• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Zak van Sinterklaas taart recept

Hoe tof ziet deze Zak van Sinterklaas taart eruit? Iris Feijen van Zoetjesaan.com maakte dit spektakelstuk speciaal voor onze website! Maak de taart bijvoorbeeld voor Pakjesavond of een andere gezellig tafereel in de Sinterklaasperiode. Wedden dat je er punten mee scoort? Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!

± 2.5 uur bereidingstijd ± 6.5 uur wachttijd 16 personen

Hoe tof ziet deze Zak van Sinterklaas taart eruit? Iris Feijen van Zoetjesaan.com maakte dit spektakelstuk speciaal voor onze website! Maak de taart bijvoorbeeld voor Pakjesavond of een andere gezellig tafereel in de Sinterklaasperiode. Wedden dat je er punten mee scoort? Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 395 gram Brand New Cake Biscuit-mix;
  • Eventueel een smaakaroma naar keuze;
  • 250 gram Callebaut witte chocolademousse-poeder;
  • 170 gram Brand New Cake Botercrème-mix;
  • Optioneel: 200 gram frambozenjam;
  • 300 gram Brand New Cake Witte Fondant;
  • Brand New Cake bruine kleurstof;
  • 30 gram Brand New Cake Rode Fondant;
  • Brand New Cake Mimosa sprinkles;
  • Siliconen matje;
  • Deegroller of rolstok;
  • Ronde bakvorm (diameter van 20 centimeter);
  • Ronde bakvorm (diameter van 12,5 centimeter);
  • Bakplaat;
  • Bakpapier. 

    Overige benodigdheden:

  • 250 milliliter water;
  • 6 eieren;
  • 310 milliliter volle melk;
  • 250 gram roomboter op kamertemperatuur;
  • Sap van een halve limoen;
  • Pepernoten.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Biscuit-mix 500g
Normale prijs € 4,49 Speciale prijs € 3,82
+
BrandNewCake geconcentreerde aroma Vanille 30ml
Normale prijs € 4,59 Speciale prijs € 3,90
+
Callebaut Chocolade Mousse poeder, Wit 800 gram
€ 19,69
+
BrandNewCake Botercrème mix 500g
Normale prijs € 5,49 Speciale prijs € 4,67
+
BrandNewCake Rolfondant Wit 250gr.
Normale prijs € 2,59 Speciale prijs € 2,20
+
BrandNewCake Kleurstof Gel Chocolade Bruin 35gr
Normale prijs € 3,29 Speciale prijs € 2,80
+
BrandNewCake Rolfondant Rood 250gr.
Normale prijs € 2,59 Speciale prijs € 2,20
+
BrandNewCake Mimosa Sprinkles Mix 50gr.
Normale prijs € 2,49 Speciale prijs € 2,11
+
PME Rolstok kunststof 22.5 cm
€ 5,89
+
Taartpan PME rond Ø20 x 10cm
€ 15,69
+
Taartpan PME rond Ø12,5 x 7,5 cm
€ 7,28
+
BrandNewCake Siliconen Bakmat 60x40cm
Normale prijs € 14,99 Speciale prijs € 12,74
+
Kitchen Craft Bakpapier 30 cm Rol 10 m
€ 7,89
+
ReggeVallei Taartvulling Aardbeien-Frambozen 250g
€ 4,19
+
Patisse Bakplaat 39x26cm
€ 10,99
+

Recept

Het maken van de grote biscuit:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Vet de bakvorm met een diameter van 20 cm in.
  3. Mix de 265 gram Biscuit-mix, 25 milliliter water en 4 eieren in 7 tot 8 minuten op een hoge snelheid door elkaar heen.
  4. Voeg eventueel wat smaakaroma toe. 
  5. Klop het mengsel daarna nog eens 2 tot 3 minuten door op een lage snelheid.
  6. Blijf mixen totdat alles volledig is opgelost.
  7. Stort het beslag in de ingevette bakvorm.
  8. Bak de biscuit in 30 tot 35 goudbruin.

