Mijn hart maakte een sprongetje toen ik las dat superfoods uit zijn in 2017. We gaan weer lekker gewoon doen in de keuken! Modellen die beweren dat je boerenkoolsap moet drinken en kanariezaad moet eten en dan lang en gelukkig zult leven ... Lang misschien, maar gelukkig? Ik ben gelukkiger met heerlijk eten! Zoals deze super lekkere tulband.
In dit artikel ga ik je dan ook laten zien hoe je een heerlijke, klassieke tulband maakt. Het recept komt oorspronkelijk van Rutger van de Broek, die te vinden is in zijn Bakbijbel. Ik heb het recept een klein beetje aangepast, waardoor het eindresultaat iets smeuïger is.
Benodigdheden uit onze webshop:
- 275 gram suiker;
- Snufje zout;
- 2 theelepels bakpoeder;
- 200 gram bloem;
- 100 gram amandelmeel;
- 2 eetlepels geraspte kokos;
- Eventueel poedersuiker;
- Tulbandvorm.
Overige benodigdheden:
- 275 gram boter (kamertemperatuur);
- Rasp van twee sinaasappels;
- 5 eieren (kamertemperatuur);
- 2 ringen ananas uit blik in piepkleine stukjes;
- 50 milliliter vers sinaasappelsap;
- 25 milliliter tropische- of sinaasappellikeur;
- Weegschaal;
- Keukenmachine.