• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Tulband recept

Mijn hart maakte een sprongetje toen ik las dat superfoods uit zijn in 2017. We gaan weer lekker gewoon doen in de keuken! Modellen die beweren dat je boerenkoolsap moet drinken en kanariezaad moet eten en dan lang en gelukkig zult leven ... Lang misschien, maar gelukkig? Ik ben gelukkiger met heerlijk eten! Zoals deze super lekkere tulband. In dit artikel ga ik je dan ook laten zien hoe je een heerlijke, klassieke tulband maakt. Het recept komt oorspronkelijk van Rutger van de Broek, die te vinden is in zijn Bakbijbel. Ik heb het recept een klein beetje aangepast, waardoor het eindresultaat iets smeuïger is.
± 1.5 uur bereidingstijd 10 personen
Mijn hart maakte een sprongetje toen ik las dat superfoods uit zijn in 2017. We gaan weer lekker gewoon doen in de keuken! Modellen die beweren dat je boerenkoolsap moet drinken en kanariezaad moet eten en dan lang en gelukkig zult leven ... Lang misschien, maar gelukkig? Ik ben gelukkiger met heerlijk eten! Zoals deze super lekkere tulband. In dit artikel ga ik je dan ook laten zien hoe je een heerlijke, klassieke tulband maakt. Het recept komt oorspronkelijk van Rutger van de Broek, die te vinden is in zijn Bakbijbel. Ik heb het recept een klein beetje aangepast, waardoor het eindresultaat iets smeuïger is.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 275 gram suiker;
  • Snufje zout;
  • 2 theelepels bakpoeder;
  • 200 gram bloem;
  • 100 gram amandelmeel;
  • 2 eetlepels geraspte kokos;
  • Eventueel poedersuiker;
  • Tulbandvorm.

Overige benodigdheden:

  • 275 gram boter (kamertemperatuur);
  • Rasp van twee sinaasappels;
  • 5 eieren (kamertemperatuur);
  • 2 ringen ananas uit blik in piepkleine stukjes;
  • 50 milliliter vers sinaasappelsap;
  • 25 milliliter tropische- of sinaasappellikeur;
  • Weegschaal;
  • Keukenmachine.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Keukenzout 1kg
€ 1,09
+
BrandNewCake Bakpoeder 100gr.
€ 2,79
+
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
Molen de Hoop Geraspte Kokos 250gr
€ 3,59
+
Poedersuiker 250g
€ 2,19
+
Patisse Tulbandvorm Gietaluminium Ø24cm #3
€ 30,00
+
Amandelmeel 600g
€ 10,19
+

Recept

  1. Vet de tulbandvorm in.
  2. Verwarm de over voor op 160 graden.
  3. Neem de ananasstukjes en dep deze goed droog met wat keukenpapier.
  4. Doe de suiker, de boter en de sinaasappelrasp in een kom en mix het geheel tot een romig mengsel.
  5. Voeg het zout toe aan het bovenstaande mengsel.
  6. Voeg 1 voor 1 de eieren toe aan het mengsel.
  7. Pas als de eieren zijn opgenomen, spatel je de bakpoeder, de bloem en het amandelmeel luchtig door het mengsel heen. Pas op! Niet teveel kloppen.
  8. Voeg als laatste aan het mengsel de sap, de likeur, de ananasstukjes en de kokos toe.
  9. Schep het mengsel in de bakvorm.
  10. Bak de Tulband voor ongeveer 60 tot 70 minuten gaar.
  11. Wanneer de Tulband klaar is, haal je hem uit de oven en zet je hem gelijk omgekeerd op een theedoek neer.
  12. Laat de Tulband op deze manier goed afkoelen.
  13. Bewaar de Tulband tot het serveren in de vorm, zo blijft 'ie lekker en droogt 'ie niet uit.
Tip! Bestrooi de Tulband voor het serveren met wat poedersuiker. Eet smakelijk!
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Auteur: Frederike Krommendijk is auteur van twee kookboeken en een bakboek. Ze houdt niet van moeilijk doen, ook niet in de keuken. Als ze niet kookt of bakt, schrijft ze vol overgave. Voor vegatopia.com en LandIdee bijvoorbeeld, maar ook voor reclamebureaus en andere opdrachtgevers. www.krommendijkvelthuis.nl

Flag of Germany