Het maken van de kleine biscuit:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Vet de bakvorm met een diameter van 12,5 cm in.
  3. Mix de 130 gram Biscuit-mix, 2 eieren en 15 milliliter water in 7 tot 8 minuten op een hoge snelheid door elkaar heen.
  4. Klop het mengsel daarna nog eens 2 tot 3 minuten door op een lage snelheid.
  5. Blijf mixen totdat je een egaal beslag hebt.
  6. Stort het beslag in de ingevette bakvorm.
  7. Bak de kleine biscuit in 20 tot 25 minuten goudbruin.

Het maken van de vulling:

  1. Mix de witte chocolademousse-poeder op een hoge snelheid door de 310 milliliter melk heen, totdat er een dikke mousse ontstaat.
  2. Laat de mousse ongeveer 6 uur opstijven in de koelkast.
  3. Meng de Botercrème-mix en 210 milliliter water door elkaar heen met een garde.
  4. Laat dit mengsel 30 minuten opstijven.
  5. Klop de 250 gram boter in 3 minuten zalvig.
  6. Voeg het melk-mengsel beetje bij beetje toe aan de boter.
    Tip! Mix telkens door totdat het mengsel volledig is opgenomen en voeg daarna pas het volgende deel toe.
  7. Mix het geheel nog 8 minuten tot een gladde crème. 
  8. Pak een andere kom en doe de frambozenjam erin.
  9. Roer de limoensap door de jam heen.

Het opbouwen van de Zak van Sinterklaas de taart:

  1. Zet de grote biscuit op een taartbodem en zit de kleine biscuit hier bovenop.
  2. Pak een mes en snijd de taart in de vorm van een zak.
    Tip! Dit hoeft netjes, want je werkt dit later bij met botercrème en fondant.
  3. Snijd de grote biscuit in 3 lagen.
  4. Snijd de kleine biscuit in 2 lagen.
  5. Plaats de onderste laag van de grote biscuit op een taartkarton.
  6. Spuit op deze laag de botercrème als een lijn vlak naast de rand.
    Tip! Door dit te doen, voorkom je dat de vulling eruit druipt.
  7. Smeer de frambozenjam in het midden van deze laag biscuit.
  8. Smeer wat  witte chocolademousse hier bovenop.
  9. Leg de tweede laag biscuit daar bovenop.
  10. Herhaal deze stappen totdat je elke laag hebt gevuld en de taart hebt opgebouwd.
  11. Smeer met de overige botercrème de hele taart af.

Het afwerken van de taart:

  1. Kneed het witte fondant goed door totdat het soepel is.
  2. Doe voorzichtig wat van de bruine kleurstof op het midden van het fondant.
    Tip! Een druppeltje is al voldoende.
  3. Kneed de kleur door het fondant heen en blijf kneden totdat de kleur volledig is opgenomen.
  4. Rol de fondant uit tot een grote ronde lap.
  5. Snijd er een stuk af.
    Tip! Hier bedek je later de kleine taart mee.
  6. Snijd een rondje uit het midden van de lap fondant.
  7. Leg de lap fondant over de hals van de taart heen.
  8. Trek rustig aan de fondant totdat de onderste taart bedekt is.
    Tip! Zitten er wat vouwtjes in? Geen zorgen dat ziet er juist leuk uit, omdat het een zak voor moet stellen.
  9. Rol het overige fondant voor de kleine cake verder uit.
  10. Maak wat ribbels aan de bovenkant, zodat het er meer als een geopende zak uitziet. 
  11. Leg dit rondom de kleine cake en druk het voorzichtig aan.
  12. Pak nu het rode fondant en kneed die even goed door.
  13. Rol een lang lint uit op het siliconen matje.
  14. Snijd de randjes recht af.
  15. Leg dit lint over de rand van de cakes heen, zodat die rand niet meer zichtbaar is.
  16. Druk het lint her en der nog wat aan.
  17. Decoreer de taart met pepernoten en sprinkles naar keuze.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw zak voor Sinterklaas met ons!

Ga jij met ons recept zelf een zak voor Sinterklaas maken? Laat ons dan vooral zien hoe die is geworden, want daar zijn wij onwijs benieuwd naar. Dat kun je doen door een foto van de taart te maken en deze te delen op jouw Instagram-account. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw foto zien én delen op ons eigen account. En dat doen wij graag!

Flag of Germany