• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Bladerdeeg recept

Bladerdeeg kun je voor allerlei verschillende doeleinden gebruiken. Maak ermee bijvoorbeeld eens een hartige taart, quiche of heerlijke appelflappen. Uiteraard is bladerdeeg in vrijwel elke winkel kant-en-klaar te krijgen. Toch is het veel leuker om het zelf te maken. Als je het deeg vervolgens gebruikt voor het maken van een baksel heb je echt alles aan het baksel zelfgemaakt. En dat is natuurlijk het echte werk. Hieronder laten we je zien hoe je zelf dit deeg kunt maken.

Halve toeren

Bij het maken van bladerdeeg wordt in de bakkerswereld de term 'een halve toer' gebruikt. Het uitrollen en in vieren vouwen van deeg is ‘een halve toer’. Het deeg daarna een kwart slag draaien en weer uitrollen en in vieren opvouwen is ook een halve toer. In totaal zijn er zes halve toeren in het hele proces. In Frankrijk heet dit deeg mille-feuille (duizend laagjes). Als je alle laagjes aan het eind zou tellen, zijn het duizenden laagjes deeg. Echter is er geen reden voor paniek, want in dit recept leggen we je alles stap voor stap uit en wordt er geen bakkers-taal gebruikt. 

± 0.5 uur bereidingstijd ± 2 uur wachttijd 4 personen

Bladerdeeg kun je voor allerlei verschillende doeleinden gebruiken. Maak ermee bijvoorbeeld eens een hartige taart, quiche of heerlijke appelflappen. Uiteraard is bladerdeeg in vrijwel elke winkel kant-en-klaar te krijgen. Toch is het veel leuker om het zelf te maken. Als je het deeg vervolgens gebruikt voor het maken van een baksel heb je echt alles aan het baksel zelfgemaakt. En dat is natuurlijk het echte werk. Hieronder laten we je zien hoe je zelf dit deeg kunt maken.

Halve toeren

Bij het maken van bladerdeeg wordt in de bakkerswereld de term 'een halve toer' gebruikt. Het uitrollen en in vieren vouwen van deeg is ‘een halve toer’. Het deeg daarna een kwart slag draaien en weer uitrollen en in vieren opvouwen is ook een halve toer. In totaal zijn er zes halve toeren in het hele proces. In Frankrijk heet dit deeg mille-feuille (duizend laagjes). Als je alle laagjes aan het eind zou tellen, zijn het duizenden laagjes deeg. Echter is er geen reden voor paniek, want in dit recept leggen we je alles stap voor stap uit en wordt er geen bakkers-taal gebruikt. 

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 500 gram bloem;
  • 10 gram zout.

Overige benodigdheden:

  • 450 gram roomboter;
  • 275 milliliter koud water.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Tarwebloem 1kg
€ 3,08
+
Keukenzout 1kg
€ 0,99
+

Recept

  1. Kneed het bloem, 100 gram roomboter, het water en het zout tot een deegbal.
    Let op! Kneed het niet te lang.
  2. Laat het deeg 15 minuten rusten.
  3. Druk het deeg daarna plat en rol er 4 punten aan.
  4. Plaats 350 gram roomboter in het midden van het deeg.
  5. Vouw de punten over de boter heen.
  6. Druk het deeg daarna plat.
  7. Rol het deeg in de lengte uit en vouw het deeg in vieren.
  8. Draai het deeg een kwartslag, rol het weer uit en vouw het weer in vieren.
  9. Laat het 60 minuten rusten en herhaal dan bovenstaande procedure.
  10. Laat het nogmaals 60 minuten rusten en herhaal weer de procedure.

Het bladerdeeg is nu klaar voor gebruik.

Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Het bewaren van bladerdeeg

De kans is groot dat er wat bladerdeeg overblijft. Of misschien wil je het deeg alvast maken voor later gebruiken. Je kunt bladerdeeg prima in plasticfolie verpakken en zodoende in de vriezer bewaren. Van overgebleven bladerdeeg, kun je trouwens ook vrij eenvoudig heerlijke krakelingen maken.

    Deel jouw bladerdeeg creatie met ons!

    Heb jij zelf met dit recept bladerdeeg gemaakt? Dan zijn we erg benieuwd naar waarvoor je het uiteindelijk hebt gebruikt. Dat kun je aan ons laten zien door een foto van het eindresultaat te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw foto zien én delen op ons eigen account. En dat vinden wij super leuk om te doen!

    Flag of Germany