• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Zelf stroopsaus recept

In dit artikel ga ik je in het kort vertellen hoe je zelf stroopsaus kunt maken. Stroopsaus kun je heerlijk (warm) serveren bij bijvoorbeeld gehaktballetjes, bij Jan in de zak of bij broodpudding. Het maken ervan is ook helemaal niet moeilijk en je hebt er maar 2 ingrediënten voor nodig. Ben je benieuwd naar hoe je zelf stroopsaus maakt? Lees dan snel verder voor het recept! 

± 1 uur bereidingstijd 4 personen

In dit artikel ga ik je in het kort vertellen hoe je zelf stroopsaus kunt maken. Stroopsaus kun je heerlijk (warm) serveren bij bijvoorbeeld gehaktballetjes, bij Jan in de zak of bij broodpudding. Het maken ervan is ook helemaal niet moeilijk en je hebt er maar 2 ingrediënten voor nodig. Ben je benieuwd naar hoe je zelf stroopsaus maakt? Lees dan snel verder voor het recept! 

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 400 gram keukenstroop. 

Overige benodigdheden:

  • 100 gram ongezouten roomboter. 

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Invertsuiker 375g
€ 3,59
+

Recept

  1. Verwarm de stroop.
  2. Roer de boter al roerend door de stroop heen.
  3. Meng het geheel tot een egaal mengsel.

Makkelijker kan niet toch?! Eet smakelijk!

Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Combineer jouw stroopsaus eens met pannenkoeken!

Zoals je al in de inleiding hebt kunnen lezen, is deze stroopsaus heerlijk te combineren met allerlei verschillende dingen. Je kunt de stroopsaus bijvoorbeeld heel goed bij pannenkoeken serveren. Het is natuurlijk nog veel lekkerder om pannenkoeken zelf te bakken in plaats van uit een pak in de supermarkt. Laten wij nou net een hoop pannenkoeken-mixen hebben, waarmee je zelf de allerlekkerste pannenkoeken maakt. Shop de pannenkoeken-mixen hier! 

Het bewaren van de stroopsaus

De kans is natuurlijk aanwezig, dat de stroopsaus niet in één keer opgaat. Het is daarom handig om te weten hoe je de stroopsaus het beste kunt bewaren. Het is belangrijk dat je de saus goed afdekt in de koelkast bewaart. De saus blijft dan circa 3 dagen goed. 

Deel jouw stroopsaus met ons!

Ga jij met ons recept zelf stroopsaus maken? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe het is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw foto zien én delen op ons eigen account. En dat vinden wij super leuk om te doen!

Auteur: Cees Holtkamp (recept afkomstig uit het boek ‘De Banketbakker’).

Flag of Germany