart af met een dun laagje crème.
  13. Leg de eetbare print op een laagje crème chantilly.
  14. Knip een stukje acetaatfolie op maat af, zodat de print wordt bedekt.
  15. Laat ongeveer 1 centimeter van de folie aan de zijkant uitsteken.
  16. Bedek de zijkanten en de bovenkanten van de secret message cake royaal met crème.
  17. Schraap het overtollige crème eraf voor een strak effect.
    Tip! De acetaatfolie wordt dus ook bedekt met een laagje crème.
  18. Bedek de plek waar de acetaatfolie ligt met een laagje eetbare bloemen.
  19. Druk de bloemen zachtjes aan, zodat ze een beetje vastgeplakt zitten.
  20. Trek aan het uitstekende stukje acetaatfolie de bloemen laag op, zodat de boodschap zichtbaar wordt.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Maak eens een andere toffe taart!

Naast de secret message cake is de burn-away cake momenteel ook razend populair. Deze taart is voorzien van een laagje ouwel papier met een toffe ouwel print erop en daaronder vind je een icing print. De ouwel print steek je in brand, zodat de icing print met de boodschap zichtbaar wordt. Ook deze taart is super leuk om voor een speciale gelegenheid te maken. In dit recept voor een burn-away cake leggen we stap voor stap uit hoe je dat kunt doen. Houd je het liever bij een normale taart? Bekijk dan eens onze andere taart recepten!

Laat aan ons jouw zelfgemaakte secret message cake zien!

Ga je zelf met dit recept een secret message cake maken? Deel ’t resultaat dan met ons op Instagram! Wij zijn namelijk erg benieuwd naar hoe de taart is geworden. Maak een foto van jouw gebak en plaats deze in je Insta Story. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen we jouw foto niet alleen zien maar ook delen met onze volgers en dat vinden wij heel leuk om te doen.
Flag of Germany